X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie progesteron przed miesiączką - taki wysoki??
Odpowiedz

progesteron przed miesiączką - taki wysoki??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dni nie mogę dostać okresu, tzn mam lekkie plamienia, czasem lekkie bóle jak na @, dzisiaj już 36dc a najdłuższy cykl w tym roku miał 34! Zazwyczaj dostaję ok. 30/31 dc. Rano poszłam zrobić prolaktynę, tsh i progesteron, bo na tsh cały czas biorę letrox a w zeszłym miesiącu odstawiłam bromka na prl i bałam się, że mi się coś pokopało. Prolaktyna i tsh są pięknie w normie tylko ten progesteron mi się wydaje za duży jak na II fazę.Normy dla fazy lutealnej w moim lab to 1,5-20 a ja dzisiaj miałam ponad 17. Czy to nie za dużo? Dodam, że od 19 do 28 dc brałam dupka po jednej tabletce dziennie, ale czytałam, że nie powinien zafałszować wyniku. No i odstawiłam go tydzień temu. Zrobiłam test z nieporannego moczu i jedna kreska. Poza tym mąż ma bardzo złe wyniki nasienia i chcemy podchodzić w tym cyklu do ivf, więc ciąża naturalna niestety mało prawdopodobny scenariusz. Czy taki progesteron przed okresem jest normalny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to normalny wynik.

snowhite lubi tę wiadomość

• mkl Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam progesteron w 8 dniu po owulacji ponad 40, w następnym miesiącu ponad 20 i nie byłam w ciąży więc trudno stwierdzić czy wysoki coś oznacza

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ