Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Prolaktyna i progesteron - interpretacja wyników
Odpowiedz

Prolaktyna i progesteron - interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 28-30 dniowe. Owulacja prawdopodobnie nastąpiła w 17 DC. Badanie wykonane w 23 DC. Oto wyniki, których nie potrafię zinterpretować:

PROLAKTYNA:
    11,34 ng/ml --> norma: 4,79-23,30

PROGESTERON:
    15,99 ng/ml
    Normy:
    f.pęcherzykowa: 0,2-1,5
    f.owulacyjna: 0,8-3,0
    f.lutealna: 1,7-27

Dodam, że TSH wynosi 2,11 - to chyba nienajgorzej?
    Dziewczyny jak któraś zna się na tych wynikach hormonów to proszę o interpretację :) Teoretycznie badanie zostało wykonane na ok. tydzień przed @. Zgodnie z zalecieniem ginekologa w 23DC

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • Zosiunia Nowa

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wyniki są ok. Wszystko w normie.

Zosieńka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok. Progesteron mógłby być w sumie wyższy, ale jest w normie :)

• Femme Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślałam, że mógłby być wyższy. Ale jakoś szczególnie nie odbiega od normy. W niedzielę ma przyjść @. Mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie...

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciążowym cyklu w 7dpo miałam jeszcze niższy progesteron, bo miałam coś koło 14 :)

Femme lubi tę wiadomość

• Femme Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Ja w ciążowym cyklu w 7dpo miałam jeszcze niższy progesteron, bo miałam coś koło 14 :)
    To jest bardzo optymistyczne:) jeszcze troszkę i się okaże co mój cykl tym razem przyniesie:)

magg lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ