Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test pozytywny a później negatywny
Odpowiedz

Test pozytywny a później negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nati2000 Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A więc tak, mój ostatni okres zaczął się 17 lipca. Cykle zwykle trwały 26 dni, ale miesiączkę wywoływał u mnie progesteron, który brałam od 17 dnia cyklu do 25 dnia cyklu. Ale w tym cyklu zrobiłam inaczej, ze względu na to, że byłam na wakacjach. Progesteron zaczęłam brać od 6 sierpnia, to znaczy od 21 dnia cyklu i będę go brała przez 10 dni. Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy, z rana - wyszła jedna blada kreska, bardzo blada, taka ledwo co widoczna. Nie nastawiłam się, choć miałam cień nadziei, gdyż ta kreska była różowa. Wczoraj znowu wykonałam test, kreska zrobiła się już ciemniejsza i to jest test zrobiony rano. Dziś rano planowałam jechać na betę, ale wcześniej zrobiłam kolejne 2 testy i zarówno jeden, jak i drugi wyszedł negatywny. Odpuściłam wyjazd na badania krwi.. właściwie to teraz też nie wiem kiedy miałam owulację, biorąc pod uwagę to, że ten mój cykl jest regulowany hormonami. Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa, że jestem w ciąży, jeżeli dziś jest 27 dzień cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2025, 18:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ