Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron Pomocy!
Odpowiedz

Progesteron Pomocy!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Minia Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Mam pytanie,robiłam sobie progesteron w 27 DPO i wyszedł mi 38,67 gdzie norma w fazie lutealnej jest 1,5 do 20.Wszedzie na forach czytam że to moze być ciąża ale nei chce się nakręcać.Czy miał ktoś może podobnie i była to ciąża?

JusWik lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 dzień po owulacji bez @ to raczej jest ciążą :) jeżeli brak @ nie jest spowodowany czymś niedobrym. Nie robiłaś jeszcze testu lub bety?

JusWik lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam kiedyś progesteron w 28dc i miałam ponad 70 -gruuubo ponad normę a ciąży nie było. To dobrze że masz wysoki progesteron, pomaga on w zagnieżdzeniu i utrzymuje ciążę. Ogólnie mi dr powiedziała że nie ma górnej granicy im wyższy tym lepiej, gorzej natomiast jeśli za niski jest.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ