Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Temperatura - jak to z nią jest?
Odpowiedz

Temperatura - jak to z nią jest?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • atwysz Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zakładam temat, jeśli już był to przepraszam, nie chciałam świadomie powielać, natomiast nie znalazłam nic zbliżonego.

Dziewczyny, moje pytanie jest następujące, jak to właściwie jest z tą temperatura?
    Mierzę rano o godzinie 6 w pochwie i wynosi 36.65, później np o godzinie 20 i wynosi 37,54. Dlaczego te wyniki są tak różne? Czy macie na to jakiś inny sprawdzony sposób?
    Ps. W 17dc miałam owulacji wywoływaną Ovitrelle, w piątek będzie tydzień po zastrzyku, dzisiaj 22dc, objawy ani jak na okres ani jak na ciążę... delikatnie pobolewa tylko podbrzusze, od czasu do czasu również jajniki. Ginekolog zaleciła 2x2 luteina 50mg do ssania i 2x1 luteina dopochwowo.

Co o tym myślicie i jakie macie z tym doświadczenie?

02.18 -> rozpoczynamy starania o bobo 👶
    ____

❌ Niedoczynność tarczycy ❌
    ❌ Hashimoto ❌
    ❌ IO ❌
    ❌ Hiperprolaktynemia ❌
    ____
    11.2021 - pierwszy cykl starań z Ovitrelle i Luteiną -> 🥰

---
    06feb73ec0406761d1feaca46d967b14.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wykres temperatur bazuje na jednym codziennym pomiarze który musi się odbywać o tej samej godzinie, na tej samej głębokości pochwy, od razu po przebudzeniu. Wieczorne lub południowe pomiary są ok pod warunkiem że 2h minimum leżysz i odpoczywasz. Temperatura nawet 30 minut później mierzona może dać fałszywy wynik :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze dodam, że temperatura wieczorem jest zawsze wyższa 😉 naturalnie tak mamy.

Zatem - jedna godzina, jedno miejsce, im wcześniej tym lepiej (w sensie rano a wieczór).

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ