X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Plamienie/okres / ciąża/ testowanie
Odpowiedz

Plamienie/okres / ciąża/ testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • diadia Nowa

Wysłany: 10 listopada 2025, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w sobotę miałam termin miesiączki i zrobiłam test ciążowy i wynik był widoczny gołym okiem ale trochę ta kreska była blada.. ale wieczorem dostałam okres.. ku mojemu zdziwieniu w niedzielę lekkie krwawienie i poniedziałek zatrzymało się tylko na krwawieniu które widać tylko na papierze toaletowym a podpaska z delikatnymi kropelkami prawie że czysta.
    Czy może to być objaw zagnieżdżenia i może to być po prostu plamienie ???
    Miała tak któraś z was ???

Witynja lubi tę wiadomość

• Marisol2025 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2025, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj diadia :-) plamienie, które nie rozwinęło się w okres może być jak najbardziej oznaką zagnieżdżenia, robiłaś ponownie test, żeby zobaczyć czy kreska ściemniała ? Jesli masz możliwość, to najwięcej powie Ci sprawdzenie hormonu beta HCG, a raczej jego przyrostu, ale nawet takie testy paskowe jak ciemnieją to już dobry znak. Powodzenia!

⏳2023
    Endometrioza,PCOS
    2024: 💔7tc, 2xcb
    2025: 💔8 tc

✅wit B, kwas foliowy, homocysteina, TSH, wit D, ceruloplazmina, prolaktyna, estradiol, androstendion, DHEA-S
    ❌ferrytyna 31, testosteron wolny, niski progesteron w fazie lutealnej
  • Inka996 Nowa

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam chyba tzw plamienie. Wieczorem dosłownie kilka razy miałam jakby sluz taki biało brązowym. Nie był on za każdym razem gdy korzystałam z toalety. Pobolewa mnie podbrzusze jak na miesiaczke tylko słabiej. Dzisiaj powinnam dostać miesiaczke, rano zrobiłam test i wyszedl pozytywny. Kreska nie była dosłownie czerwona ale bardzo widoczna. Czy to plamienie jest niegroźne?

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka996 wrote:
    Od wczoraj mam chyba tzw plamienie. Wieczorem dosłownie kilka razy miałam jakby sluz taki biało brązowym. Nie był on za każdym razem gdy korzystałam z toalety. Pobolewa mnie podbrzusze jak na miesiaczke tylko słabiej. Dzisiaj powinnam dostać miesiaczke, rano zrobiłam test i wyszedl pozytywny. Kreska nie była dosłownie czerwona ale bardzo widoczna. Czy to plamienie jest niegroźne?
    Nie :) dopóki nie ma czerwonego krwawienia to jest ok, zarodek się zagniezdza. Ale zbadaj sobie progesteron z beta

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔

Starania na poważnie od 09.2024
    23.06.25 - II kreski 😊
    07.10.25 - 17+4 🪽💔

Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ