Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pozytywny test owulacyjny tuż przed miesiączką a choroby tarczycy
Odpowiedz

Pozytywny test owulacyjny tuż przed miesiączką a choroby tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aoife Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) To mój pierwszy post na forum, mam dość niekonwencjonalne pytanie. Wyczytałam,że CZASAMI test owulacyjny może pokazywać wczesną ciążę, że taki efekt uboczny w związku z tym,że nie rozróżnia LH i HCG. Kilka dni temu (w 23 dc) zrobiłam test owu - 2 przepiękne mocne krechy. Test ciążowy kolejnego dnia negatywny. Przypuszczam,że owulacja była w 9 dc, przyspieszona po miovarianie. Teraz mam z kolei objawy jak na okres - ból piersi, ból podbrzusza, osłabienie.

Moje pytanie w każdym razie brzmi tak - słyszałam,że choroby tarczycy (a choruję na Hashimoto od 4 lat) mogą powodować,że test owulacyjny wychodzi pozytywny w różnych dniach cyklu. Wiecie coś o tym? Czy to tyczy się tylko 2 fazy cyklu czy może też źle wskazywać owulację?

Dzięki za odpowiedzi :*

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ