X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test pozytywny a później negatywny
Odpowiedz

Test pozytywny a później negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nati2000 Nowa

Wysłany: 12 sierpnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A więc tak, mój ostatni okres zaczął się 17 lipca. Cykle zwykle trwały 26 dni, ale miesiączkę wywoływał u mnie progesteron, który brałam od 17 dnia cyklu do 25 dnia cyklu. Ale w tym cyklu zrobiłam inaczej, ze względu na to, że byłam na wakacjach. Progesteron zaczęłam brać od 6 sierpnia, to znaczy od 21 dnia cyklu i będę go brała przez 10 dni. Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy, z rana - wyszła jedna blada kreska, bardzo blada, taka ledwo co widoczna. Nie nastawiłam się, choć miałam cień nadziei, gdyż ta kreska była różowa. Wczoraj znowu wykonałam test, kreska zrobiła się już ciemniejsza i to jest test zrobiony rano. Dziś rano planowałam jechać na betę, ale wcześniej zrobiłam kolejne 2 testy i zarówno jeden, jak i drugi wyszedł negatywny. Odpuściłam wyjazd na badania krwi.. właściwie to teraz też nie wiem kiedy miałam owulację, biorąc pod uwagę to, że ten mój cykl jest regulowany hormonami. Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa, że jestem w ciąży, jeżeli dziś jest 27 dzień cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 18:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ