X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie progesteron przed miesiączką - taki wysoki??
Odpowiedz

progesteron przed miesiączką - taki wysoki??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dni nie mogę dostać okresu, tzn mam lekkie plamienia, czasem lekkie bóle jak na @, dzisiaj już 36dc a najdłuższy cykl w tym roku miał 34! Zazwyczaj dostaję ok. 30/31 dc. Rano poszłam zrobić prolaktynę, tsh i progesteron, bo na tsh cały czas biorę letrox a w zeszłym miesiącu odstawiłam bromka na prl i bałam się, że mi się coś pokopało. Prolaktyna i tsh są pięknie w normie tylko ten progesteron mi się wydaje za duży jak na II fazę.Normy dla fazy lutealnej w moim lab to 1,5-20 a ja dzisiaj miałam ponad 17. Czy to nie za dużo? Dodam, że od 19 do 28 dc brałam dupka po jednej tabletce dziennie, ale czytałam, że nie powinien zafałszować wyniku. No i odstawiłam go tydzień temu. Zrobiłam test z nieporannego moczu i jedna kreska. Poza tym mąż ma bardzo złe wyniki nasienia i chcemy podchodzić w tym cyklu do ivf, więc ciąża naturalna niestety mało prawdopodobny scenariusz. Czy taki progesteron przed okresem jest normalny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to normalny wynik.

snowhite lubi tę wiadomość

• mkl Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam progesteron w 8 dniu po owulacji ponad 40, w następnym miesiącu ponad 20 i nie byłam w ciąży więc trudno stwierdzić czy wysoki coś oznacza

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ