Płodny śluz po owu?
-
Hej, mam dziwną sytuacje. Może ktoś tak miał i mi podpowie o co chodzi
Zawsze miałam problem ze śluzem płodnym, nie był książkowy, raczej mętny, tylko lekko rozciągliwy i trzeba było nieźle się go naszukać przy szyjce. Krotko mówiąc nie powalał na kolana. Tak tez było podczas tego cyklu. Natomiast teraz 9 dpo (według Ovu, a wg Flo 7dpo) pojawiło się mega dużo idealnie książkowego śluzu płodnego, pierwszy raz w życiu mam taki. Normalnie ideolo. Piękne białko jaja. Szyjka wysoko, twarda i ewidentnie zamknięta. Owulacja raczej już była bo temp w I fazie cyklu oscylowała w granicy 36,0-36,3 a teraz od 7 dni utrzymuje się 36,5-36,6.
Trochę nie rozumiem co się dzieje i co to może oznaczać2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Podbijam pytanie. Przytrafiło mi się coś podobnego.
Jestem w drugim cyklu starań i siłą rzeczy bardziej obserwuje śluz. Zawsze widziałam że jest ten płodny, nie raz było bardzo mokro.
Przy staraniach natomiast zaczęły dziać się dziwne rzeczy ;p
Wydaje mi się że śluzu jest mniej ;p
Natomiast przy cyklu w którym jestem coś tam było widoczne, testy owulacyjne wyszły pozytywne. Jestem 3dpo, juz zrobiło się sucho i dziś znów taki ładny lepki śluz. Nie wiem jak to interpretować -
Tak naprawdę w śluzu nie ma co obserwować, Myślę że chemię zawarta w żywności bardzo mocno zaburza tego typu rzeczy ale to moje prywatne zdanie. Cyklu w którym udało mi się zajsc w ciążę miałam zupełnie sucho i ten cykl spisywałam na straty. 9 miesięcy później urodziłam 🙂
hanails lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
-
Mnie również to bardzo zastanawia. Miałam owulacje. A po 7-8 dpo ponownie miałam typowy plodny sluz. Jak go zobaczyłam na papierze to zgłupiałam. Nie wiem co się dzieje. Można zwariować bo w końcu który sluz jest plodny i kiedy w końcu miałam owulacje? Od przyszłego cyklu umówiona jestem na monitoring owulacji. Może to rozwieje w końcu wątpliwości...👧33 🧔♂️37 🦎3
Starania od 04.2021
--- -
Ej dziewczyny właśnie szukałam takiego postu bo u mnie jest podobnie. Jestem 10 dni po owulacji a dzisiaj zauważyłam że śluz jest właśnie taki lepki. Staramy się o 2 dziecko i myślę że może dlatego że zaczynam obserwować swoje cykle. Wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi.
TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔 -
Ja często mam podobnie. W dniach płodnych, potwierdzonych Pikiem, w towarzystwie bólu jajnika, świadczącym też o owulacji, potrafię mieć lepki, kremowy śluz, a tydzień po owulacji, rozciągliwy i jak białka jaja... Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Natomiast w ciążę w 2023 roku zaszłam wtedy, kiedy było dokładnie tak samo. W dni płodne potwierdzone u ginekologa, nie miałam totalnie płodnego śluzu, a szczęśliwa ciąża zaskoczyła. Przez to aż tak śluzem się nie przejmuję - ale to ja.
-