X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie po Ovitrelle
Odpowiedz

Testowanie po Ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 14 dni temu (17 dc) miałam zastrzyk Ovitrelle. 24 dc usg i lekarz potwierdzil owulacje i stwierdził dwa ciałka żółte (7 dni temu). Dziś powinna przyjść @, okresu brak a dzisiejsza bhcg 0,75 U/I.. Tak się zastanawiam czy to pozostałość po ovitrelle sprzed 14 dni czy może jest szansa na ciąże...

• Mildred Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest milion czynników odpowiedzialnych za zajście w ciążę. U niektórych ovitrelle zostaje dłużej u niektórych już po kilku dniach się ulatnia. Mi dwóch lekarzy z kliniki niepłodności pytanych o to kiedy testować po ovitrelle odpowiedziało że najlepiej w dniu miesiączki ale pozostałości znikają do 10 dni po zastrzyku, i tak jest na ulotce...
    A beta 0,75 to nie ciąża, ciążowa zazwyczaj startuje z wyższego pułapu. Życzę ci jak najlepiej ale w dniu @ beta powinna być już wyzsza. Złudne nadzieję nie pomagają. Sama jestem w tym cyklu super pozytywnie nastawiona ale nie złudnie. Bo wiem że może się wszystko stać w twoim przypadku bo to natura ale są na to nikłe szans. Będę trzymać kciuki do końca aż nie pojawi się krew. Ale nie zamartwiaj się, jeśli nie musisz brać żadnych leków to pozostaje tylko czekać..ściskam Cię mocno 💞

nick nieaktualny, Beti82 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam na innym wątku, to nie ciąża. Po tylu dniach owszem - ovitrelle może nie być już w organizmie, a beta może świadczyć o tym, że coś mogło się w organizmie zadziać, ale organizm mógł sobie z tym nie poradzić.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ