Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    W zasadzie to zapowiedzieli, że po 24h od leków kontrola i najprawdopodobniej zabieg tak czy siak, żeby się zakażenie nie wdało, jak już się szyjka otworzy...
    Długo każą czekać. Mi powiedzieli, że jak się zacznie porządne krwawienie, to od razu zrobią zabieg. Wybłagałam go wcześniej :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam mlecznego rogalika z nutellą i.....wcale mi nie smakował.... Myślenie ciążowe mi się zaraz włączyło. Dzisiaj miałam lekki spadek temp (ale nadal jest nad kreską), ciągnięcie i kłucie brzucha, lekkie brązowe plamienie, i jeszcze mnie mdliło popołudniu ....
    Ratujcie, bo zaraz oszaleję :P Do @ jeszcze conajmniej 3-4 dni. Zaraz zacznę sobie coś wkręcać!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:58

    Angelika1313, 5ylwian lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czyli idealny czas zeby rano zrobic test.

    No jedna ma 17mm, a druga jest mniejsza wiec duze nie sa. Ja sie na torbielach nie znam, ale jak to ruszyla to boli mnie znow piekielnie. I teraz sie stresuje ze to co bralam za bole owulacyjne to wcale owulacja nie jest.
    No nic musze poczekac kilka dni.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    W zasadzie to zapowiedzieli, że po 24h od leków kontrola i najprawdopodobniej zabieg tak czy siak, żeby się zakażenie nie wdało, jak już się szyjka otworzy...

    Mnie tez kazali lezec 2h, a pozniej fru po korytarzu. Najwazniejsze, zeby Ci sie szyjka otworzyla, a zreszta, nawet jesli tak sie nie stanie, to lekarze maja juz taka wprawe, ze szybko powrocisz do staran :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Monika czyli idealny czas zeby rano zrobic test.

    No jedna ma 17mm, a druga jest mniejsza wiec duze nie sa. Ja sie na torbielach nie znam, ale jak to ruszyla to boli mnie znow piekielnie. I teraz sie stresuje ze to co bralam za bole owulacyjne to wcale owulacja nie jest.
    No nic musze poczekac kilka dni.
    Mówisz, że już testować?? Nie za wcześnie? Lekarka mi kazała dopiero w pt betę robić, jak @ nie dostanę. Dzisiaj 9dpo dopiero, przy założeniu, że owu była w sobotę czyli dzień po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka.

    Na torbiele nie dostałaś duphastonu? Lekarze często go przepisują, bo szybko pomaga

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mówisz, że już testować?? Nie za wcześnie? Lekarka mi kazała dopiero w pt betę robić, jak @ nie dostanę. Dzisiaj 9dpo dopiero, przy założeniu, że owu była w sobotę czyli dzień po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka.

    Na torbiele nie dostałaś duphastonu? Lekarze często go przepisują, bo szybko pomaga
    Ja po plamieniu zarzucilabym tescik :D

    Angelika1313, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No jedna ma 17mm, a druga jest mniejsza wiec duze nie sa. Ja sie na torbielach nie znam, ale jak to ruszyla to boli mnie znow piekielnie. I teraz sie stresuje ze to co bralam za bole owulacyjne to wcale owulacja nie jest.
    No nic musze poczekac kilka dni.

    Jak wczesniej miałam bóle jajników to też myślałam że to owu a jak się okazało to pęcherzyki graafa nie rosły i zmieniały się w cysty czyli inaczej w mini torbielki (pcos) a wszystko spowodowane przez zaburzenia hormonalne :/

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mówisz, że już testować?? Nie za wcześnie? Lekarka mi kazała dopiero w pt betę robić, jak @ nie dostanę. Dzisiaj 9dpo dopiero, przy założeniu, że owu była w sobotę czyli dzień po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka.

    Na torbiele nie dostałaś duphastonu? Lekarze często go przepisują, bo szybko pomaga

    Testuj ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane... miałyście mnie przywrócić do pionu, a nie nakręcać jeszcze bardziej :P

    Malinowa91, Angelika1313, agge lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Monika czyli idealny czas zeby rano zrobic test.

    No jedna ma 17mm, a druga jest mniejsza wiec duze nie sa. Ja sie na torbielach nie znam, ale jak to ruszyla to boli mnie znow piekielnie. I teraz sie stresuje ze to co bralam za bole owulacyjne to wcale owulacja nie jest.
    No nic musze poczekac kilka dni.

    Ja mam dużo większą torbiel niestety. Ale przyznam rację że gdy lekarka zruszyła to bolało niesamowicie. Wcześniej też miewałam bóle podczas stosunków czego właśnie przyczyną była ta torbiel. Mam nadzieję że znikną i dalej będziesz mogła się starać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:32

    Malgonia lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na okres i startujemy z klinika. Nie kupuje wiecej zadnych testow. Nie robię. Nie chce. Ciezko sie nie nakrecac, ciezko jest czekac, ale robienie testow przed czasem jest tez beznadziejne. Trzymajcie sie cieplo!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:33

    agge lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no 10 dnia moze nie wyjsc.. ale moze i wyjsc ;) ja bym sikla, jak vos to sie czlowiek oswoi z porazka :/

    Malinowa91 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ja miałam torbiele na jajnikach. Nie wiem,czy to przypadek,czy nie. Ale zniknely po 2 tyg postu dabrowskiej. I jak bylam na kolejnym usg,to juz ich nie było

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie @, więc zaczynamy od nowa :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dostałam właśnie @, więc zaczynamy od nowa :)

    Szkoda :(

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa przykro mi :( ale przecież jest jeszcze wcześnie. Nie jest przesadzone. Ale gratuluję Ci siły i podejścia do tego :*

    Agge, szkoda... :( Wrr... Napij się winka za to.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dostałam właśnie @, więc zaczynamy od nowa :)
    Oj :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dostałam właśnie @, więc zaczynamy od nowa :)
    To przynajmniej wina się napij ;-)

    Ja dzis kupilam,bo jutro juz sie nie będę mogła napić. I czytam opis : informacja dla alkoholikow. Zaczynam się śmiać w glos w sklepie i czytam ponownie, informacja dla alergików. Hehhe...moze nie powinnam pić;-)

    moni05, Niecierpliwa..., Iwona28, MonikA_89!, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Właśnie zjadłam mlecznego rogalika z nutellą i.....wcale mi nie smakował.... Myślenie ciążowe mi się zaraz włączyło. Dzisiaj miałam lekki spadek temp (ale nadal jest nad kreską), ciągnięcie i kłucie brzucha, lekkie brązowe plamienie, i jeszcze mnie mdliło popołudniu ....
    Ratujcie, bo zaraz oszaleję :P Do @ jeszcze conajmniej 3-4 dni. Zaraz zacznę sobie coś wkręcać!
    To ja mialam owu prawdopodobnie wczoraj w nocy a dzisiaj wracajac z pracy kupilam sledzie w smietanie i kabanosy bo mnie naszla ochota haha i co ja mam powiedziec? ;)

    Emmainthegarden lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dostałam właśnie @, więc zaczynamy od nowa :)
    Szkoda :(

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego