W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:Ej wiecie co, nie mam dalej okresu. Przyjmując ze moj LUF probowal pęknąć w sobotę (zastrzyk przyjęłam w piątek 27.06....) to ta faza lutealna przechodzi wszelkie granice rozsądku. I to bez proga!
Co ja mam robić ehhh... chyba spróbuję sie umówić do lekarza na medicover zeby zobaczyl co z tym cyklem ale jak tak dalej pójdzie to podobnie jak kociara, nie bede musiała robić cyklu przerwy przy antybiotykoterapii.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Powder wrote:Pamiętam, że ktoś na głównym pisał o swoim cyklu z LUF (White, to nie Ty przypadkiem?), że trwał kilkadziesiąt dni i trzeba interweniować u lekarza, żeby go zakończyć w razie jakby się przeciągał ponad normę.👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Noo chyba sie umowie....
Sikam codziennie, ciągle uparta biel takze ... ale wiecie, na razie mi ten brak okresu nie przeszkadza az tak, bo serio, jeszcze 12 dni tego cyklu i nie bede robić przerwy po antybiotyku 😄
Tylko ze Stary bierze, wiec jego plemniki i tak pewnie będą w oplakalanym stanie bez tej przerwy 🫠
Ej dziewczyny czy ten q10 jest spoko?
To ten sam co byl na takiej super promce w doz?
Kenay, Ubichinol CoQH-CFTM, 100 mg, kapsułki, 300 szt. - aptelia.pl https://share.google/dyth8qm9K6KwRDgAT21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Jaszczureczko dziękuję ❤️
PaulinKa, ja ostanio go zamówiłam, podobno jest spoko. Cenowo wychodzi mega korzystnie 😃PaulinKA, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Bajeczko przykro mi 🫂 natomiast zgadzam się z dziewczynami. 10 dpo to sobie tylko przykrość można sprawić.
Powder, ja na razie muszę odpocząć od tamtego wątku. I tak nie nadrabiałam a teraz przynajmniej mam wolną głowę. Oczywiście za jakiś czas wejdę zobaczyć co tam u dziewczyn. Ale na razie żyję swoim życiem.
Sakaaira, trzymam kciuki 🤞🏼Sakaaira, Powder, Bajka92 lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Co do głównego wątku, to ja już nie mogłam tam nadążyć. Po drugie, ja niestety bardzo szybko wkroczyłam na inny level starań niż dziewczny. Wpadam jeszcze czasem zobaczyć co u znajomych nicków. Ale cieszę się, że większość jest już tu 😃👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Paulinka,ja kupowałam ten Q10,jest ok,później przerzuciłam się na dawki 200,żeby łykać mniej kapsułek😘
Na głównym miesięcznym jest tak samo jak na głównym in vitro,nierealne żeby nadążyć i poznac Dziewczyny i w ogóle zapamiętać co u kogo.
Chyba,że ktoś nic innego nie robi poza forum.Tu od zawsze lubiłam kameralność,mniejsze za to bliższe grono, gdzie kolejne wpisy są niekończącą się rozmowa a nie pojedynczymi wpisami ad hoc ❤️Powder, karczoch321, Vergeet lubią tę wiadomość
👩👱♂️40l.
start inv:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
- 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG -
pelnawiary wrote:Paulinka,ja kupowałam ten Q10,jest ok,później przerzuciłam się na dawki 200,żeby łykać mniej kapsułek😘
Na głównym miesięcznym jest tak samo jak na głównym in vitro,nierealne żeby nadążyć i poznac Dziewczyny i w ogóle zapamiętać co u kogo.
Chyba,że ktoś nic innego nie robi poza forum.Tu od zawsze lubiłam kameralność,mniejsze za to bliższe grono, gdzie kolejne wpisy są niekończącą się rozmowa a nie pojedynczymi wpisami ad hoc ❤️
O której godzinie jutro będziesz miała transfer? Będziemy mocno trzymać 🤞🤞😀Belia lubi tę wiadomość
Ona: 37lat
On: 39lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138 - stan zapalny 10/10- doksycylina i metronidazol - 2 tygodnie
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔 -
@Kinguś, w ogóle Twoja wiadomość mi umknęła, przepraszam... ile miałaś komórek cd138, że ponownie robisz biopsję? Bo ja miałam chyba 3 czy 4 w polu widzenia i lekarz powiedział, że nie muszę robić ponownej biopsji...
Kurde, straszne że ciągle coś Cię stopuje.... ale zobacz, tyle robisz by przygotować się do kolejnego transferu, że noo... nie ma bata by się nie udało....
Bardzo Cię przutulam, jesteś niesamowicie dzielna i wytrwała w tym wszystkim...21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
Jeju dziewczyny! Dopiero wstałam, bo odsypiałam nocną zmianę a tu tyle postów! 😄
@Sakaaira Trzymam mocno kciuki za IUI! 🍀🍀🍀Pamiętaj, że potrzebujecie tylko jednego walecznego plemnika!
@Kociara20996 Ja od piątku biorę estrofem 3 razy dziennie i szczerze mówiąc to chyba nie mam żadnych objawów 😅
@Nowa Trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
@Frelciu Za Henia również trzymam kciukasy! 🤞🏻🩷
@Kingus Tulę Cię mocno 🫂 Pamiętaj, że teraz może być troszkę ciężko, ale to wszystko zaowocuje w niedalekiej przyszłości 💕
@Bajka92 Bardzo mi przykro 🫂 Faktycznie to dopiero 10dpo i wszystko się może zdarzyć, ale wiem, że te słowa ani trochę nie przynoszą ulgi...
@Powder Tu się z Tobą zgodzę! Ja na samym początku testowania też czułam, że to już będzie ten cykl, że boli mnie inaczej niż wcześniej i w innym miejscu a kończyło się zawsze tak samo. Teraz już też podchodzę do cykli na chłodno, bo źle to na mnie działało, to doszukiwanie się objawów a później zderzenie z rzeczywistością. Także lepiej się miło zaskoczyć niż zdziwić. Bardzo się cieszę, że czujesz się dobrze w tym wątku i Ci służy! Super, że do nas wpadłaś. 💕
@PaulinKA Uważam, że dla własnej psychiki powinnaś się umówić do lekarza. W przeciwnym razie będziesz siedziała i rozmyślała nad tym... A sam stres dodatkowo może wpłynąć na przesunięcie okresu...
@Nowa Kciukasy za wizytę!🤞🏻
PS. Dużo dzisiaj tych wizyt 🤭
Muszę Wam napisać, że od wczoraj siedzę jak na szpilkach. Mieli dzwonić do mnie z kliniki jak coś będzie nie tak i jak zawsze wyciszam telefon podczas drzemki albo odsypiania po nocy tak teraz mam telefon ustawiony na maxa... Wiem, że nie powinnam się stresować przed jutrzejszym transferem, ale to tylko łatwo powiedzieć a trudniej zrobić. Tłumaczę sobie to tym, że wszystko jest okej, nic złego się nie dzieje, ale jednak to czekanie potrafi zadziałać na psychikę.
U mnie dzisiaj gorąco po ostatnich ulewach także korzystam z pogody i życzę Wam pięknego dnia!💕💕Powder, Kociara20996, Frelcia_na_chwilę, Sakaaira, Belia, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 :
✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)
🧔🏽♂️30 :
morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
HBA - 86%,
ruch postępowy - 40,1 %
🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
Na zimowisku ❄️❄️❄️
Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛 -
Zastanawiam się nad sprawdzeniem stanu zapalnego endometrium tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Wizytę z moim ginem będę mieć dopiero na początku września (w przyszłym tygodniu idzie na 2 tyg urlopu). Nie wiem czy dać czas i poczekać jeszcze ze 2 cykle na stymulacji po drożności czy robić badanie szybciej. I nie wiem też czy badanie musi wykonać lekarz czy może położna/inny specjalista (tzn czy trzeba umówić wizytę, czy można połączyć ją jako monitoring przed owu). W cenniku widzę tak: Biopsja / scratching endometrium 550zł
Oznaczanie CD 138 250zł
Oznaczenie CD 56 250zł👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Kingus 1 wrote:O której godzinie jutro będziesz miała transfer? Będziemy mocno trzymać 🤞🤞😀
Kingus❤️14.20🥹
Mam fefra jak nigdy,choć cieszę się że wrócimy do domku w trójkę🥰Saferka, White1, Kingus 1, karczoch321, Loraa, Sakaaira, Julia24, Slava lubią tę wiadomość
👩👱♂️40l.
start inv:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
- 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG -
PaulinKA wrote:@Kinguś, w ogóle Twoja wiadomość mi umknęła, przepraszam... ile miałaś komórek cd138, że ponownie robisz biopsję? Bo ja miałam chyba 3 czy 4 w polu widzenia i lekarz powiedział, że nie muszę robić ponownej biopsji...
Kurde, straszne że ciągle coś Cię stopuje.... ale zobacz, tyle robisz by przygotować się do kolejnego transferu, że noo... nie ma bata by się nie udało....
Bardzo Cię przutulam, jesteś niesamowicie dzielna i wytrwała w tym wszystkim...
Dziękuję za miłe słowo🥰, niestety wyszło mi tego bardzo dużo bo aż 10/10 Komórek CD 138. Ale tak się zastanawiam skąd to się znowu wzięło bo w tamtym roku było to samo że 8/10 i ponowna biopsja, wtedy wyleczone do 0 i teraz wyszło podczas histeroskopii i znowu trzeba robić ponowne badanie. No powiem że nie jest lekko. Cały czas jestem na tym dipherline i nie mam w ogóle okresu, dziś się dowiedziałam ze za miesiąc mam powtórzyć biopsje. Dziś mi pani doktor odpisała, że zaprasza mnie za miesiąc.
Miejmy nadzieję, że tym razem już się uda, tak bardzo bym chciała żeby się udało. Kurcze już prawie 3 lata walki i końca nie widać.
A jaki miałaś przepisany antybiotyk na ten stan zapalny i jak długo miałaś go brać?Ona: 37lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138 - stan zapalny 10/10- doksycylina i metronidazol - 2 tygodnie
Saferka wrote:
Muszę Wam napisać, że od wczoraj siedzę jak na szpilkach. Mieli dzwonić do mnie z kliniki jak coś będzie nie tak i jak zawsze wyciszam telefon podczas drzemki albo odsypiania po nocy tak teraz mam telefon ustawiony na maxa... Wiem, że nie powinnam się stresować przed jutrzejszym transferem, ale to tylko łatwo powiedzieć a trudniej zrobić. Tłumaczę sobie to tym, że wszystko jest okej, nic złego się nie dzieje, ale jednak to czekanie potrafi zadziałać na psychikę.
U mnie dzisiaj gorąco po ostatnich ulewach także korzystam z pogody i życzę Wam pięknego dnia!💕💕
Co do objawów jeszcze to też wyszukiwałam nowych i nakręcałam się, że teraz to na pewno to! Albo jak ktoś pisał o swoich na forum to mi się objawiały też, zupełnie jak odblokowany achievement w grze 😂
Teraz mi lepiej, jak zdjęłam z siebie tę presję dolegliwości ciążowych…Saferka, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Saferka wrote:Jeju dziewczyny! Dopiero wstałam, bo odsypiałam nocną zmianę a tu tyle postów! 😄
@Sakaaira Trzymam mocno kciuki za IUI! 🍀🍀🍀Pamiętaj, że potrzebujecie tylko jednego walecznego plemnika!
@Kociara20996 Ja od piątku biorę estrofem 3 razy dziennie i szczerze mówiąc to chyba nie mam żadnych objawów 😅
@Nowa Trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
@Frelciu Za Henia również trzymam kciukasy! 🤞🏻🩷
@Kingus Tulę Cię mocno 🫂 Pamiętaj, że teraz może być troszkę ciężko, ale to wszystko zaowocuje w niedalekiej przyszłości 💕
@Bajka92 Bardzo mi przykro 🫂 Faktycznie to dopiero 10dpo i wszystko się może zdarzyć, ale wiem, że te słowa ani trochę nie przynoszą ulgi...
@Powder Tu się z Tobą zgodzę! Ja na samym początku testowania też czułam, że to już będzie ten cykl, że boli mnie inaczej niż wcześniej i w innym miejscu a kończyło się zawsze tak samo. Teraz już też podchodzę do cykli na chłodno, bo źle to na mnie działało, to doszukiwanie się objawów a później zderzenie z rzeczywistością. Także lepiej się miło zaskoczyć niż zdziwić. Bardzo się cieszę, że czujesz się dobrze w tym wątku i Ci służy! Super, że do nas wpadłaś. 💕
@PaulinKA Uważam, że dla własnej psychiki powinnaś się umówić do lekarza. W przeciwnym razie będziesz siedziała i rozmyślała nad tym... A sam stres dodatkowo może wpłynąć na przesunięcie okresu...
@Nowa Kciukasy za wizytę!🤞🏻
PS. Dużo dzisiaj tych wizyt 🤭
U mnie dzisiaj gorąco po ostatnich ulewach także korzystam z pogody i życzę Wam pięknego dnia!💕💕
Dzięki niestety nie jest łatwo bo cały czas jest coś nie tak.
Niestety nie jest łatwo się nie stresować jak czekasz ile masz zarodków, musi być dobrze i wierzę ze będą te zarodki. Mnie czeka podobna sytuacja we wrześniu będę się zastanawiała ile uda się uzyskać zarodków. Ale jak nie dzwonią to chyba jest dobrze.Saferka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Kingus 1 wrote:Dziękuję za miłe słowo🥰, niestety wyszło mi tego bardzo dużo bo aż 10/10 Komórek CD 138. Ale tak się zastanawiam skąd to się znowu wzięło bo w tamtym roku było to samo że 8/10 i ponowna biopsja, wtedy wyleczone do 0 i teraz wyszło podczas histeroskopii i znowu trzeba robić ponowne badanie. No powiem że nie jest lekko. Cały czas jestem na tym dipherline i nie mam w ogóle okresu, dziś się dowiedziałam ze za miesiąc mam powtórzyć biopsje. Dziś mi pani doktor odpisała, że zaprasza mnie za miesiąc.
Miejmy nadzieję, że tym razem już się uda, tak bardzo bym chciała żeby się udało. Kurcze już prawie 3 lata walki i końca nie widać.
A jaki miałaś przepisany antybiotyk na ten stan zapalny i jak długo miałaś go brać?
Ja jestem w trakcie, dostałam Biseptol (Sulfamethoxazolum, Trimethoprimum) na 15 dni. Mąż na 25!! Więc może kurde wy się tym dziadostwem zarażacie wzajemnie? W sumie musi być za to jakas bakteria odpowiedzialna, czy coś... Od kiedy go bierzemy to przez ten czas leczenia będą seksy w prezerwatywie, żeby nic sie nie rozniosło, tym bardziej ze antybiotyk na pewno nam osłabi florę bakteryjną....
Widziałam też że na jakimś wątku Bubu90 polecała napar z nagietka, przeciwzapalny i też sobie kupiłam i pije i mam nadzieje ze zniknie to definitywnie... chociaż endometrioza lubi się niestety łączyć z takimi zapaleniami
Mam nadzieję, że wyleczysz dziadostwo i to będzie ten jeden brakujący puzzelek do tego by Kropeczek zamieszkał w Twoim brzuchu na 9 mscy....21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
PaulinKA wrote:Ja jestem w trakcie, dostałam Biseptol (Sulfamethoxazolum, Trimethoprimum) na 15 dni. Mąż na 25!! Więc może kurde wy się tym dziadostwem zarażacie wzajemnie? W sumie musi być za to jakas bakteria odpowiedzialna, czy coś... Od kiedy go bierzemy to przez ten czas leczenia będą seksy w prezerwatywie, żeby nic sie nie rozniosło, tym bardziej ze antybiotyk na pewno nam osłabi florę bakteryjną....
Widziałam też że na jakimś wątku Bubu90 polecała napar z nagietka, przeciwzapalny i też sobie kupiłam i pije i mam nadzieje ze zniknie to definitywnie... chociaż endometrioza lubi się niestety łączyć z takimi zapaleniami
Mam nadzieję, że wyleczysz dziadostwo i to będzie ten jeden brakujący puzzelek do tego by Kropeczek zamieszkał w Twoim brzuchu na 9 mscy....
To u Ciebie inny antybiotyk, u mnie też inny ale mąż nie dostał antybiotyku. Właśnie odkąd wyszedł stan zapalny ponownie to się zabezpieczamy bo już nie chce tego mieć od nowa. Ostatnio miałam dwa tygodnie przepisany i teraz też. O tym nie pomyślałam, że endometrioza też może mieć wpływ. Kurcze już sama nie wiem co myśleć 🤔🤔
Masz na myśli jakiś konkretny napar z nagietka? Może faktycznie zakupie.
Mam nadzieję że i u Ciebie wszystko będzie dobrze.Ona: 37lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Kupiłam po prostu wielki worek suszonych kwiatów nagietka
ale niezbyt smaczne, ja piję z dużą ilością cytryny
Lyżkę tego zielska zalewam wrzątkiem i piję jak ostygnie.
Nie wiem czy to coś da, raczej game changer to nie będzie, aleee. skoro przeciwzapalne to pewnie i na złagodzenie endometriozy i innych chorób autoimmunologocznych może jakoś tam minimalnie pomoc...
Czego nie zrobimy dla naszego celu...Kingus 1 lubi tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
To aż dwa transfery jutro? 🤭 Trzymam kciuki @Pelnawiary @Saferka!! ✊️🍀 Przetrzyjcie szlaki! 🍀 Jakie plany odnośnie testowania? 😁
@Sakaaira i za Twoje IUI oczywiście też! ✊️❤️ Nie przejmuj się ilością. Oni i tak podają (jeśli mnie pamięć nie myli) 1ml wyodrębnionych najlepszych plemników, więc nie potrzebny im aż taki zapas!
@PaulinKA no niestety to wszytko potrafi przytłoczyć. Dobrze jednak, że są rozwiązania! Damy radę! 😘
@Kingus chyba rozsądnie będzie wdrożyć antybiotyk mężowi skoro zapalenie wraca 😥.
Ja jutro idę do Jarosz. Wymieniłyśmy w nocy dwa maile. Napisała, że konsultacja konieczna, więc dobrze, że zarezerwowałam tą wizytę...Sakaaira, pelnawiary, Jaszczureczka, kałamarnica 11, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:To aż dwa transfery jutro? 🤭 Trzymam kciuki @Pelnawiary @Saferka!! ✊️🍀 Przetrzyjcie szlaki! 🍀 Jakie plany odnośnie testowania? 😁
@Sakaaira i za Twoje IUI oczywiście też! ✊️❤️ Nie przejmuj się ilością. Oni i tak podają (jeśli mnie pamięć nie myli) 1ml wyodrębnionych najlepszych plemników, więc nie potrzebny im aż taki zapas!
@PaulinKA no niestety to wszytko potrafi przytłoczyć. Dobrze jednak, że są rozwiązania! Damy radę! 😘
@Kingus chyba rozsądnie będzie wdrożyć antybiotyk mężowi skoro zapalenie wraca 😥.
Ja jutro idę do Jarosz. Wymieniłyśmy w nocy dwa maile. Napisała, że konsultacja konieczna, więc dobrze, że zarezerwowałam tą wizytę...
Porozmawiam z panią doktor już na wizycie żeby może zapobiegawczo dać i mężowi antybiotyk. A do tego czasu tylko zabezpieczenie bo już nie chce żeby stan zapalny powrócił. Chyba że to przez endometrioze tak się robi.
Bardzo dobrze ze masz konsultacje z doktor Jarosz. Super ze skonsultujesz te cytokiny. Może coś dodatkowego przepisze do transferu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 16:07
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔