X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Plamienie po owulacji,pomocy.
Odpowiedz

Plamienie po owulacji,pomocy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madzia04071990 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam nieregularne miesiaczki. Ostatni cykl trwal 46 dni. Miesiaczka byla od 26.06 do 4.07. Robilam testy owulacyjne od 14dc do 22dc byly negatywne, 23dc i 24dc byly pozytywne,a w 25dc pozytywny byl tylko rano pozniej juz negatywne. Od 26dc mam bole podbrzusza jak na okres. Dodatkowo mialam rozowy sluz z zylkami krwi,ktory minal na wieczor. Jednak w 27dc zauwazylam ponownie zylki krwi w sluzie,podczas badania szyjki. Szyjke mam uniesiona i "chyba" otwarta. Mam wrazenie,ze jest ona caly czas otwarta🙈 23,24i 25dc wspolzylam z mezem. Co moze byc powodem tego plamienia? Czy po owulacji jest to normalne? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 11:46

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz podbarwiony jasną krwią w okresie okołoowulacyjnym nie oznacza nic innego jak właśnie owulację. Pęknął pęcherzyk Graafa i trochę krwi wraz z komórką dostało się jajowodu stąd te plamienie.

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ