Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱
Odpowiedz

W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_an dziękuję za życzenia 😍

Obudziłam się dziś niespokojna, w nocy ciągle moje myśli krążyły wokół poniedziałkowych badań nasienia. Z jednej strony oczywiście chcę, żeby były lepsze. Ale z drugiej jeżeli się poprawiły, to dlaczego dalej nie umiemy zajść? Braliśmy profertil, ale teraz też się przerzucimy na przepis Szony, do tego codziennie jemy orzechy brazylijskie.
    Dziś ciężki dzień, jedziemy pierwszy raz do znajomych po narodzinach ich synka, a zaczęli się starać po nas... Nawet nie wiem co moglibyśmy im kupić w prezencie, nie umiem się skupić, macie jakieś pomysły?

I ja też mam ładne naturalne owulacje, jednak w moim przypadku to też nic nie znaczy, niczego nie zmienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 08:33

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja chętnie oddałabym cześć swoich owulacji za super wypasione plemniki u męża, przynajmniej przez kilka cykli 😞

Chyba każdy na tym forum jest nie bez powodu, musimy się mierzyć z wieloma niesprawiedliwościami, ale trzeba wierzyć, że po tej ciężkiej drodze każda z nas niedługo będzie mamą 🍀

Lilou, Alis96, Asia2309 lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone wysłałam Ci wiadomość na priv ;)

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef życzę Ci, abyś na kolejne urodziny była już Mamą 😍 i dużo siły na dzisiejszym spotkaniu. Mam nadzieję, że strach ma tylko wielkie oczy i nie będzie aż tak źle 😉 my kiedyś kupiliśmy szumisia na prezent i bardzo się przydał 🙂

Tak jak piszecie każda z nas jest tutaj z jakiegoś powodu. U mnie owulację są, nasienie po nadaniu z morfologią super, a ciąży od roku nie ma 🙈

Ja też jestem zbyt wielkim tchórzem by iść do wróżki 😂 ale wróżyłyśmy sobie w kwietniu tutaj z obrączki i wyszło mi, że w wieku 31 lat urodzę syna więc mam czas do października na ciążę by wróżba się spełniła 😄

A i jeszcze coś co sama nie wiem czy wierzyć czy nie wierzyć 😉 gdzieś czytałam, że fazy księżyca mają wpływ na poczęcie. Że zachodzimy w ciążę w cyklu księżycowym, w którym same przyszłyśmy na świat. Sprawdziłam sobie to ostatnio i u mnie od 3 cykli jest to stadium księżyca jak w dniu moich narodzin. Na razie w ciąży nie jestem, ale od 3 cykli nie mam plamien przed okresem 🤔 i okres jest dla mnie łaskawszy i mniej bolesny 😄 i sprawdziłam z koleżanką to i ona zaszła w ciążę jak księżyc był w pełni tak jak w dniu jej narodzin 😁 także może wszystko jest możliwe 😊

Księgowa, K&K, Polczi5 lubią tę wiadomość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter, gdzie ty to sprawdzałas? Ja też chcę 😅

Zielone.Slonce trzymam mocno kciuki 🍀

Bindweef - ja ostatnio mam w zwyczaju po prostu pytać, co potrzebuja. 😉

Wiolala - staram się. Niejako też się dzięki temu buduje 🤗

PS. Wlasnie dostalam plamien, nie przespałam nocy, więc chyba z mojego testowania będą nici 😅🙈

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, a to ja ciągle myślałam że to Ty pisałaś o tej wróżbie szklanki z wodą i obrączką 😁

Potrzebna jest obrączka, szklanka z wodą, nitka (nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się że ma być biała) lub włos 🙂

Przygotuj szklankę do połowy wypełnioną wodą. Zanurz obrączkę w wodzie, zadaj pytanie (ile będę miała lat jak urodzę dziecko), a następnie wyjmij ją i licz uderzenia o brzeg szklanki. Wynik jaki uzyskasz oznacza wiek w jakim urodzisz 😁

Chłopiec czy dziewczynka
    Nawlecz obrączkę na długi włos lub nitkę i przepuść ją 3 krotnie między palcami lewej ręki zaczynając od kciuka. Następnie skieruj dłoń wnętrzem do góry i zatrzymaj nad nią obrączkę. Ruch wahadłowy oznacza, że będziesz mieć chłopca, ruch kołowy zwiastuje dziewczynkę. Powtorz. Ilość obrotów obrączki symbolizuje ilość dzieci. Mi tylko raz się powtórzyło co oznacza że będzie jeden syn 😉 sprawdzilam i u męża wyszło to samo 😊

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Księgowa, a to ja ciągle myślałam że to Ty pisałaś o tej wróżbie szklanki z wodą i obrączką 😁

Potrzebna jest obrączka, szklanka z wodą, nitka (nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się że ma być biała) lub włos 🙂

Przygotuj szklankę do połowy wypełnioną wodą. Zanurz obrączkę w wodzie, zadaj pytanie (ile będę miała lat jak urodzę dziecko), a następnie wyjmij ją i licz uderzenia o brzeg szklanki. Wynik jaki uzyskasz oznacza wiek w jakim urodzisz 😁

Chłopiec czy dziewczynka
    Nawlecz obrączkę na długi włos lub nitkę i przepuść ją 3 krotnie między palcami lewej ręki zaczynając od kciuka. Następnie skieruj dłoń wnętrzem do góry i zatrzymaj nad nią obrączkę. Ruch wahadłowy oznacza, że będziesz mieć chłopca, ruch kołowy zwiastuje dziewczynkę. Powtorz. Ilość obrotów obrączki symbolizuje ilość dzieci. Mi tylko raz się powtórzyło co oznacza że będzie jeden syn 😉 sprawdzilam i u męża wyszło to samo 😊

Kochana, tak. O tym, ja pisałam. 😊
    Chodziło mi o te fazy księżyca 😁

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, teraz po swoim wpisie zczaiłam, że pytasz o fazy księżyca 😄 no nic może ktoś sobie jeszcze z obrączki powróży 😁

Wpisałam w google fazy księżyca czerwiec 2021 i wystarczy kliknąć w pierwsza lepszą stronę
    https://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html
    A później wpisałam swój miesiąc i rok w google by sprawdzić jaka była faza 😊

Może któras z zaciążonych Dziewczyn mogłaby potwierdzić czy ta teoria działa? 😁

Księgowa lubi tę wiadomość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Księgowa, teraz po swoim wpisie zczaiłam, że pytasz o fazy księżyca 😄 no nic może ktoś sobie jeszcze z obrączki powróży 😁

Wpisałam w google fazy księżyca czerwiec 2021 i wystarczy kliknąć w pierwsza lepszą stronę
    https://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html
    A później wpisałam swój miesiąc i rok w google by sprawdzić jaka była faza 😊

Może któras z zaciążonych Dziewczyn mogłaby potwierdzić czy ta teoria działa? 😁

Nigdy nie zaszkodzi 😊
    Ale te Twoje magie z księżycem - wow! Jak sprawdziłam to wyszło, że urodziłam się w księżycu garbatym (74%), a 31.05 był taki sam - owu dzień wcześniej 😅🙈
    Następny jest 29.06 (w potencjalna owulacje).

Ciekawe - muszę to gdzieś zapisać i sprawdzić kiedyś! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 09:47

Otter lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ja się urodziłam jak był księżyc garbaty, 2 dni po pełni 😉 to teraz kiedy mówisz zaciąże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 09:50

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Nigdy nie zaszkodzi 😊
    Ale te Twoje magie z księżycem - wow! Jak sprawdziłam to wyszło, że urodziłam się w księżycu garbatym (74%), a 31.05 był taki sam - owu dzień wcześniej 😅🙈
    Następny jest 29.06 (w potencjalna owulacje).

Ciekawe - muszę to gdzieś zapisać i sprawdzić kiedyś! 🥰

Ja też się urodziłam w księżycu garbatym 74%, ale tym co przybywa a Ty co ubywa 😁

Jak w zeszłym roku jak o tym usłyszałam to stwierdziłam, że to jakiś absurd bo mi się wogole nie pokrywały fazy z narodzinami gdy miałam owu i nigdy to się pewnie nie stanie 😄 i w maju mi się o tym przypomniało a tutaj zaskoczenie bo właśnie się dzieje magia księżyca 😁 szkoda że akurat mieliśmy przerwę 😆

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala, tutaj znalazłam kalkulator 😁 na samym dole trzeba kliknąć i nas przekieruje.

https://akademiaducha.pl/cykl-jonasa/

Otter lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    No dobra ja się urodziłam jak był księżyc garbaty, 2 dni po pełni 😉 to teraz kiedy mówisz zaciąże ?

To musisz mi podpowiedzieć kiedy najbliższa owu 😁

Edit. Ja już Wam wszystkim wywróżę ciążę 🤰🧝🧚🤱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 09:57

Księgowa, Limonka26 lubią tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    To musisz mi podpowiedzieć kiedy najbliższa owu 😁

Edit. Ja już Wam wszystkim wywróżę ciążę 🤰🧝🧚🤱

Najbliższa prawdopodobnie o ile w ogóle będzie 15.06 a następna na pewno będzie bo cykl stymulowany 15.07 🙂

Księgowa już czytam 🙈 miałam wziąć się za sprzątanie ale musi zaczekać 😉

Edit. Cos tam posprawdzalam ale mi się nie pokrywa z owulacjami. No i teraz wolałabym nie wierzyć w te fazy bo wciąż chce mieć nadzieję 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:07

Księgowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pamiętacie ale Szonce wróżka ciążę idealnie wywróżyła! Popraw mnie kochana jeśli się mylę 😁

szona, Księgowa lubią tę wiadomość

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, ten kalkulator to taki mega szczegółowy 😁 i mi się Owu pokrywa z księżycem idealnie 20.07 i wtedy też pokazuje że spłodzony ma zostać chłopiec 😂 a tak to dziewczynki. Zobaczymy na początku sierpnia czy się sprawdzi 🤞🤞

Wiolala, Limonka26, Księgowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadam czasem by poczytać. Mocno wam kibicuję.

U mnie źle, łamane ch... Nie mogę doleczyć opryszczki, więc będę musiała przesunąć laparo. Ciekawe za ile nowy termin. Nie wiem co postanowi lekarka czy będzie kolejna stymulacja bez badania czy zawieszenie.
    Beczę od rana, nie mogę się podnieść. Jest mi tak cholernie źle. Już nie liczę na cud, ze w środę się uda...

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Edit. Cos tam posprawdzalam ale mi się nie pokrywa z owulacjami. No i teraz wolałabym nie wierzyć w te fazy bo wciąż chce mieć nadzieję 🙈

Może te fazy działają na naturalne cykle 😉 u mnie wyszło że prawie rok musiałam czekać na to by coś się zaczęło pokrywać, a pokryje się ładnie dopiero w 17cs 😂 jak się nie uda to przy invitro już będę miała w poważaniu ten księżyc bo wtedy to już musi się udać 😂

Wiolala lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam w ten kalkulator i pokazał, że 25 marca miałam owulację (miałam i wtedy poczeliśmy 😱) i powinien być chłopiec. Chiński kalkulator też mi chłopca pokazuje, a rodzina cała obstawia dziewczynkę 😁 zobaczymy czy się sprawdzi, na grudniówkach praktycznie każda będzie miała chłopca, liczyłam, że przełamię tę passę 😁

Otter, Księgowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Może te fazy działają na naturalne cykle 😉 u mnie wyszło że prawie rok musiałam czekać na to by coś się zaczęło pokrywać, a pokryje się ładnie dopiero w 17cs 😂 jak się nie uda to przy invitro już będę miała w poważaniu ten księżyc bo wtedy to już musi się udać 😂

Oj oby tak było 🙂 także kciuki za Ciebie ✊🏻✊🏻

Makino jak długo męczysz się z opryszczka i czym leczysz ? Ja raz w życiu miałam okropna wielka opryszczkę po anginie i też za nic nie mogłam wyleczyć, kompletnie nic na nią nie działało...
    Wszystkie inne schodzą po heviranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:28

age.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ