Progesteron tydzień po owu
-
Cześć dziewczyny. W tym cyklu nie prowadziłam wykresu ze względu , że w lipcu i tak będę mieć histeroskopie. Zmartwiła mnie owulację , która niby była niby nie. Z obserwacji śluz rozciągliwy był ,ale zabarwiony na biało. A tak na oko temperatura mega skakała. 20 czerwca spadek i 21 skok temperatury, następnego dnia temperatura w normie, 22 spadek temperatury i więcej śluzu i 23 skok temperatury. Po 4 dniach znowu spadek. Tydzień od 23 tj.dzisiaj wykonałam badanie progesteronu i wyszedł 13.15 przy normach 1.2-15.9. Pytanie czy była owulacja to jak wróżenie z fusów prawda? Powtórzę badanie w czwartek jeszcze. Ale liczę na dobre słowo od was 😔
-
Nie ma czegoś takiego jak skacząca temperatura „na oko”. Potrzebny systematyczny, codzienny pomiar od razu po przebudzeniu, aby zweryfikować temperaturę. Z badania progesteronu wynika, że owulacja była
-
Martyna wrote:Nie ma czegoś takiego jak skacząca temperatura „na oko”. Potrzebny systematyczny, codzienny pomiar od razu po przebudzeniu, aby zweryfikować temperaturę. Z badania progesteronu wynika, że owulacja była
Sprawdzałam po przebudzeniu od razu od 23 przez te 5 dni , jak w czwartym i piątym dniu temperatura spadła do prawie "czerwonej" to odpuściłam, bo się wkurzyłam myśląc, że mam już po ładnej owulacji ale dziękuję dodała mi Twoja odpowiedź otuchy. Zmartwiła mnie też szyjka ,bo jest inna niż zwykle... Nie da się sprawdzić czy jest otwarta czy zamknięta, bo jest tak mocno skierowana do góry i naciska na ściankę pochwy ,że nie mogę przecisnąć palca -
Ja 7 dni po owulacji miałam progesteron 7,78 i lekarz twierdzi, że przy takich wynikach owulacja była. Przy Twoich moim zdaniem też była.Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On:
zdrowy 🏋️♂️
Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷 -