Sposoby na wydłużenie fazy lutealnej
-
Wiadomo że długość fl jest kluczowa.Moja trwa 9-10dni i towarzyszą jej zawsze od 5dpo ciemnobrązowe krwawienia aż do okresu.Moim zdaniem to jest główna przyczyna problemów z zaciążeniem.Wiem że nie jestem odosobniona w tym temacie i wiele z Was też boryka się z tym problemem.Piszcie więc dziewczyny tutaj jak sobie radzicie z nim i czy lekarze w Waszym przypadku coś poradzili.
Słyszałam że branie wit B6 w dużych dawkach wraz z Mg pomaga na wydłużenie fl. Ktoś to potwierdza?Ja biorę ovarin i tam jest zaledwie dawka 1,4mg/dzień a ponoć aby był wpływ na fl to musi to być dawka ok 100mg/dzień...to nie za dużo? -
Miałam podobnie, moje cykle całe trwały po 22-24dni a fl miałam 10-12dni. Mi gin poleciła pić miositogyn 2xdziennie i dodatkowo brać wit.D 2000j.m. na regulację cykli. Jak na razie różnica kolosalna. Mój pierwszy cykl po miositogynie trwał 27dni, a fl 14dni
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Miałam podobnie, moje cykle całe trwały po 22-24dni a fl miałam 10-12dni. Mi gin poleciła pić miositogyn 2xdziennie i dodatkowo brać wit.D 2000j.m. na regulację cykli. Jak na razie różnica kolosalna. Mój pierwszy cykl po miositogynie trwał 27dni, a fl 14dni
Biorę ovarin (też z inozytolem) i suplementuję WitD ale nic nie pomaga.W tym cyklu postanowiliśmy zrobić monitoring bo podejrzewam że mogę mieć LUF
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Kania co u Ciwbie slychac! Nie prowadzisz wykresu i nie moge do Ciebie pisać
Hej Moniczko,u mnie bez zmian,dalej walczymy,odpuściłam prowadzenie wykresów bo dla mnie to niepotrzebny stres a i tak za dużo głowię na te tematy.Staram się rozwiązać problem moich krwawień bo przez to nie możemy ruszyć z miejsca:-/
Ale podglądam Ciebie co jakiś czas i mooooocno Wam kibicuję,zawsze możesz napisać do mnie na priv -
Potwierdzam z tą wit B6, ja biore drugi cykl i FL z 10 dni wydłużyła się do 13. Początkowo brałam 150jednostek- to bardzo dużo, w drugim cyklu 100. Do tego Mg+B6, tam tez jest ta witaminka, ale już w znikomej ilości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 08:50
-
Amy333 wrote:Potwierdzam z tą wit B6, ja biore drugi cykl i FL z 10 dni wydłużyła się do 13. Początkowo brałam 150jednostek- to bardzo dużo, w drugim cyklu 100. Do tego Mg+B6, tam tez jest ta witaminka, ale już w znikomej ilości.
Amy co z tobą dziewczyny tam czekają na informacje -
Amy333 wrote:Potwierdzam z tą wit B6, ja biore drugi cykl i FL z 10 dni wydłużyła się do 13. Początkowo brałam 150jednostek- to bardzo dużo, w drugim cyklu 100. Do tego Mg+B6, tam tez jest ta witaminka, ale już w znikomej ilości.
Amy333 a kupujesz jakąś konkretną?ktory lek ma aż taką dawkę?i -
Wit B6 firmy TEVA. Nie znalazła innego mocniejszego. Jedna tabletka to 50mg. Przeczytaj dobrze ulotke, tam jest dawkowanie rozpisane. W przypadku ostrego niedoboru bierze się z tego co pamiętam nawet 200-300mg/doba.
Ja brałam 150i dodatkowo jeszcze pare gramow w ramach Mg+B6. Naprawde FL się poprawiła. Z tym ze ja wcześniej mimo krókiej FL, plamień nie miałam, wiec nie wiem jak z tą kwestią.kania85 lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:A jak u was z progesteronem w 7-8 dpo ? Moze jest niski i dlatego @ przychodzi szybko?
No właśnie raz mam 7ng,a raz 10ng (normy 1,8-23,9)więc nie ma tragedii ale nie ma też szału.To wszystko co mogę zrobić,teraz jedynie mogę sprawdzić czy mam owulację i tyle..ewentualnie spróbuję jeszcze luteiny
-
Amy333 wrote:Wit B6 firmy TEVA. Nie znalazła innego mocniejszego. Jedna tabletka to 50mg. Przeczytaj dobrze ulotke, tam jest dawkowanie rozpisane. W przypadku ostrego niedoboru bierze się z tego co pamiętam nawet 200-300mg/doba.
Ja brałam 150i dodatkowo jeszcze pare gramow w ramach Mg+B6. Naprawde FL się poprawiła. Z tym ze ja wcześniej mimo krókiej FL, plamień nie miałam, wiec nie wiem jak z tą kwestią.
nic ne szkodzi spróbować,może cuś pomoże chociaż na fl,to i tak będzie już dużo -
nick nieaktualny
-