X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Plamienie w 6 tygodniu
Odpowiedz

Plamienie w 6 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudzka Nowa

Wysłany: 1 listopada 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Forumowiczki :)
    W marcu poroniłam w 7 tygodniu ciąży, lekarz powiedział, że to normalne, zdarza się i mamy starać się ponownie.
    W październiku dowiedziałam się, że się udało. Jestem w ciąży.
    Dzisiaj zauważyłam lekkie, brunatne plamienie i mam dziwne odczucie, jak przed okresem. Lekarz przepisał duphaston.
    Wizytę mam dopiero w środę.
    Obawiam się, że z kolejnej ciąży nic nie wyjdzie...

Wrzesień 2020 - rozpoczęcie starań
    Marzec 2021 - poronienie 7t
    Listopad 2021 - ?
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatnie tez plamiłam. Cały czas sprawdzam betę I progesteron. Niestety u mnie bardzo niski i beta zaczęła nieprawidlowo przyrastać. Plamień juz nie ma. W sumie były tylko przez kilka godzin.
    Jedna ginekolog to olala a druga wypisała mi tonę leków i walczymy. W piątek będzie usg.

Moze sprawdz czy beta ci ladnie rosnie plus ten progesteron.

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ