Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie progesteron przed miesiączką - taki wysoki??
Odpowiedz

progesteron przed miesiączką - taki wysoki??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dni nie mogę dostać okresu, tzn mam lekkie plamienia, czasem lekkie bóle jak na @, dzisiaj już 36dc a najdłuższy cykl w tym roku miał 34! Zazwyczaj dostaję ok. 30/31 dc. Rano poszłam zrobić prolaktynę, tsh i progesteron, bo na tsh cały czas biorę letrox a w zeszłym miesiącu odstawiłam bromka na prl i bałam się, że mi się coś pokopało. Prolaktyna i tsh są pięknie w normie tylko ten progesteron mi się wydaje za duży jak na II fazę.Normy dla fazy lutealnej w moim lab to 1,5-20 a ja dzisiaj miałam ponad 17. Czy to nie za dużo? Dodam, że od 19 do 28 dc brałam dupka po jednej tabletce dziennie, ale czytałam, że nie powinien zafałszować wyniku. No i odstawiłam go tydzień temu. Zrobiłam test z nieporannego moczu i jedna kreska. Poza tym mąż ma bardzo złe wyniki nasienia i chcemy podchodzić w tym cyklu do ivf, więc ciąża naturalna niestety mało prawdopodobny scenariusz. Czy taki progesteron przed okresem jest normalny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to normalny wynik.

snowhite lubi tę wiadomość

• mkl Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam progesteron w 8 dniu po owulacji ponad 40, w następnym miesiącu ponad 20 i nie byłam w ciąży więc trudno stwierdzić czy wysoki coś oznacza

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ