X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Prolaktyna i progesteron - interpretacja wyników
Odpowiedz

Prolaktyna i progesteron - interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 28-30 dniowe. Owulacja prawdopodobnie nastąpiła w 17 DC. Badanie wykonane w 23 DC. Oto wyniki, których nie potrafię zinterpretować:

PROLAKTYNA:
    11,34 ng/ml --> norma: 4,79-23,30

PROGESTERON:
    15,99 ng/ml
    Normy:
    f.pęcherzykowa: 0,2-1,5
    f.owulacyjna: 0,8-3,0
    f.lutealna: 1,7-27

Dodam, że TSH wynosi 2,11 - to chyba nienajgorzej?
    Dziewczyny jak któraś zna się na tych wynikach hormonów to proszę o interpretację :) Teoretycznie badanie zostało wykonane na ok. tydzień przed @. Zgodnie z zalecieniem ginekologa w 23DC

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • Zosiunia Nowa

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wyniki są ok. Wszystko w normie.

Zosieńka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok. Progesteron mógłby być w sumie wyższy, ale jest w normie :)

• Femme Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślałam, że mógłby być wyższy. Ale jakoś szczególnie nie odbiega od normy. W niedzielę ma przyjść @. Mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie...

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciążowym cyklu w 7dpo miałam jeszcze niższy progesteron, bo miałam coś koło 14 :)

Femme lubi tę wiadomość

• Femme Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Ja w ciążowym cyklu w 7dpo miałam jeszcze niższy progesteron, bo miałam coś koło 14 :)
    To jest bardzo optymistyczne:) jeszcze troszkę i się okaże co mój cykl tym razem przyniesie:)

magg lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ