X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Płodny śluz po owu?
Odpowiedz

Płodny śluz po owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam dziwną sytuacje. Może ktoś tak miał i mi podpowie o co chodzi
    Zawsze miałam problem ze śluzem płodnym, nie był książkowy, raczej mętny, tylko lekko rozciągliwy i trzeba było nieźle się go naszukać przy szyjce. Krotko mówiąc nie powalał na kolana. Tak tez było podczas tego cyklu. Natomiast teraz 9 dpo (według Ovu, a wg Flo 7dpo) pojawiło się mega dużo idealnie książkowego śluzu płodnego, pierwszy raz w życiu mam taki. Normalnie ideolo. Piękne białko jaja. Szyjka wysoko, twarda i ewidentnie zamknięta. Owulacja raczej już była bo temp w I fazie cyklu oscylowała w granicy 36,0-36,3 a teraz od 7 dni utrzymuje się 36,5-36,6.
    Trochę nie rozumiem co się dzieje i co to może oznaczać :(

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • hanails Nowa

Wysłany: 24 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie. Przytrafiło mi się coś podobnego.

Jestem w drugim cyklu starań i siłą rzeczy bardziej obserwuje śluz. Zawsze widziałam że jest ten płodny, nie raz było bardzo mokro.
    Przy staraniach natomiast zaczęły dziać się dziwne rzeczy ;p
    Wydaje mi się że śluzu jest mniej ;p
    Natomiast przy cyklu w którym jestem coś tam było widoczne, testy owulacyjne wyszły pozytywne. Jestem 3dpo, juz zrobiło się sucho i dziś znów taki ładny lepki śluz. Nie wiem jak to interpretować

👦31 👧32
    3CS (od 12.2024)

👦🪱✅️
    otyłość ❌️

👧 ✅️
    TSH 1,29 mlU/l (5dc)
    PRL 224 ulU/ml (5dc)
    PROG 17,9 (7dpo)
    DHEA-S 197 ug/dl (5dc)
    Testosteron 0,38 ng/ml (5dc)

Suple:
    Fertistim, olej z ogórecznika, DHA/EPA, Pregna start, Wit.C, Cholina, cynk, Selen, Wit. gr. B, magnez, sok z buraka :)

1c99b242033b365488a193659af6c42e.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę w śluzu nie ma co obserwować, Myślę że chemię zawarta w żywności bardzo mocno zaburza tego typu rzeczy ale to moje prywatne zdanie. Cyklu w którym udało mi się zajsc w ciążę miałam zupełnie sucho i ten cykl spisywałam na straty. 9 miesięcy później urodziłam 🙂

hanails lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
    event.png
    event.png
  • TrochesamotnaAsia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również to bardzo zastanawia. Miałam owulacje. A po 7-8 dpo ponownie miałam typowy plodny sluz. Jak go zobaczyłam na papierze to zgłupiałam. Nie wiem co się dzieje. Można zwariować bo w końcu który sluz jest plodny i kiedy w końcu miałam owulacje? Od przyszłego cyklu umówiona jestem na monitoring owulacji. Może to rozwieje w końcu wątpliwości...

👧33 🧔‍♂️37 🦎3

Starania od 04.2021

---
  • Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny właśnie szukałam takiego postu bo u mnie jest podobnie. Jestem 10 dni po owulacji a dzisiaj zauważyłam że śluz jest właśnie taki lepki. Staramy się o 2 dziecko i myślę że może dlatego że zaczynam obserwować swoje cykle. Wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi.

TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Ruevue Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam podobnie. W dniach płodnych, potwierdzonych Pikiem, w towarzystwie bólu jajnika, świadczącym też o owulacji, potrafię mieć lepki, kremowy śluz, a tydzień po owulacji, rozciągliwy i jak białka jaja... Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Natomiast w ciążę w 2023 roku zaszłam wtedy, kiedy było dokładnie tak samo. W dni płodne potwierdzone u ginekologa, nie miałam totalnie płodnego śluzu, a szczęśliwa ciąża zaskoczyła. Przez to aż tak śluzem się nie przejmuję - ale to ja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ