X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie skok temperatury
Odpowiedz

skok temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • daisy37 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś wierzyłam o 7 temp i jest 37,7 a po jakiś 15 minutach już była 37,2. O co chodzi, która jest prawidłowa temp? Pozdrawiam

da9bfb0f0152f9ad92119aa23d7aaecb.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz termometr elektroniczny? mój niestety robi bardzo podobne kawały i jutro lecę do apteki po rtęciowy

• daisy37 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak elektroniczny, kurczę tzn że cały cykl na marne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest elektroniczny .. co fakt nie mierzylam pare dni w połowie cyklu temperatury, ale któtko po miesiączce i teraz przez pare ostatnich dni utrzymuje się ona na 37,0 37,1 37,2 czy to normalne ??

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyć zawsze w tym samym miejscy, zawsze tym samym termometrem, zawsze o tej samej godzinie i brać pod uwagę zawsze ten sam z kolei pomiar. Jeśli chcesz brać pod uwagę drugi pomiar po 15 minutach od pierwszego, to zawsze zapisuj drugi, ale odradzam skoro można brac pod uwagę pierwszy ;)

moremi lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisałaś,mierze zawsze w tym samym miejscu i cały czas tym samym termometrem.. Jak mam rozumieć drugi pomiar :/ ? Nigdy nie mierze drugi raz w ten sam dzień =)

• daisy37 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi pomiar to pewnie dotyczy mnie :-), a to normalne że podskoczy mi temp w 7dc? To do dobrze?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy37, najlepiej po prostu mierzyć tylko raz, zaraz po przebudzeniu i bez wykonywania jakichkolwiek czynności - wtedy nie będzie dylematów, bo będziesz znać tylko jeden pomiar :D

zielarka, moremi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • daisy37 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, dziś temp spadła i pojawiło się plamienie i chyba będzie to @, tak czuje :-(

• juliet79 Nowa

Wysłany: 5 maja 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, Pytanie do daisy37 w którym dniu po owu spadła Ci tempka i o ile ? ja mam 13 dpo spadło mi z 37 na 36,7 to nie jest moja podstawowa i nie wiem czy jest jeszcze szansa że test będzie pozytywny?

juliet79http://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/skok-temperatury,2957.html#
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ