testy owulacyjne problem
-
Hej, czy któraś z Was miała taki problem że testy owulacyjne wychodziły cały czas pozytywne. Ja stosuje te same testy od 5 cykli i zawsze wskazywały poprawnie owulacje a poniżej zamieszczam zdjęcie testów z ostatniego cyklu od 10 dc do 15 dc i obecnego gdzie wszystkie wg mnie są pozytywne od 10 dnia cyklu. O czym to może świadczyć, lekarza mam dopiero w piątek
https://naforum.zapodaj.net/0fea0db2cc50.jpg.html
zawsze owulacja była pomiędzy 13-15 dcTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Jakiś szaleńczy ten cykl, no cóż nie pozostaje nam czekać do Wielkanocnego testowania lub do przyjścia @, dziś coś temp skoczyła w górę więc jeśli owu była to raczej wczoraj tylko te testy mnie niepokoją bo gdzieś czytałam o torbielach i zaburzeniach hormonalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:51
Tomasz 09.2018
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-owulacje/test-owulacyjny-pozytywny-4-dzien-foto,1067.html
KateHawke lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
zobaczymy co dzisiaj wyjdzie na teście, to już z ciekawości dla samej siebie zrobię bo w poprzednich cyklach tez robiłam testy owu od 7 dpo i były zawsze blade jak z 11-12 dc, mi już przeszło przez myśl zeby może zrobić test ciążowy ale to by było chore - po mojej obfitej miesiączce i długich plamieniach i w dodatku że test ciążowy w 12 dpo wyszedł negatywny:) może po prostu miałam wczesną owulację w 9dc to dziś już powinna kreska zbladnąć
świruję w tym cyklu niech ktoś wyleje na mnie kubeł zimnej wody najgorsze że nie potrafię się skupić na pracy a w nocy męczą mnie koszmaryTomasz 09.2018
Ja miałam przez chwilę to samo. Ale dobrze, że mam obfite miesiączki, to przynajmniej sprowadza mnie na ziemię. Tez jestem ciekawa co ci wyjdzie Zrób tak jak ja, Amy i Bocianiątko - cykl "olewacyjny". Świetna sprawa. Ja poszłam na fitness i powiem ci, że taki poziom endorfin, że mogłabym pół forum nimi obdzielić. Nic nie mierzę, nie sprawdzam. Wiem kiedy ma być owulka, resztą się nie przejmuję już
-
Właśnie też podeszłam do tego cyklu co mam być to będzie i zaczęłam się ruszać, tak to w drugiej fazie tylko siedziałam w domu i żeby się nie przemęczać... już miałam tego dość- teraz chodzę wieczorami na spacer 4 km i 30 min na siłowni parku spędzam lato tuż tu a fałdki tłuszczu same się nie zrzucą - w sobotę robiłam wielkie porządki i w ogóle mam jakoś dużo energii wkońcu wiosna tak na mnie działa... chciałam tylko ustalić datę owulki więc czekam na 4 wyższe temperatury i też przestaję mierzyć bo w poprzednich cyklach były czasem idealne temperatury a ciąży brak więc nie ma sensu się co rano stresować to dołączam do waszego trójkącika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:45
Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
nie ma sensu robić dalej testów po wykryciu piku,owulacja następuje 12-36godz po wykryciu piku LH(czyli po zanotowaniu pierwszego"pozytywnego"testu a poziom LH może się utrzymać przez kolejne 3-4dni zanim spadnie poniżej poziomu wykrywalneo przez testy.Nie ma sensu też porównywać poziomów hormonów z innymi dziewczynami bo każda z nas jest indywidualna,twoje pęcherzyki mogą reagować i pękać przy poziomie o wiele niższym niż u innych lub wyższym…tak samo sprawa dotyczy poziomu progesteronu w fazie lutealnej.
-
kanai czyli sugerujesz że owu była ok 8-9 dnia???? Martwi mnie tylko że to pierwszy taki cykl z anomaliami. Nigdy nie miałam tak wczesnej owulacji i zaraz po owu testy blakły i dziś na dodatek plamienie - jakaś masakra. Wczoraj mnie podkusiło zrobić test ciążowy i po dłuższym czasie wyszła druga blada kreska...coś mi dolega tylko nie wiem co... może to torbiel..Tomasz 09.2018
podsumuje może ten temat, komuś się może jednak przyda. Testy które wychodziły okazało się że wskazywały ciąże która była z poprzeniego cyklu, niestety te ciągle utrzymujące się plamienia skończyły się poronienieniem.Tomasz 09.2018
Cześć
Jestem tu nowa i potrzebuje Waszej pomocy. Staramy siee z narzeczonym o dziecko.Owulacje mialam 9 kwietnia(17 dnia cyklu) wedlug kalendarza przy regularnych cyklach 30 dniowych a takze test owulacyjny pokazal w tym dniu dwie grube kreski. Teraz jest 5 dni po owu i 22 dzien cyklu a test owulacyjny wciąż pozytywny. Podpowiedzcie proszę dlaczego tak się dzieje???
4 cs ... -
Nie wiem ale tez tak mam. Dobre 5-6 dni po owulacji mam dalej pozytywne testy owulacyjne (ale tylko w dniu owulacji kreska jest mega gruba i duzo ciemniejsza od pierwszej krechy, potem sa obydwie takie same
Majka93 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Tzn nie wiem czy ten dzien kiedy krecha jest największa jest dniem owulacji bo nigdy jeszcze nr sprawdziłam u gina ale na pewno najbardziej wyraźna jest typowo jednego dnia
Majka93 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Nie wiem ale tez tak mam. Dobre 5-6 dni po owulacji mam dalej pozytywne testy owulacyjne (ale tylko w dniu owulacji kreska jest mega gruba i duzo ciemniejsza od pierwszej krechy, potem sa obydwie takie same
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Czy któraś z Was też miała lub ma podobną sytuacje i wie dlaczego tak się dzieje?
4 cs ... -