X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Teoretyczny pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki...
Odpowiedz

Teoretyczny pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki...Ale narazie cisza..Temp skacze...Ja nie testuje bo sie boje bo skoro temp lata to chyba nie ma sensu...Czy ktoras staraczka w dniu spiodziewanej miesiaczki miala negatywny test ale i tak byla w ciazy?

e11da0b29bc5585e78847f52e2cac580.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to niejedna tak miała. Pozytywny test może wyjść nawet kilka dni po spodziewanej miesiączce dopiero

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po [prostu boje sie robic;/....Moze za dwa-trzy dni(

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem trzy dni po spodziewanej @ i zatestowałam dziś po południu - no i negat. Zatestuję jeszcze jutro z porannego moczu.

Lili
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu nieogarniam swojego wykresu..Nie wiem czy jst nadzieja bo ta temoperatura i objawy to jakis cyrk;D

Lili78 lubi tę wiadomość

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chciałabym wiedzieć. Jeżeli nie jestem w ciąży to niech ta @ jak najszybciej przyjdzie i niech się zacznie nowy cykl. Lipiec był moim pierwszym miesiącem starań, ale bez mierzenia temperatury. W sierpniu zamierzam wziąć się za to porządnie :)

Lili
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc też jestem ciekawa czy któraś z was miała taki przypadek, gdzie w terminie @, lub po nim test był negatywny, a później okazało się że jednak to była ciąża.

Lili
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam test - negat. 36 dc - @ brak. Może to był cykl bezowulacyjny i dlatego @ mi się przesuwa :(

Lili
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane ostatnio mialam cykl 43 dni testy wychodzily mi negatywnie ,nie czulam sie wogole na miesiaczke. Po paru dniach pojechalam do lekarza to na usg zobaczyla cos i powiedziala mi ze z tego napewno bedzie ciaza bralam luteine i za tydzien pojechalam do kontroli. Okazalo sie ze po ciazy ani sladu zato zrobila mi sie cysta na jajniku. Luteine odstawilam i miesiaczke dopiero dostalam po9 dniach. Teraz za to mialam cykl 23 dniowy i znowu mnie bola piersi jak na @ wiec moja cysta troche broi ale juz jest mala i znika. Czasmi zdazaja sie jakies male zaburzenia hormonalne dziewczyny ale przy wizy ie u gin powiedzcie o tym ;-) idzcie na bete i bedziecie wiedziec wszystko.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Czarna 88. Myślę że poczekam jeszcze do końca tygodnia i pójdę do lekarza. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest cykl bezowulacyjny, zwłaszcza że byłam u gina w 10 dc i powiedział że nie ma pęcherzyka dominującego. Stwierdziłam wtedy że chyba się pomylił bo testy owu wyszły pozytywnie (przez ponad 10 dni), śluz nie był wprawdzie rozciągliwy, ale był wodnisty, no i mam zwykle cykle 32 dniowe, więc stwierdziłam że pęcherzyk jeszcze zdąży dojrzeć. Widzę jednak że to chyba ja się pomyliłam.

Czy któraś z was wie jak wygląda cykl bezowulacyjny i kiedy po nim następuje owulacja, bo ja czytałam że nawet podczas najbliższego krwawienia, które niekoniecznie uznaje się za okres ?

Lili
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z przetrwałego pęcherzyka raczej nie będzie owulacji, a jak jej nie będzie to i okresu najprawdopodobniej też, wtedy się go wywołuje np. luteiną i w ten sposób zakańcza cykl.

Lili78 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wczoraj okres. nie wiem co to było. 37 dniowy cykl. Temperatura jakaś taka cały czas wysoka, a słyszałam że przed @ powinna spaść. Mam nadzieję że ten cykl będzie bardziej normalny i … ciążowy ;)

Lili
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ