WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pozytywny test a beta hcg ujemna
Odpowiedz

Pozytywny test a beta hcg ujemna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , czy któraś miała tak ze wyszedł jej pozytywny test apteczny a hcg 0.1 i finalnie okazało się ze ciąża jest ? Jest to termin okresu wiec wizyta u ginekologa raczej nic nie da bo za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć

• silverface Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli beta jest ujemna to wątpię ze są jakiekolwiek szanse :( najprawdopodobniej test Cię oszukał, niestety :( jakiej firmy test robiłaś? Tylko jeden, czy więcej?

Wklej zdjęcie testu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 21:13

gann3e3kcqowc2i8.png
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety test (facelle z rossmana ) wyrzuciłam bo poszłam ma betę wiec wyszłam z założenia ze będę się opierać na badaniu z krwi .. ale nie daje mi to spokoju bo jestem po dwóch poronieniach w tym jedno po tym jak miałam „ okres „ w terminie a później okazało się ze jestem w ciąży ale niestety poroniłam - okazało się ze mam trombofilie i muszę przyjmować zastrzyki z heparyny jak tylko zajdę w ciąże a to już prawie 3 lata od ostatniego poronienia 😏

. Mam jeszcze jeden ale trzymam żeby zrobić jutro rano .

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewann wrote:
    Niestety test (facelle z rossmana ) wyrzuciłam bo poszłam ma betę wiec wyszłam z założenia ze będę się opierać na badaniu z krwi .. ale nie daje mi to spokoju bo jestem po dwóch poronieniach w tym jedno po tym jak miałam „ okres „ w terminie a później okazało się ze jestem w ciąży ale niestety poroniłam - okazało się ze mam trombofilie i muszę przyjmować zastrzyki z heparyny jak tylko zajdę w ciąże a to już prawie 3 lata od ostatniego poronienia 😏

. Mam jeszcze jeden ale trzymam żeby zrobić jutro rano .

Jestem przykładem, który potwierdza, że Facelle ostatnio kłamie. Mam to samo, co ty - też muszę od razu przyjąć heparyne, ale dziś byłam na becie (mimo krwawienia, do tej pory nie wiem czemu zrobilam ten test 🙈) i niestety negatywna. Nie pierwszy raz Facelle okazał się być oszustem. Sprawdź na innym teście, z innej firmy, ale jeśli w terminie okresu beta była ujemna to chyba bym zaczęła myśleć o nowym cyklu 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba muszę zacząć myśleć ale o in vitro niestety 😑

• Klaudia199688 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moja ostatnia miesiączka miała być tydzień temu zamiast tego miałam jednodniowe plamienie zrobiłam 18 czerwca bete hcg ,testów nie robię bo już dużo razy mnie oszukały wynik z bety 2.30 dziś 21 czerwca zrobiłam ponownie i teraz czekam na wynik ale zastanawiam się czy jest jakaś nadzieja bo po takim czasie już powinno coś wyjść

• M_rcysia Nowa

Wysłany: 5 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wraz z partnerem staramy się o dziecko. Ostatnio spóźnia mi się miesiączka, postanowiłam zrobić test ciążowy (zrobiłam chyba z 4 - każdy w innym dniu, wczoraj ostatni robiłam) wszystkie wyszły pozytywne. Dziś rano zrobiłam test z krwi beta hcg i wynik jego wyszedł 2,05… już sama nie wiem co mam myśleć, na ten temat 🥺. Czy któraś z was miała może podobną sytuację, jak ja ? 🙄

Maarrtaa lubi tę wiadomość

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_rcysia wrote:
    Cześć dziewczyny, wraz z partnerem staramy się o dziecko. Ostatnio spóźnia mi się miesiączka, postanowiłam zrobić test ciążowy (zrobiłam chyba z 4 - każdy w innym dniu, wczoraj ostatni robiłam) wszystkie wyszły pozytywne. Dziś rano zrobiłam test z krwi beta hcg i wynik jego wyszedł 2,05… już sama nie wiem co mam myśleć, na ten temat 🥺. Czy któraś z was miała może podobną sytuację, jak ja ? 🙄
    Powtarzałaś tą betę i testy? Już jest po terminie miesiączki?

Molahonkeey lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_rcysia wrote:
    Jakie miałaś testy? Możesz wrzucić zdjęcie?

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Maarrtaa Debiutantka

Wysłany: 16 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_rcysia wrote:

Mialam identyczną sytuację, miesiąc temu test facelle pozytywny druga kreska blada ale dobrze widoczna, za dwa dni pojawiła się miesiączka, beta 2,3. W tym miesiącu powtórka druga kreska blada, od razu poleciałam na betę - 3,6 😡

👱🏼‍♀️29 👱🏻‍♂️ 32

15.07.2020 - 👦🏼
    14.10.2024 - poronienie samoistne 7tc 👼🏼💔
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie. Na teście ledwo widoczna droga kreska to poleciałam na betę 2,65

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ