Temperatura po luteinie
-
Witajcie. W 17 dc test owulacyjny był pozytywny, w 19 dc odnotowałam wzrost temperatury, powyżej średniej z pierwszej fazy, 20 dc temperatura jeszcze wzrosła o 0,02 stopnia. Wieczorem wzięłam luteinę, bo założyłam, że owulację miałam w 18 dc. Tylko, że dziś rano (21 dc) temperatura jest taka sama. Czy to możliwe by po luteinie temperatura nie wzrosła czy pośpieszyłam się z przyjęciem leku? I czy przy braniu luteiny któraś miała spadek implantacyjny?6 CS💕
-
Nixta wrote:Witajcie. W 17 dc test owulacyjny był pozytywny, w 19 dc odnotowałam wzrost temperatury, powyżej średniej z pierwszej fazy, 20 dc temperatura jeszcze wzrosła o 0,02 stopnia. Wieczorem wzięłam luteinę, bo założyłam, że owulację miałam w 18 dc. Tylko, że dziś rano (21 dc) temperatura jest taka sama. Czy to możliwe by po luteinie temperatura nie wzrosła czy pośpieszyłam się z przyjęciem leku? I czy przy braniu luteiny któraś miała spadek implantacyjny?2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Nixta wrote:Witajcie. W 17 dc test owulacyjny był pozytywny, w 19 dc odnotowałam wzrost temperatury, powyżej średniej z pierwszej fazy, 20 dc temperatura jeszcze wzrosła o 0,02 stopnia. Wieczorem wzięłam luteinę, bo założyłam, że owulację miałam w 18 dc. Tylko, że dziś rano (21 dc) temperatura jest taka sama. Czy to możliwe by po luteinie temperatura nie wzrosła czy pośpieszyłam się z przyjęciem leku? I czy przy braniu luteiny któraś miała spadek implantacyjny?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Nixta wrote:Luteinę biorę z racji niedomogi lutealnej. 6 dni po potwierdzonej owulacji naturalnie progresteronu miałam tylko jakieś 5 jednostek. Dlatego mam brać luteinę od owulacji. U mnie owulacja występuje 18-20 dc na 28 dni cyklu.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Imbirowa wrote:Okej ale sama napisałaś, ze może pospieszylaś się z wzięciem leku? To na jakiej podstawie go bierzesz ? Ja również biorę luteinę 3 dni po potwierdzonej owulacji na monitoringu. Nie wybieram sobie dnia. Na podstawie badan krwi i usg wiem co do dnia kiedy była owu. I tak powinno to wyglądać. I tez sprawdzam proga 7 dni po.
A ja chciałabym podpytać, czy wiesz czemu 3 dni po potwierdzonej owulacji?🤔 zauważyłam, że często jest takie zalecenie, że 3 dni po skoku lub owulacji. U mnie gin zaleciła brać już tego dnia, w którym była owulacja (potwierdzona monitoringiem) i zastanawiam się, z czego wynika taka rozbieżność zaleceń u różnych lekarzy.
-
kitku wrote:A ja chciałabym podpytać, czy wiesz czemu 3 dni po potwierdzonej owulacji?🤔 zauważyłam, że często jest takie zalecenie, że 3 dni po skoku lub owulacji. U mnie gin zaleciła brać już tego dnia, w którym była owulacja (potwierdzona monitoringiem) i zastanawiam się, z czego wynika taka rozbieżność zaleceń u różnych lekarzy.
Mi doktor zalecał minimum dzień odczekać. Jak się weźmie za szybko to może zahamować lub opóźnić owulację -
Chciałabym wrócić do pytania głównego w tym wątku, bo sama zastanawiam się, jak to jest z tą temperaturą po luteinie. Biorę od 14 dni (dzień po owu zaczęłam) i temperatura jak falowała, tak faluje dalej, nie jest jakoś szczególnie wyższa niż w cyklach bez luteiny, w dodatku mimo luteiny zaczęła spadać w ostatnie dni, tak samo jak w cyklach bez suplementacji. Czy to możliwe, że przy dawce 200 mg na noc nie ma odzwierciedlenia wyższego proga w temperaturze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:48
-