🐣🐔🐓 W kwietniu dwa jajka i kiełbaska to przepis na grudniowego bobaska !👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik 🤞🤞🤞 czekam na piątek! 😍
Ja dzisiaj znowu obudziłam się z mega bólem głowy... 🥴 Zastanawiam się, czy to metformina..
Ten miesiąc nie testuje, bo wiem, że to i tak nie ma sensu, więc czekam na @ i 4 cykl stymulacji..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 07:30
👩❤️👨 Starania od 01.2021 r.
Clostilbegyt od 01.2022 r.
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎 -
Simons_cat wrote:Nie wróciły? 🥺 Mi został jeden albo dwa 😂 mam nadzieję, że nie tracą ważności 😂
Simons chyba nie (choć już pare meisiecy nie weryfikowałam 😅). Ale tez ostatnia partia jaka była w sprzedaży niestety pokazała kilku dziewczynom w jednym miesiącu fałszywe cienie w przepisowym czasie (mi tez 🥺) i wtedy grupowo przyniosłyśmy się na zakup Nordów - ja tez byłam fanką tych z Allegro a się przestawiłam na Nordy wiec jak coś są dobrym zamiennikiem allegraków. Tak na wszelki wypadek jakbyś planowała zakup haha 😅😁Simons_cat lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Dzięki dziewczyny. To niesamowite, że są tu osoby, które rozumieją jak się czuje, a wokół siebie takich nie mam. Wiadomo, że nasi mężczyźni to nie jest dobry materiał do wysłuchiwania wszystkiego co nam w duszy gra.
BuBu racja - piłka w grze, choć nordowska biel na 12dpo chyba jest jednoznaczna. Odpuszczam jutrzejszą bete. Piersi, brzuch wszystko tak napompowane i tkliwe, że zaraz chyba pęknę.
Plan dzialania: skończyć leczenie urei, ponowny wymaz i biocenoza, mierzenie temp, obserwavja bez stymulacji, abonament ovu 😉, odxzekac po antybiotyki na badania M: fragmentacja, stres oksydacyjny, HBA, potem IUI, zdrowa dieta, aktywność fizyczna i LUZ!
Ten cykl wykończył mnie. Zawsze jak coś robię i coś mie zajmuje to zajmuje na 150% angażuje się na maksa i pochłania mnie temat. Muszę myśleć o czymś innym. Muszę znów się uśmiechać, być z ludzmi a nie przebierać nóżkami w niecierpliwosci.
Jesteście wspaniałe dziewczyny! Muszę wiele się od Was nauczyć kochane! Dziękuję, że jesteście.
Trzymam kciuki i czekam tu na wieści 😉
Oddech głęboka piersią, Alleluja i do przodu 😉Jeszcze_Blizniaki, karola lubią tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
bindweef wrote:Melduję, że na wszystkich moich nordach po czasie pojawiają się cienie (wczoraj po południu też zrobiłam, żeby to sprawdzić). Także testujące dziewczyny - jak zobaczycie cienie po czasie to nie róbcie sobie nadziei 😔
Niby wszystkie to wiemy a chyba nie znajdzie się taka, która mając resztki nadziei nie wyciąga z kosza test po kilku godzinach... Ja zawsze tak robiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:05
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
karola wrote:bindweef, ondzia, Paulon
przykro mi ze biel na testach i nie zaskoczyło. Wiem ze dla Ondzi i Paulona to pierwsza stymulacja, nie pamietam czy dla Ciebie bindweef tez. Ale pamiętajcie, ze jednak w każdym cyklu jest jakiś tylko procent szans w zależności od wieku i niestety dotyczy to tez cykli stymulowanych. Także nie załamujcie się, jestem pełna nadziei ze to tylko kwestia (krotkiego) czasu i będziecie w ciąży 💚
U mnie zaskoczyło dopiero za drugim (ale był biochem) i potem za czwartym (z czego jest obecna ciąża). Także niestety potrzeba trochę cierpliwości.
PaniKsiegowa,
będziesz jeszcze badać betę lub robić testy?🐇 zostań z nami 🙏 -
bindweef wrote:Melduję, że na wszystkich moich nordach po czasie pojawiają się cienie (wczoraj po południu też zrobiłam, żeby to sprawdzić). Także testujące dziewczyny - jak zobaczycie cienie po czasie to nie róbcie sobie nadziei 😔
bindweef,
u mnie było to samo - całkiem widoczne, takie same cienie po jakimś czasie. przynajmniej już wiem, żeby nie brać ich pod uwagę.
przy okazji - ondzia,
niepłodność jest sztuką cierpliwości. nie znam tak naprawdę Twojej historii, nie wiem jakie badania robiłaś, ale miej świadomość, że nastawienie wyłącznie na starania moze w pewnym momencie wypruć ze wszystkiego.
ja też jak się angażuje, to zawsze na maksa, bywam chorobliwą perfekcjonistką, dlatego wciąż walczę. ale wrzucenie 100% sił od samego początku i koncentracja wyłącznie na ciąży może skutkować brakiem sił za jakiś czas. a jest możliwość (czego nikomu nie życzę), że to jeszcze trochę potrwa 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:09
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina masz rację, choć jesteśmy na początku naszej drogi w klinice, wiemy, że problem jest z nasieniem i moim PCOS, brak owulacji. Teraz samodzielne starania rok. W poprzednim małżeństwie 4 lata -umarło na poziomie kliniki.
Bindweef nie chce Ci podsycać nadziei, ale na moim nordzie nie ma nawet cienia ani fabrycznej kreski 🤭
PaniKsiegowa czekamy!PaniKsięgowa lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Wiolala ma rację 😅🤣 ja tych testów nawet do kosza nie wyrzucam - szkoda roboty bo i tak wyciągnę 🤣😅🙈👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
No Nordy są fajne, tanie i szybko się wybarwiaja, ale niestety mają ta kreskę która po czasie zawsze wychodzi 😟 mimo wszystko wciąż kciuki...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja właśnie też zamiast zawsze wyrzucić to zostawiam 😳 i co miesiąc to samo, sama nie potrafię wyjaśnić dlaczego to robię, zawsze mam nadzieję...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziewczyny jesyem po usg, lekarka niemiła , zapytała po co w ogóle robię przed terminem planowej miesiączki. To jej powiedziałam że po 4 stratach musze leki w razie czego włączyć, poza tym wizytę umawiałam dużo wcześniej i było to wskazanie po zabiegu łyżeczkowania.
Więc stwierdziła tylko : aha, ciąży nie widzę, macica niepowiekszona, endometrium też, wygląda pani jak po owulacji ...
Siknelam przed chwilą, słuchajcie rano zaspalam i trzymałam to pierwsze siki aż do powrotu do domu 😄😄😄 -
ondzia1112 wrote:Biel.
🥺😞ondzia1112 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Red555 wrote:Dziewczyny jesyem po usg, lekarka niemiła , zapytała po co w ogóle robię przed terminem planowej miesiączki. To jej powiedziałam że po 4 stratach musze leki w razie czego włączyć, poza tym wizytę umawiałam dużo wcześniej i było to wskazanie po zabiegu łyżeczkowania.
Więc stwierdziła tylko : aha, ciąży nie widzę, macica niepowiekszona, endometrium też, wygląda pani jak po owulacji ...
Siknelam przed chwilą, słuchajcie rano zaspalam i trzymałam to pierwsze siki aż do powrotu do domu 😄😄😄
To pokazuje test 😊😊😊 lubię sobie popatrzeć 😁 też bym pewnie trzymała 😅
Co do lekarza, nie rozumiem takiego podejścia, wiem ze dla nich jesteśmy tylko kolejna pacjentka, ale jak mówisz że jesteś po stratach to chyba logiczne że masz w sobie więcej strachu, więc kurde więcej empatii 😅... No, ale cóż... Kiedy kolejna wizyta?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja testy potrafilam z kosza wyciagac po kilka razy jakby nagle mialy sie tam pojawic jakies bordo kreski.... mialam etap ze twierdzilam ze nic nie widze bo swiatlo napewno jest zle itp...Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja tez wyciągałam ze śmietnika po kilka razy 🥴 później zaczęłam wrzucać do szuflady No bo wiedziałam ze będę wyciągać a ile można grzebać w śmieciach 😒
Bindweef po jakim czasie ten poczasik? Kwestia minut? godzin? Dalej trzymam kciuki ✊
Red, jasne ze nie będzie nic widać na tym etapie, nie przejmuj się 😉 rób bete i włączaj leki! I dawaj nam ten dzisiejszy teścik 😁✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Red ja bym nie wytrzymała tyle czasu bez siku pokaż test !
Misia ja też miałam tak, że pod każdym kątem i pod każdym światłem musialam sprawdzić. Nawet miałam urojenia, że coś widzę. Po prostu chyba już znałam na pamięć gdzie ta kreska ma być... Eh umysł staraczki jest taki naiwny.Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Wiola to samo miałam! Nawet jak nie było kreski to wiedziałam gdzie ma być i zawsze mogłam tam zobaczyć cien 😏
Z resztą, niech pierwsza (średnio i długoterminowa staraczka) rzuci kamieniem która nigdy nie wyciągała z kosza 😜Karolina__, Simons_cat lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
czasem szukając pod światło tej kreski to już tak zezowałam, że się bałam że mi zostanie na zawsze 🙈
Simons_cat lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙