X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test pozytywny a beta hcg
Odpowiedz

Test pozytywny a beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nożyczkowa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie wiem co o tym myśleć rano test był wyraźnie pozytywny (do 5 min, pozniej już była znacznie mocniejsza) pojechałam do laboratorium i beta negatywna.. o co chodzi? Przecież skoro test wykrył hormon to i Beta powinna mieć inny wynik. Ktoś ma jakieś pomysły lub słyszał o podobnej sytuacji??

• karo555 Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszą, to zdarzyło się już komuś, że test z krwi był błędny - powtórzony już był ok. I w drugą stronę - to ten z moczu mógl dać fałszywy wynik.

Dlatego ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze raz test z moczu, ale innej firmy niż tamten:) Jak znowu wyjdzie pozytywny, to idź ponownie na betę, innego wyjścia nie ma, żeby się upewnić na 100%

• Nożyczkowa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, dziękuje. Jutro powtórzę.

• Nożyczkowa Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ