X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Płodny śluz po owu?
Odpowiedz

Płodny śluz po owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam dziwną sytuacje. Może ktoś tak miał i mi podpowie o co chodzi
    Zawsze miałam problem ze śluzem płodnym, nie był książkowy, raczej mętny, tylko lekko rozciągliwy i trzeba było nieźle się go naszukać przy szyjce. Krotko mówiąc nie powalał na kolana. Tak tez było podczas tego cyklu. Natomiast teraz 9 dpo (według Ovu, a wg Flo 7dpo) pojawiło się mega dużo idealnie książkowego śluzu płodnego, pierwszy raz w życiu mam taki. Normalnie ideolo. Piękne białko jaja. Szyjka wysoko, twarda i ewidentnie zamknięta. Owulacja raczej już była bo temp w I fazie cyklu oscylowała w granicy 36,0-36,3 a teraz od 7 dni utrzymuje się 36,5-36,6.
    Trochę nie rozumiem co się dzieje i co to może oznaczać :(

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • hanails Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie. Przytrafiło mi się coś podobnego.

Jestem w drugim cyklu starań i siłą rzeczy bardziej obserwuje śluz. Zawsze widziałam że jest ten płodny, nie raz było bardzo mokro.
    Przy staraniach natomiast zaczęły dziać się dziwne rzeczy ;p
    Wydaje mi się że śluzu jest mniej ;p
    Natomiast przy cyklu w którym jestem coś tam było widoczne, testy owulacyjne wyszły pozytywne. Jestem 3dpo, juz zrobiło się sucho i dziś znów taki ładny lepki śluz. Nie wiem jak to interpretować

👦31 👧32
    5CS (od 12.2024)

👦🪱✅️
    otyłość ❌️

👧 ✅️
    TSH 1,29 mlU/l (5dc)
    PRL 224 ulU/ml (5dc)
    PROG 17,9 (7dpo)
    DHEA-S 197 ug/dl (5dc)
    Testosteron 0,38 ng/ml (5dc)

Suple:
    Fertistim, olej z ogórecznika, DHA/EPA, Pregna start, Wit.C, Cholina, cynk, Selen, Wit. gr. B, magnez, sok z buraka :)
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę w śluzu nie ma co obserwować, Myślę że chemię zawarta w żywności bardzo mocno zaburza tego typu rzeczy ale to moje prywatne zdanie. Cyklu w którym udało mi się zajsc w ciążę miałam zupełnie sucho i ten cykl spisywałam na straty. 9 miesięcy później urodziłam 🙂

hanails lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
    event.png
    event.png
  • TrochesamotnaAsia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również to bardzo zastanawia. Miałam owulacje. A po 7-8 dpo ponownie miałam typowy plodny sluz. Jak go zobaczyłam na papierze to zgłupiałam. Nie wiem co się dzieje. Można zwariować bo w końcu który sluz jest plodny i kiedy w końcu miałam owulacje? Od przyszłego cyklu umówiona jestem na monitoring owulacji. Może to rozwieje w końcu wątpliwości...

👧33 🧔‍♂️37 🦎3

Starania od 04.2021

---
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny właśnie szukałam takiego postu bo u mnie jest podobnie. Jestem 10 dni po owulacji a dzisiaj zauważyłam że śluz jest właśnie taki lepki. Staramy się o 2 dziecko i myślę że może dlatego że zaczynam obserwować swoje cykle. Wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi.

TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    Beta
    19.03-43
    21.03-141
    23.03-397
    30.03-6217
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam podobnie. W dniach płodnych, potwierdzonych Pikiem, w towarzystwie bólu jajnika, świadczącym też o owulacji, potrafię mieć lepki, kremowy śluz, a tydzień po owulacji, rozciągliwy i jak białka jaja... Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Natomiast w ciążę w 2023 roku zaszłam wtedy, kiedy było dokładnie tak samo. W dni płodne potwierdzone u ginekologa, nie miałam totalnie płodnego śluzu, a szczęśliwa ciąża zaskoczyła. Przez to aż tak śluzem się nie przejmuję - ale to ja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ