Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy a powiedz mi co mialas badane?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • szona Autorytet
    Postów: 5710 13467

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na blogu „doktormagda.pl” jest wyjaśnienie skąd braki euthyroxu i dlaczego czasami trudno euthyrox zastąpić letroxem.

    W ogóle jest sporo fajnych, endokrynologicznych informacji.

    Mnie wkurzyła moja siostra. Ta, która stara się o dziecko 2,5 roku. Powiedziałam jej, że nieoczekiwanie lekarz rodzinny skierował mnie do hematologa, na co prychnęła, że dalej badam się sama i szukam sobie problemów. Następnie wyśmiała pomysł HyCoSy mówiąc, ze skoro zaszłam w ciaze raz w ogóle nie powinnam myslec o tym badaniu BO JEST BARDZO NIEBEZPIECZNE.

    Rany, ja w jej kalendarz badań nie zaglądam 😤 Jajco o mnie wie, a najwiecej ma do powiedzenia.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG jest dyskusyjne bo to jednak wystawienie babskich skarbów na promieniowanie z tego co czytałam a HyCoSy jest i mniej bolesne i chyba bezpieczniejsze. Czytam bo liczę, że właśnie taki krok zaproponuje mój lekarz w październiku a wtedy koniec roku jest nasz 💪

    MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5710 13467

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    HSG jest dyskusyjne bo to jednak wystawienie babskich skarbów na promieniowanie z tego co czytałam a HyCoSy jest i mniej bolesne i chyba bezpieczniejsze. Czytam bo liczę, że właśnie taki krok zaproponuje mój lekarz w październiku a wtedy koniec roku jest nasz 💪

    Tak, HyCoSy (sonoHSG) jest bezpieczniejsze i na pewno mniej bolesne. Jeśli mam zrosty na jajniku, to chyba lepiej to sprawdzić już teraz. Argument o ciazy do mnie nie trafia.

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona nie przejmuj sie. Tak jak pewnie Ty nie zrozumiesz czemu ona sie nie bada (fla mnie tez to jest niepojete) tak oba patrzy na to z innej perspektywy. Oby tylko nigdy nie zalowala swoich decyzji, a Ty rob tak jak Ci rozum i serce podpowiadaja.

    szona, Madziandzia, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Aeiouy a powiedz mi co mialas badane?

    Immunologia czy wszystko co do tej pory mialam? Moge jak cos na priv Ci napisac, zeby nie spamowac :)

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona na mnie też w rodzinie mego M patrzą jak na wariatkę że non stop się badam...fakt lekarze rzeczywiście badają mnie metodą prób i błędów i mi także 2 powiedziało że skoro zaszłam 2 razy w ciążę to HSG miałam zrobione niepotrzebnie bo przecież widać że w ciążę zachodzę i że mogło mi ono bardziej zaszkodzić niż pomóc...fakt faktem po tym zabiegu mam właśnie jakieś dziwne plamienia w połowie cyklu, @ jest inna niż wcześniej..taka jakaś bardziej intensywna itp..ale czy to miało związek? Nie wiem, jednakże wiem że jestem królikiem doświadczalnym i mogę nim być byle tylko móc znowu poczuć swoje dziecko wtulone główką w piersi...zrobię wszystko aby znowu to poczuć i wiem że już niedługo tak będzie!

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tak, HyCoSy (sonoHSG) jest bezpieczniejsze i na pewno mniej bolesne. Jeśli mam zrosty na jajniku, to chyba lepiej to sprawdzić już teraz. Argument o ciazy do mnie nie trafia.
    W końcu wiem co to to HyCoSy!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5710 13467

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama zaczęłam się zastanawiać czy HyCoSy w 10 cs to dobry pomysł. Tym bardziej po jednym biochemie. 🤔

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - ja zrobilam HSG z kontrastem po 2 poronieniach i wiesz co? Nie zaluje - wyszlo, ze mam prawy jajowod niedrozny. Kolejne badanie odhaczone i mozna isc dalej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 22:04

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7508 10625

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratunku! Macie jakieś sposoby na wypadające włosy? Znowu garściami mi lecą, a po każdym rozczesywaniu chce mi się płakać 😭 Jak miałam TSH 0,12 to tłumaczyłam sobie, że to jest przyczyną. Ostatnio wzrosło do 0.83, a nadal nie biorę leków, więc mogło jeszcze ciut się podnieść, więc to nie TSH było przyczyną. Od kilku dni znowu jest masakra. Nie dość że mam bardzo cienkie włosy, to jeszcze teraz w takim tempie je tracę. Do tego męczę się z ciągle odnawiającym łojotokowym zapaleniem skóry głowy 😓 Dzisiaj byłam u dermatologa i poza szamponem i emulsją nawilżającą nic mi nie dała, bo przy staraniach to zbyt wielu rzeczy nie można przepisywać. Zanim zajdę w ciążę to będę łysa 😭

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja mam dokładnie taki sam problem.. wlosy wychodza mi garsciami az kloce sie z moim M bo one sa doslownie wszedzie a ja nie jestem w stanie nad tym zapanowac :/

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7508 10625

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Monika ja mam dokładnie taki sam problem.. wlosy wychodza mi garsciami az kloce sie z moim M bo one sa doslownie wszedzie a ja nie jestem w stanie nad tym zapanowac :/
    Kurczę, może to jednak hormony 🤔 Na wizycie u immunolog o tym wspomnę, to może jakieś dodatkowe badania zleci...

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona moja siostra "stara sie" o drugie dziecko ok 5 lat. ja latalam po lekarzach, zdrowe jedzenie, sport, witaminki itp i tez patrzyla na mnie jak na wariatke.. teraz od kad jestem w ciazy wziela sie i ona za badania.. i okazalo sie,ze ma polipa, nie ma owulacji.. wiec wg mnie lepiej sie przebadac wczesniej, niz dumac dlaczego sie nie udaje..

    szona, Madziandzia, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Immunologia czy wszystko co do tej pory mialam? Moge jak cos na priv Ci napisac, zeby nie spamowac :)
    To poprosze bardzo ładnie :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Marylove Przyjaciółka
    Postów: 120 124

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, ratunku! Macie jakieś sposoby na wypadające włosy? Znowu garściami mi lecą, a po każdym rozczesywaniu chce mi się płakać 😭 Jak miałam TSH 0,12 to tłumaczyłam sobie, że to jest przyczyną. Ostatnio wzrosło do 0.83, a nadal nie biorę leków, więc mogło jeszcze ciut się podnieść, więc to nie TSH było przyczyną. Od kilku dni znowu jest masakra. Nie dość że mam bardzo cienkie włosy, to jeszcze teraz w takim tempie je tracę. Do tego męczę się z ciągle odnawiającym łojotokowym zapaleniem skóry głowy 😓 Dzisiaj byłam u dermatologa i poza szamponem i emulsją nawilżającą nic mi nie dała, bo przy staraniach to zbyt wielu rzeczy nie można przepisywać. Zanim zajdę w ciążę to będę łysa 😭

    Miałam ten sam problem i do tego strasznie słabe, lamliwe paznokcie. Też walczę z tarczyca i hashi... endo-gin przepisał mi cynk (na receptę), mangan, selen, witaminy BComplex. Po trzech miesiącach stosowania nie poznaje swoich włosów i paznokci! Piszę, może którejś się ta wiedza przyda :)
    Miłej środy Dziewczyny ':))

    Madziandzia, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove bardzo cenne informacje :D ja w ogóle chyba zacznę na poważnie się suplementować po prostu dla siebie, bo jak się już rok nie udaje to raczej ciąża sama z siebie się nie trafi ;) z kejnymi krokami (badania) czekam na męża ;)

    No i Szonko moim zdaniem zawsze lepiej sprawdzić bo i głowa spokojniejsza i jedno badanie więcej odhaczone ;) sama z niecierpliwością czekam aż lekarz mi to zleci :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 07:53

    szona lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, ratunku! Macie jakieś sposoby na wypadające włosy? Znowu garściami mi lecą, a po każdym rozczesywaniu chce mi się płakać 😭 Jak miałam TSH 0,12 to tłumaczyłam sobie, że to jest przyczyną. Ostatnio wzrosło do 0.83, a nadal nie biorę leków, więc mogło jeszcze ciut się podnieść, więc to nie TSH było przyczyną. Od kilku dni znowu jest masakra. Nie dość że mam bardzo cienkie włosy, to jeszcze teraz w takim tempie je tracę. Do tego męczę się z ciągle odnawiającym łojotokowym zapaleniem skóry głowy 😓 Dzisiaj byłam u dermatologa i poza szamponem i emulsją nawilżającą nic mi nie dała, bo przy staraniach to zbyt wielu rzeczy nie można przepisywać. Zanim zajdę w ciążę to będę łysa 😭

    Znam kochana ten ból. Kiedyś miałam piękne grube włosy i później nagle zaczęły mi wypadac. Aż zaczęły się robił łyse placki. Chodziłam po mnóstwo lekarzach i nikt nie może znaleźć przyczyny. Niby jest ta niedoczynność tarczycy ,ale mówili, że raczej nie to. Mój dermatolog też mi mówił, że przy staraniach raczej nie ma zbyt dużych opcji. Mam nadzieję, że chociaż Tobie uda się uporać z wypadaniem włosów.✊

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że niestety nigdy nie osiągniemy takiego stanu, że zostało sprawdzone wszystko. I nieźle idzie się w tych kolejnych badaniach zapętlić, co znam z autopsji :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Miałam ten sam problem i do tego strasznie słabe, lamliwe paznokcie. Też walczę z tarczyca i hashi... endo-gin przepisał mi cynk (na receptę), mangan, selen, witaminy BComplex. Po trzech miesiącach stosowania nie poznaje swoich włosów i paznokci! Piszę, może którejś się ta wiedza przyda :)
    Miłej środy Dziewczyny ':))

    Tez mialam taki okres w zyciu (iles razy) ze mi strasznie lecialy wlosy. Moglabys napisac w jakich dawkach dostalas te witaminy? Wszystkie na recepte czy tylko cynk? Z gory dzieki za informacje! :)

    A to sono hsg to co stwierdza? Tylko droznosc? Czy tez zmiany chorobowe jak guzy, miesniaki, polipy, zrosty itd?

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego