X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pozytywny test po duphastonie
Odpowiedz

Pozytywny test po duphastonie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem roztrzęsiona, proszę o opinię.
    Staraliśmy się z mężem o dzidzie ponad rok i nic, pomimo ze cykle miałam ok, ale nie lecieliśmy z tym do lekarza bo nie mieliśmy ciśnienia. Potem zaczęłam brać na rok tabletki żeby się odstresować i skończyłam w styczniu. Od tego czasu zaczęły mi się rozjeżdżać cykle i robić torbiele. Gin nalegała do powrotu do tabletek dla wyrównania i potem zacząć się leczyć i starać, chciałam wrócić do tabletek od nowego cyklu teraz.
    Przedostatni cykl 60 dni i gin po potwierdzeniu na usg że nie ma ciąży dala mi duphaston na wywołanie, okres przyszedł i trwał 3 tygodnie. Teraz mija znowu prawie 60 dzień cyklu licząc od pierwszego dnia miesiączki. Ponad tydzień temu skontaktowałam się z gin jaka sytuacja, kazała zrobić test i jak będzie negatyw to brać dupka. Więc zaczęłam brać. 3 dni po odstawieniu miałam 2 dni lekkiego plamienia i bóle podbrzusza i piersi jak na okres, ale okres nie nadszedł. Więc dzisiaj zrobiłam test i jak wielkie moje zdziwienie że jest pozytyw. Dupek mógł to wywołać czy o co chodzi?

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem roztrzęsiona, proszę o opinię.
    Staraliśmy się z mężem o dzidzie ponad rok i nic, pomimo ze cykle miałam ok, ale nie lecieliśmy z tym do lekarza bo nie mieliśmy ciśnienia. Potem zaczęłam brać na rok tabletki żeby się odstresować i skończyłam w styczniu. Od tego czasu zaczęły mi się rozjeżdżać cykle i robić torbiele. Gin nalegała do powrotu do tabletek dla wyrównania i potem zacząć się leczyć i starać, chciałam wrócić do tabletek od nowego cyklu teraz.
    Przedostatni cykl 60 dni i gin po potwierdzeniu na usg że nie ma ciąży dala mi duphaston na wywołanie, okres przyszedł i trwał 3 tygodnie. Teraz mija znowu prawie 60 dzień cyklu licząc od pierwszego dnia miesiączki. Ponad tydzień temu skontaktowałam się z gin jaka sytuacja, kazała zrobić test i jak będzie negatyw to brać dupka. Więc zaczęłam brać. 3 dni po odstawieniu miałam 2 dni lekkiego plamienia i bóle podbrzusza i piersi jak na okres, ale okres nie nadszedł. Więc dzisiaj zrobiłam test i jak wielkie moje zdziwienie że jest pozytyw. Dupek mógł to wywołać czy o co chodzi?

Nie ma możliwości, by dupek zafałszował wynik testu - ten może być fałszywie dodatni tylko po gonadotropinach. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla pewności. Bo już kiedyś cienie cienia sobie wmawiałam..
    Aż rozwolnienia z emocji dostałam...

E6_BA9_DCB_ABDE_442_F_8_E88_56_B88_F5_CFDDB.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:06

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:

hahahahahah ;) gratuluje jesteś w ciąży ;)

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:

Gratulacje :)

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    hahahahahah ;) gratuluje jesteś w ciąży ;)
    Cocosowa, widzę, że u Was ten sam problem. :( Gdzie się leczycie?

cocosowa lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Cocosowa, widzę, że u Was ten sam problem. :( Gdzie się leczycie?
    Kochana INvimed Wrocław;) myślę że koło listopada procedura

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ