X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pytanie, beta
Odpowiedz

Pytanie, beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w poniedziałek robiłam betę z krwi 13 dni po stosunku wyszła <2.30 potem w piątek powtórzyłam badanie z krwi i też wyszło <2.30 to było 17 dni po stosunku, mam objawy ciągle biegam siku, powiększyły mi się piersi jestem śpiąca czy beta z krwi może się mylić po takim czasie? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Ona
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć?

Ona
  • Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po świętach powtórz betę :)

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda wrote:
    Może po świętach powtórz betę :)
    Nawet jeśli jestem 22 dni po owulacji? Po takim czasie beta z krwi mogłaby 2 razy wyjść negatywna i nie przyrosnąć po 4 dniach?

Ona
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona97 wrote:
    Nawet jeśli jestem 22 dni po owulacji? Po takim czasie beta z krwi mogłaby 2 razy wyjść negatywna i nie przyrosnąć po 4 dniach?
    Beta na tym etapie powinna już dać wiarygodny wynik. Siku czy senność nie muszą świadczyć o ciąży. Powiększenie piersi również często występuje przed okresem. Sugerowałabym się wynikiem bety niż takimi objawami jak senność 🙂

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Beta na tym etapie powinna już dać wiarygodny wynik. Siku czy senność nie muszą świadczyć o ciąży. Powiększenie piersi również często występuje przed okresem. Sugerowałabym się wynikiem bety niż takimi objawami jak senność 🙂

Akurat jestem w trakcie owulacji, stosunek miałam 5 grudnia, 13 grudnia miałam coś typu okres trwało 5 dni ale jak nigdy było mniej obfite i bez bólu..3 ostatnie dni to była krew tylko podczas sikania... 2 dni po tym zrobiłam pierwsze badanie z krwi potem kolejne... Martwią mnie te objawy :(

Ona
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona97 wrote:
    Akurat jestem w trakcie owulacji, stosunek miałam 5 grudnia, 13 grudnia miałam coś typu okres trwało 5 dni ale jak nigdy było mniej obfite i bez bólu..3 ostatnie dni to była krew tylko podczas sikania... 2 dni po tym zrobiłam pierwsze badanie z krwi potem kolejne... Martwią mnie te objawy :(
    Jeśli stosunek miałaś 5 grudnia a dopiero teraz jesteś w trakcie owulacji to nie ma szans na zapłodnienie. Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych max 5dni. Chyba że źle wyliczyłaś datę owulacji ? Jeśli owulację miałabyś np 3 dni po stosunku to jak najbardziej mogłaby to być ciąża

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych objawów to radziłabym skonsultować z ginekologiem. U mnie też raz na jakiś czas pojawiają się skąpe miesiączki, które przychodzą z zaskoczenia bez żadnych bóli

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Jeśli stosunek miałaś 5 grudnia a dopiero teraz jesteś w trakcie owulacji to nie ma szans na zapłodnienie. Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych max 5dni. Chyba że źle wyliczyłaś datę owulacji ? Jeśli owulację miałabyś np 3 dni po stosunku to jak najbardziej mogłaby to być ciąża
    Owulacje miałam 29 listopada, chociaż mogłam źle obliczu stosunek 5 grudnia, potem dostałam tego delikatnego krwawienia początkowo ze skrzepami które trwało 5 dni, po nim zrobiłam 2 testy z krwi obydwa <2.30 zastanawiam się czy po takim czasie beta z krwi mogłaby źle wyjść? Najbardziej chodzi mi że mam powiększony biust i biegam siku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 22:06

Ona
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Karolina, ta dziewczyna założyła już 4 czy 5 temat o tym samym i w kółko pisze to samo :)

Karo Lina lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Karolina, ta dziewczyna założyła już 4 czy 5 temat o tym samym i w kółko pisze to samo :)
    Nie to samo bo teraz zapytałam czy beta robiona 2 razy po takim czasie może się mylić jeśli mam objawy. :)

Ona
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem 😉
    więc zdaje się że już odpowiedź jest znana - beta nie może się mylić po takim czasie

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Rozumiem 😉
    więc zdaje się że już odpowiedź jest znana - beta nie może się mylić po takim czasie
    Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)

Ona
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ