Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Spójrzcie proszę na mój wykres, co o tym sądzicie?
Odpowiedz

Spójrzcie proszę na mój wykres, co o tym sądzicie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki...
    Pogubiłam się już nie lada... Spójrzcie proszę na mój bieżący wykres.... Podam kilka faktów:
    Temperatura podstawowa oscyluje w granicach 36.30
    Faza lutealna trwa 12-14 dni, nigdy nie było dłużej.
    Owulacja statystycznie w okolicy 16 dnia cyklu.
    Do dziś nie mam okresu, test sikany (wczoraj) z porannego moczu wyszedł negatywny, dziś temperatura poranna skoczyła w górę.... Czy kotś coś kiedyś..? Bo ja nie mam pojęcia... Jeszcze dziś "spokojnie" zaczekam, ale oczywiście jeśli okres się nie pojawi - zatestuję.

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze że mam poroboione hormony, wszystko jest w normie, nie mam żadnych zaburzeń prócz TSH, które juz leczę i ostatnio (mc temu) wynik był w okolicy 2.11 (wcześniej powyżej 5). Nie mam żadnych policystycznych jajników a przynajmniej nic o tym nie wiem. Wykresy zawsze były niemalże książkowe. W tym słabo mierzyłam, ale to raczej z niechęci juz do takiego ciągłego sprawdzania - juz mam dość. Bardzo dziwny ten spadek - moim zdaniem w 16dpo a dziś (16-17 dop) wzrost ponad linię podstawową.....

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj no szkoda że nikomu nie chciało sie zerknąć. Ale z drugiej strony - co miałybyście powiedzieć? "zrób test" albo "zrób betę".... Jestem przygotowana na @. Tylko nie wiem dlaczego w tym cyklu tak dziwnie :( skąd ten nagły wzrost... dlaczego tak długo trwa II faza...?

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ne jestem ekspertem od wykresów. Na Twoim w dodatku bardzo dużo brakuje. Może faza trwa normalnie, tylko owulke miałaś później? Tak też mogło być, a statystyka to wiesz nie jest wiarygodna w takich sprawach jak organizm i hormony. Nie każę Ci na pewno robić testu:) ja bym poczekała kilka dni, może sam się problem rozwiąże.

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest zielona kropka :) :) czyli moze byc spadek tempki pod koniec 2giej fazy i nagłe odbicie :) :)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się może zdarzyć:) Tylko ciekawi mnie jak to możliwe, że wcześniejszy test był negatywny..;) tyle dni po owulacji.. musiał być jakiś wadliwy! Ale najważniejsze, że jest zielono!! Bardzo mnie to cieszy, że się jednak ludziom udaje, może kiedyś i mnie się uda:)

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kito, tak pisałam o tych testach - to takie dziadostwo z Allegro - dołączane jako gratis do testów owulacyjnych. Czułość tragiczna - z pewnościa dlatego tak późno wykazały pozytywny wynik. No ale dziś byłam na becie, jutro wyniki więc będę miała większą pewność. Póki co - testy od soboty pozytywne ;)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ