SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron a PMS
Odpowiedz

Progesteron a PMS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna223 Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie odnośnie przyjmowania progesteronu a PMS. Otóż 3 lutego miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków a 4 lutego inseminacje. Przyjmuje progesteron. W zeszły piątek miałam badanie progesteronu i zastrzyk Triptofem (mieszkam w Niemczech). Progesteron 66. W klinice stwierdzili ze to super wynik i mam dalej przyjmować progesteron. Ale od kilku dni mam bóle jak na zbliżający się okres.
    Stad moje pytanie. Skoro mam taki wysoki progesteron to mogę mieć jednocześnie objawy zbliżającego się okresu? Na internecie czytałam ze PMS powoduje spadek poziomu progesteronu. Ale u mnie jest on wysoki. Boje się, chciałabym żeby to były objawy wczesnej ciąży. Normalnie powinnam dostać okres w weekend ale dopóki biorę progesteron to go nie dostanę. Beta w poniedziałek. Nie chce robić testu ciążowego, wole poczekać na betę.
    Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ