X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron a PMS
Odpowiedz

Progesteron a PMS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna223 Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie odnośnie przyjmowania progesteronu a PMS. Otóż 3 lutego miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków a 4 lutego inseminacje. Przyjmuje progesteron. W zeszły piątek miałam badanie progesteronu i zastrzyk Triptofem (mieszkam w Niemczech). Progesteron 66. W klinice stwierdzili ze to super wynik i mam dalej przyjmować progesteron. Ale od kilku dni mam bóle jak na zbliżający się okres.
    Stad moje pytanie. Skoro mam taki wysoki progesteron to mogę mieć jednocześnie objawy zbliżającego się okresu? Na internecie czytałam ze PMS powoduje spadek poziomu progesteronu. Ale u mnie jest on wysoki. Boje się, chciałabym żeby to były objawy wczesnej ciąży. Normalnie powinnam dostać okres w weekend ale dopóki biorę progesteron to go nie dostanę. Beta w poniedziałek. Nie chce robić testu ciążowego, wole poczekać na betę.
    Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ