Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test płytkowy czy może się mylić?
Odpowiedz

Test płytkowy czy może się mylić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Radi Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Przepraszam pewnie temat już było kilkakrotnie.

Ostatni okres miałam 24 czerwca. Zrobiłam test płytkowy w godzinach popołudniowych. Wyszedł negatywnie.

Czy jest taka możliwość, że test mógł nie wykryć ciąży? Czy to, ze był robiony po południu moglo mieć wpływ na wynik testu ?

Dziękuję z góry za pomoc.

• lawendowePole Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radi wrote:
    Witam
    Przepraszam pewnie temat już było kilkakrotnie.

Ostatni okres miałam 24 czerwca. Zrobiłam test płytkowy w godzinach popołudniowych. Wyszedł negatywnie.

Czy jest taka możliwość, że test mógł nie wykryć ciąży? Czy to, ze był robiony po południu moglo mieć wpływ na wynik testu ?

Dziękuję z góry za pomoc.
    No w instrukcji zapewne pisze, żeby go robić z porannego moczu, nie popołudniowego. Nie piszesz jakie długie cykle, w którym dniu spóźnienia robiłaś test. Po tygodniu spóźnienia test powinien wyjść nawet popołudniu, chociaż słyszałam o przypadkach kiedy nie wychodziły w tym czasie nawet poranne - ale to zależy kiedy była owulacja - mogła się opóźnić.
    Za dużo niewiadomych, żeby odpowiedzieć.

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ