X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Problem z interpretacją śluzu
Odpowiedz

Problem z interpretacją śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie śluzu to zawsze mam taką nieścisłość - śluz płodny (dosłownie białko, galareta) mam tak 5 dni przed owulacją, która mi wychodzi z kalendarza, w dniu owulacji a nawet 2 dni przed, mam już biały śluz (wydaje mi się że to już ten z drugiej fazy, nawet libido mam już mniejsze i widzę różnicę) a miesiączka przychodzi jakby naprawdę owulacja była wtedy co miałam ten biały śluz 🙈 jak mam to interpretować?

• Natt Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    Odnośnie śluzu to zawsze mam taką nieścisłość - śluz płodny (dosłownie białko, galareta) mam tak 5 dni przed owulacją, która mi wychodzi z kalendarza, w dniu owulacji a nawet 2 dni przed, mam już biały śluz (wydaje mi się że to już ten z drugiej fazy, nawet libido mam już mniejsze i widzę różnicę) a miesiączka przychodzi jakby naprawdę owulacja była wtedy co miałam ten biały śluz 🙈 jak mam to interpretować?

To normalne, owulacja jest często po szczycie śluzu, czasem juz podczas owu, pojawia się kremowy śluz.

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    To normalne, owulacja jest często po szczycie śluzu, czasem juz podczas owu, pojawia się kremowy śluz.

Ok bo ja myślałam że ta typowa galareta oznacza że w tym dniu mam owulację… więc teraz mam to interpretować że jestem zaraz przed owulacją?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ