W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kałamarnica.
Strasznie mi przykro. Zdecydowanie wczoraj mieniły się dwie kreski przed moimi oczami i z tego co czytalam nie tylko moimi, ale fakt , że ostatnio te testy mam wrażenie że wszystkie mają fabryczne dosyć wyraźne.
Czytam, że chcesz się zająć immunologia. Sądzę, że to jest świetny pomysł. Obydwoje z mężem jesteśmy zdrowi, pełni sił, bo pcos ale w sumie masz owulacje... więc to jest dobry krok... nie znam osobiście tej Pani Doktor, ale czytałam czesto jej nazwisko , więc jak to dobrze ze tyle robisz w tym kierunku.
Ja wprawdzie u doktora Pasnika, ale miałam 5 pozytywnych badan: bielactwo, niedoczynność tarczycy , pozytywne ana, helicobacter pylori (wyleczone 3 razy antybiotykiem) I cukrzycę ( ale w drugiej linii.zaliczona jednak do moich obciazen). Niestety uznał, że nie doniosę żadnej ciąży bez sterdydow... każda trwała coraz krócej...organizm na te ciążę się coraz bardziej uodparnial... I w końcu steryd i jest Tadzio, więc ja wierzę w immunologia. A pisze to wszystko dlatego, że byłam bardzo sceptyczna.. bo przecież jestem kobietą. Naturalne jest że mój organizm chce utrzymać dziecko... no nie do końca, przeciwnie, organizm był agresywny a płód passę w środku. Na wszystko potrzeba czasu i ze wszystkiego da się wyjść.
Pamiętam że Pasnik mówił też, że u mnie nie było problemu z zajściem w ciążę tylko z utrzymaniem, bo gdybym nie zachodziła w ciążę chciał podawac metformine. Wiem, że on stosował czy stosuje stare metody a właśnie ta pani doktor Jarosz jest bardziej nowoczesna.
Powodzenia ❤️❤️❤️❤️kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Verget... ciemnieje... ❤️🥹
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Muszę zacząć wam wierzyć 😂 bo na początku wydawało mi się że jest bez różnicy ale jak spojrzałam na zdjęcie z wczoraj to chyba faktycznie ciemnieje 🥹
Dziękuję wam kochane, stresuję się jutrzejszą betą i wasze wiadomości dodają mi wiary 🩷a_aandzela, Aga.f, Misiula, Molahonkeey, Lusia3131, Nowa2024 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
❔onkopakiet
❔PAI-1
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
❔onkopakiet
📆 start cyklu —> 6.06
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus -
Lusia a jaki miałaś steryd?👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
@Vergeet ciemnieje ewidentnie! Jeju, oby to się dobrze skończyło Kochana, kibicuje Ci jak szalona... 🥹🥹🥹
Hopex2 u Ciebie w stopce widzę że miałaś badane przeciwciala ANA i dopiero ANA3 wyszło ci dodatnie. Mam rację?
Bo ja miałam robione badanie gdzie były p.ciala ANA , ale nie tylko one, niżej Wam wkleję co miałam wykupione na zlecenie lekarza w Diagnostyce.
I zastanawiam się czy to badanie to było tylko ANA1 czy też zawierało się w tym ANA2 i 3... ? Jak to interpretujecie?
Lekarz powiedzial że wynik ujemny to spoko, no ale teraz się zastanawiam czy to było wystarczająco badanie:
https://zapodaj.net/plik-XV3nWf2cGM
Vergeet lubi tę wiadomość
20 cykl od początku starań -🙏
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Biopsja endo--> cd56, cd3, cd4, cd8, cd25, cd20, cd8, cd138
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Immunoterapia? Leczenie zapalenia endometrium?
IUI- 08-12.2025
⏰️ IVF - 2026?
"Zes*am się, a nie dam się!" -
@kałamarnica strasznie mi przykro 🫂😔 wierzę jednak, ze to pierwszy dzień Twojej ciąży - plan jest i to najważniejsze 💚 wydaje mi się, że paczka okresu wywoływaczka (ta pierwsza) trafiła do Ciebie, a nie do Księgowej i stąd to zamieszanie... Jesteś silną, mądrą kobietą i spełnisz swoje marzenie - ten nowy cykl to szansa komóreczki na znalezienie odpowiedniego żołnierza 🍀✊🏼
@Vergeet ciemnieje 🥹💗 kiedy powtórka bety?
@M93 jesteśmy z Tobą 🥰🤞🏻Vergeet lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨ 11.06 mamy parkę 🩵🩷? 🥹
⏳02.07 prenatalne połówkowe
⏳07.07 USG
-
Ogólnie to jest tak, że ANA są testem przesiewowym. Jeśli wyjdą ujemne to zazwyczaj nie ma potrzeby robić ANA3, ponieważ są to badanie bardziej szczegółowe, pozwalają określić na jakie struktury w komórce ma organizm skierowane przeciwciała, jest ich chyba 15/20 i są przypisane do konkretnych chorób autoimmunologicznych. Ja miałam wysypkę i lekarka od razu zleciła ANA3 i wyszły dodatnie. Dlatego właśnie mam steryd włączony.
Myślę, ze u Ciebie wszystko jest ok i nie ma sensu tego pogłębiać 😊 Chyba, że masz jakieś objawy typowo autoimmunologiczne, bóle stawow, wysypki.👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Marzec:
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
Ejka dziewczyny, a prześlecie mi linka do tych badań ANA? Bo na samym Alabie są trzy do wyboru i nie wiem, które to te właściwe 🫣.💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
02/07 Kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Dzięki Hopex2, nie mam takich objawów jak piszesz, ale czemu w ogóle się nad tym zastanawiam...
Otóż ginekolog zwrócił uwagę na: astmę, alergię, Hashimoto, wystąpienie sepsy w rodzinie oraz półpaśća u mnie, który też mogł być wywołany przez choroby auto-immuno.
Jakieś tam sygnały występują, ale bardzo delikatne... objawów jako takich na codzień nie obserwuję na szczęście.
Miałam też terapię Naltroxenem, to jest lek stosowany w leczeniu uzależnień, ale też w spektrum działania ma wyciszanie układu autoimmunologicznego i w sumie gdyby nie wynik mojego a-tpo ostatnio, to pomysłałabym że moze i to coś dalo- nie miewam opryszczki od długiego czasu, czuje mniejsze zmęczenie itd...
No właśnie Julia te co ja wstawiłam to takie mi zlecił lekarz w skierowaniu, ale też zwątpiłam czy to jest to co 'powinno się badać' ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 10:02
20 cykl od początku starań -🙏
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
IUI- 08-12.2025
⏰️ IVF - 2026?
Te choroby też mogą powodować obecność przeciwciał.
Julia moje w Alabie tak się nazywały, miały jakby 2 części:
1. P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21)
2. Test immunoblot (ANA/ENA BLOT)PaulinKA, Julia24, Slava lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Marzec:
-
Hopex2 wrote:Te choroby też mogą powodować obecność przeciwciał.
Julia moje w Alabie tak się nazywały, miały jakby 2 części:
1. P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21)
2. Test immunoblot (ANA/ENA BLOT)
Tam jest napisane, że te ENA jest zalecane, gdy ANA jest dodatnie. Zrobię więc chyba te podstawowe 😁. Miałam narazie odpuścić diagnostykę, ale to tylko 78 zł 😆. Już z dwa tygodnie nie odświeżam strony z wynikami. Zaczynam odczuwać jakąś pustkę 🤣🤣🤣.PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
02/07 Kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Zrobiłam je, bo lekarka tak wypisała w skierowaniu👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Marzec:
-
Julia24 wrote:Tam jest napisane, że te ENA jest zalecane, gdy ANA jest dodatnie. Zrobię więc chyba te podstawowe 😁. Miałam narazie odpuścić diagnostykę, ale to tylko 78 zł 😆. Już z dwa tygodnie nie odświeżam strony z wynikami. Zaczynam odczuwać jakąś pustkę 🤣🤣🤣.
dzięki Julia że to napisałaś bo myslalam ze jestem szalona i osamotniona w tym szaleństwie ;p
A badałyście p.ciała przeciwplemnikowe może? Myślicie że to wartosciowe badanie, czy jednak lepiej je zrobić dopiero na zlecenie lekarza??20 cykl od początku starań -🙏
🔜
IUI- 08-12.2025
⏰️ IVF - 2026?
Jadę chyba na bete, chce chyba mieć czarno na białym wynik. Jestem z córką na mieście 😅 ale już raz byłam z nią w tej prywatnej przychodni na badaniach krwi.
Vergeet lubi tę wiadomość
6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
Hopex2 wrote:Lusia a jaki miałaś steryd?
Ja miałam dodatnie tylko Ana3.
Przed ciąża 5mg Encorton
W ciąży Encorton 15mg
Do 17 tygodnia ciazy, potem powoli schodzę do 1 mg w 22 tygodnou ciazy.
Teraz jestem w 11 tygodniu ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 10:19
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Slava wrote:Dziewczyny, ja z doskoku nadrobiłam trochę
@Vergeet - gratulacje 🥳 trzymam kciuki za przyrost i żebyś nam tu raz dwa mogła rozsiewać wiruski ❤️
@Ola, @Brilka jak ja Was dziewczyny rozumiem, taki brak zainteresowania lekarza dodaje stresu więcej niż brak lekarzaJedyne co możecie wyciągnąć z tego pozytywnego, to że przynajmniej wiecie że macie rzetelną wiedzę, że nikt Was nie oszuka i kaszany nie sprzeda. Zawsze mi się zdawało, że lekarze mają przede wszystkim nie szkodzić ale to chyba jednak już nieaktualne w dzisiejszych czasach:/
@Brilka i ja w ogóle odkąd na forum siedzę nie słyszałam o terapii IUI co dwa miesiące, zawsze się ciśnie w miarę możliwości jedno po drugim. Jak partner ma obniżone parametry to właśnie przy IUI to nasienie jest preparowane i „polepszane” więc po co przetykać to „naturalnymi” miesiącami. Where logic 🫠
@Hopex, @Kałamarnica 11 dziewczyny a miałyście badania na łuszczycę wewnętrzną? Ja jestem z dwoma chorobami autoimmunologicznymi bo i Crohn i AZS i dopiero jak mi lekarz z bociana w sobotę powiedział przez telefon, że „no trzeci Biochem brak trombofilii to sprawdźmy immunologię” to mnie oświeciło. Także @Kałamarnica przytulam, bo ja wyłam cały weekend, że mogłam te badania robić w grudniu i może byłabym w ciąży. To jest bardzo beznadziejne myślenie, bo są laski z Kirem AA, trombofilia i zajdą w ciążę o tym nie wiedząc. Postaraj się być dla siebie wyrozumiała, ile już przebadałaś ile wiesz. Po prostu odkrywaj w swoim tempie kolejne karty ❤️
@Julia24 i to jest piękny sensowny plan ❤️
@Babsi ja w stolicy także do Szczecina rzut beretem. Monachium klasa, Wy macie skrzypaczki na ulicach, a u nas na Alexanderplatzu koleś z głową żyrafy grający na wiadrach😅
@Siesiepy tam widzę, że kurnik pełną parą, trzymam kciuki za kolejny monit i wyjazd 🙂
Ja mam jutro o 8 dzień sądu pod tytułem pierwszy podgląd, mam bardzo złe przeczucia, bo mam obawy, że dostałam lek za późno. W czwartek miałam plamienie i trochę krwi, potem nad ranem w piątek mnie zalało a pierwszy zastrzyk miałam wziąć po 20 w sobotę. Nie wiem czy Wy dziewczyny z IVF też tak późno zaczynałyście? Ja jak to ja mam plan „G” że jak 3 pęcherzyki lub mniej to kończę samą stymulację i pomogę szczęściu Ovitrelle, a potem zmieniam już na stałe klinikę na bociana. Trzymajcie kciuki plis żebym się zdziwiła 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔️hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, p/ciała p.plemnikom
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🫧 13MII -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19🫧 14MII -> 13🥚 - 1❄️ -
Lusia3131 wrote:Mam cały czas, bo po Tadziu teraz zaszłam w ciążę
Ja miałam dodatnie tylko Ana3.
Przed ciąża 5mg Encorton
W ciąży Encorton 15mg
Do 17 tygodnia ciazy, potem powoli schodzę do 1 mg w 22 tygodnou ciazy.
Teraz jestem w 11 tygodniu ciazy.
Ja mam takie poczucie, że już teraz mam tyle leków, tak jestem obstawiona, że nie wiem, co miałoby się nie udać, więc jak się nie uda będę na maksa zawiedziona. Jaki kolejny krok wtedy…👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Marzec:
-
Dziewczyny,
jesteście niesamowite z Waszym wsparciem. Dzięki Wam przetrwam ten dzień. I dzięki fryzjerce 😛 bo jest super babką i bardzo mądrą i mogłam się jej wygadać. To duuużo daje. 🤗
Zdjęcia Wam nie będę wrzucać, moje włosy to nic spektakularnego, ale zawsze takie odświeżenie pomaga na psychikę, plus mam 33 lata i nie mam jeszcze siwych włosów (lub się dobrze kamuflują w blondzie).
Właśnie rozmawiałam z moją doktor, mówi, żeby jeszcze jeden cykl na Lametcie spróbować na 2 tabl, bo 3 to już sporo a więcej krzywdy mi zrobi hiperstymulacja niż trochę późniejsza owulacja. Także... zaufam jej i grzecznie wezmę 2 tabl. w tym cyklu.
Lusia - dziękuję za opowiedzenie Twojej historii. Ja właśnie mam wewnętrzne przekonanie, że mój organizm z czymś walczy. Pokrzywka to objaw, który widać na zewnątrz, który jest zwykle wierzchołkiem góry lodowej. Także muszę się dowiedzieć z jakiego powodu mój organizm coś takiego prezentuje. Może to da mi więcej światła na całą tę sytuację.
Aksandra - 💗💗💗 brakuje mi słów, żeby dziękować za Twoją pomoc. 😘
Vergeet - kochana oczywiście, że ciemnieje, przepięknie. Jutro powtórka bety, co? 🤗🍀
Natt- miałam Ci pisać, że poszłabym na betę, bo u Ciebie ta temp jest wysoka. Będziesz wiedziećLusia3131, Julia24, Molahonkeey, Vergeet, Ana29 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Hopex2 wrote:Właśnie mam Encorton 5 mg, miałaś jakieś skutki uboczne?
Ja mam takie poczucie, że już teraz mam tyle leków, tak jestem obstawiona, że nie wiem, co miałoby się nie udać, więc jak się nie uda będę na maksa zawiedziona. Jaki kolejny krok wtedy…
Ale się udało.. nie miałam nic do stracenia.
W ciąży z Tadziem uczyłam się żyć z Encortonem. Pamiętam jak sięgałam po słoik ogórków i wyślizgnął mi się z ręki, zaczęłam mieć problemy ze stawami.. z czuciem.. powieka mi drgała. Brałam dodatkowo sporo magnezu, teraz zresztą też.
Obecnie czuje się baaardzo zmęczona, ale staram się myśleć, że to nie steryd tylko po ciąża. Kręci mi się w głowie... mam problemy z trzymaniem równowagi szczególnie z dwulatkiem na rękach. Nie jest.kolorowo, ale wierzę, że będzie dlatego się tym faszeruje... Ja też mam kochana 3 kosmetyczki z lekami... nie mogę na to patrzeć... ale wizualizuje, że niedługo będzie nas więcej.. ❤️Hopex2 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
A co do profilu ANA mój wygląda tak:
https://zapodaj.net/plik-EpXoYAgl0E
Nie wiem czy to są wszystkie, ale dużo tu składowych.👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨