X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Potwierdzone objawy ciąży
Odpowiedz

Potwierdzone objawy ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dorcia123 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki. Założyłam ten wątek aby podzielić się z Wami swoimi doświadczeniami z poprzednich ciaży. o pierwszej ciąży co prawda za wiele nie powiem gdyż o ciąży dowiedziałam się po fakcie czyli jakieś dwa tygodnie po terminie spodziewanego okresu
    *brak @
    *wrażliwość na zapachy (nie mogłam znieść zapachu smażonych jajek)
    W drugiej ciąży , niestety zakończonej poronieniem 7tc, odczucia które zaobserwowałam dały mi do myślenia wiec dzień przed terminem @ zrobiłam test na którym pojawiła sie blada druga kreska
    PO OWULACJI
    * uczucie rozpierania w dolnej części brzucha
    *wyczulony węch ( perfumy kolegi z pracy, które wcześniej uwielbiałam zaczęły mi śmierdzieć, nawet nie musiałamgo widzieć a wiedziałam że przechodzi obok co kwitowałam "fuj jakie brzydkie ktoś ma perfumy"
    * zwiększony apetyt
    *uczucie zimna zwłaszcza wieczorami
    * zmęczenie i senność już ok. godziny 16 zasypiałam na stojąco
    *nabrzmiałe piersi wręcz swedzące i bolące nawet ubieranie sprawiało ból
    * bóle głowy
    OD DNIA @
    *brak @
    *ciemna otoczka wokół brodawek
    *ciemna linia od wzgórka łonowego do pempka
    *odrzuciło mnie od papierosów
    *omdlenia przy porannym ubieraniu
    Mam nadzieję że informacje jakie tu podałam będą wam pomocne. Życzę powodzenia Wam oraz sobie oraz samych zielonych Kropków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:21

nadzieja73, Roxanne, KateHawke, Jogaa, Maja84, Frufru lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestes w stanie opisac jak zmienial Ci sie sluz i jaki byl po owu i na poczatku ciazy ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was miała tak,ze zawsze przed @ miała straszny bol piesi,a w szczęśliwym cyklu piersi nic jej nie bolały i żadnych innych objawów poza pobolewaniem brzucha nie miała?

• starawyga Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich objawów mogę wymienić:
    Kłucie sutków przy dotyku,
    Uczucie nadchodzącego ogromnego przeziębienia,
    Ciepło w klatce piersiowej,
    Nietypowa senność,
    Szyjki nie było, była tak rozpulvhniona ze zlana ze ściankami... Wysoko
    Śluz zwarty, biały jak budyń biały , jeden dzień przez chwilę koloru toffie.

To objawy które zauważyłam w okolicach 26dnia cyklu czyli przed okresem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:19

Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ