W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Molahonkeey wrote:Jasne, opowiedz coś o sobie ❤️
Po krotce o mnie - 32 lata, nie mam żadnych chorob. Mąż rok starszy. Postanowiliśmy starać się od lutego 2024 i miałam z tym dość duży luz. Ciąża pojawiła się w czerwcu będąc strasznym zaskoczeniem, że tak szybko😅 ale okazała się biochemik. Trochę to przezylam, że już o dolegliwościach bólowych nie wspomne(choć wszyscy twierdzą, że taka ciąża to normalny okres). Nie mogłam się oczyścić prawie miesiąc co było szokiem, bo to taki wczesny etap🙄 mieliśmy przerwę do października. Lekarz kazał zrobić mi badania, mam mutacje Pai mthfr, więc dostałam heparynę, ale poki co czeka na lepszy moment kiedy będę mogła jej użyć 😀
Zaczynam się stresować, że może coś jednak jest z nami nie tak skoro się nie udaje… jestem daleka od wmawiania sobie chorób i robieniu póki co masy badań. Czasem czuję żal, bo jesteśmy dość aktywni, żremy całkiem okej, zero alko i fajek, a czuję, że to nadal za mało 😔
Jestem tydzień przed okresem i nie chce nawet sobie wmawiać, że coś będzie, choć chciałabym strasznie! Na owu ciągle przeskakuje mi owulacja, ale testów nie robiłam, bo uznałam, że wywiera to straszna presję i po prostu trzeba regularnie 😄 ciężki to czas czekania 😆
A ta grupa wydaje się mimo wszystko taka pozytywna i może dla mnie znajdzie się jakieś miejsce 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:52
Vergeet, a_aandzela, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
A ja dziewczyny mam jakiegoś ponuraka za uchem dzisiaj, który mi szepcze ciągle, że ta histeroskopia u mnie to nie był magiczny zabieg, który da nam dzidziusia. Czuję, że jest coś jeszcze, że będzie więcej problemów i że ta nasza droga w celu upragnionego maluszka będzie długa i wyboista. Nawet sobie zaczęłam myśleć o tym, jaki tryb życia prowadziłam przez ostatnie 10 lat, przy czym ostatnie 3 (z moim mężem) nie były aż tak krnąbrne jak okres studiów, imprezowania i 5 lat z moim byłym narzeczonym, z którym nie dość, że zmarnowałam czas to jeszcze związek solidnie zakrapiany alkoholem (mój były miał problem z alkoholem, a ja sobie wmawiałam, że tryb "żyjmy tu i teraz, bawmy się do upadłego" mi odpowiada). Mam wrażenie, że dobrze nie będzie, że wyjdzie mi ta IO, albo ogólnie problemy z hormonami, że polipy powrócą... Wiem, że wszystko da się wyregulować, ale jakoś tak smutek mnie łapie, bo wiem, jak bardzo oboje TERAZ chcemy tego maleństwa w swoim życiu i jak bardzo głupia byłam przez cały ten okres "przed" tym marzeniem, mimo, że zawsze ono było głęboko w sercu.. Jak bardzo moje pragnienia się przepriorytetyzowały. Mimo wszystko, mimo lękowego psa, mimo mieszkania 50m, mimo tego, że mamy oboje stresującą pracę itp itd.. może jak to wszystko spisałam teraz to wróci ten optymizm... ale właśnie dziś mam takie uczucie gorzkiej rzeczywistości na języku i tego, że wcale nie musi być pięknie i kolorowo...💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Vergeet wrote:Ależ piękny wynik! To 12.03 pierwsza wizyta? Który to będzie tydzień? 🌸
U mnie tak jak wczoraj pisałam głównie ten miesiączkowy ucisk w podbrzuszu, kłucie w miejscu jajników. Może jestem bardziej zmęczona, pobolewa mnie głowa ale to tak wczesny etap, że tak naprawdę mogę być zmęczona tak po prostu- pracą i obowiązkami. Dziwi mnie okropnie, że czuję się tak inaczej na tak wczesnym etapie. Zastanawiam się jak ktoś może nie wiedzieć przez kilka miesięcy, ze jest w ciąży 😂szczerze nie wiem ktory to tydzień bo dwie apki pokazują inaczej ,a czat gpt twierdzi,że się mylą
i on ma rację! Ostatni okres 1.02 więc według czata 12 marca będzie 6t 3d ,a według apki 5t 3d więc nie wiem xd
Vergeet lubi tę wiadomość
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
Oczekujaca wrote:Dziękuję! Nie do końca ogarniam się z tymi wszystkim wpisami i przeczytaniem na bieżąco, ale widzę, że jest i Was parę ciazulek i gratuluję serdecznie☺️
Po krotce o mnie - 32 lata, nie mam żadnych chorob. Mąż rok starszy. Postanowiliśmy starać się od lutego 2024 i miałam z tym dość duży luz. Ciąża pojawiła się w czerwcu będąc strasznym zaskoczeniem, że tak szybko😅 ale okazała się biochemik. Trochę to przezylam, że już o dolegliwościach bólowych nie wspomne(choć wszyscy twierdzą, że taka ciąża to normalny okres). Nie mogłam się oczyścić prawie miesiąc co było szokiem, bo to taki wczesny etap🙄 mieliśmy przerwę do października. Lekarz kazał zrobić mi badania, mam mutacje Pai mthfr, więc dostałam heparynę, ale poki co czeka na lepszy moment kiedy będę mogła jej użyć 😀
Zaczynam się stresować, że może coś jednak jest z nami nie tak skoro się nie udaje… jestem daleka od wmawiania sobie chorób i robieniu póki co masy badań. Czasem czuję żal, bo jesteśmy dość aktywni, żremy całkiem okej, zero alko i fajek, a czuję, że to nadal za mało 😔
A ta grupa wydaje się mimo wszystko taka pozytywna i może dla mnie znajdzie się jakieś miejsce 🥰
Na jakim etapie cyklu teraz jesteś? Może też uzupełnij swoją stopke żebyśmy mogły być w miarę na bieżącoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:55
Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
📆 28.07- wizyta u doktorka -
Nie powiedziałam nic na to lekarce, bo byłam zbyt skupiona na przeżyciu 😅 Jej słowa mnie poruszyły tak naprawdę dopiero po powrocie do domu. Na co dzień nie mam problemów z asertywnością, wykonuję zresztą taki zawód, że przywoływanie do porządku to moja codzienność, ale u ginekologa od czasu moich przygód z leep z czuję się jak klucha. 😛 I o ile przy rutynowych badaniach, cytologii itd. przy wyrozumiałości lekarza daję radę i jest ok, nie ma żadnych dramatów o tyle jak przychodzi do gorszych badań to dzieje się to, co działo się wczoraj. Wiem, że lekarz nie powinna mówić takich rzeczy, ale jednak zostaje mi w głowie ten strach, że ma trochę racji. 🙄Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Vergeet wrote:Oczywiście, że się znajdzie! Przykro mi że miałaś takie doświadczenie, sama przeżyłam to w styczniu, wiele z nas również, jak i o wiele cięższe. Natomiast znajdziesz tutaj także dużo nadziei i wsparcia bo wiele z tych smutnych historii ma ostatecznie pozytywne zakończenia. Także zapraszamy cię daj się nam poznać, choć na początku możesz czuć się zagubiona bo dużo się tu dzieje, my się też już całkiem dobrze znamy ale postaramy się abyś czuła się tutaj dobrze 🩷
Na jakim etapie cyklu teraz jesteś? Może też uzupełnij swoją stopke żebyśmy mogły być w miarę na bieżąco -
Oczekujaca wrote:Dziękuję! Nie do końca ogarniam się z tymi wszystkim wpisami i przeczytaniem na bieżąco, ale widzę, że jest i Was parę ciazulek i gratuluję serdecznie☺️
Jestem tydzień przed okresem i nie chce nawet sobie wmawiać, że coś będzie, choć chciałabym strasznie! Na owu ciągle przeskakuje mi owulacja, ale testów nie robiłam, bo uznałam, że wywiera to straszna presję i po prostu trzeba regularnie 😄 ciężki to czas czekania 😆
A ta grupa wydaje się mimo wszystko taka pozytywna i może dla mnie znajdzie się jakieś miejsce 🥰
Tutaj jest sporo dziewczyn, które się znają już bardzo długo i też chcemy te kochane świeżo upieczone mamusie, którym się udało zatrzymać na tym wątku, bo każda wnosi wspaniałą energię i bez nich to nie to samo!❤️ Raczej nie jest to taki wątek "z doskoku", a raczej dobrze zgrana grupa, ale o tym Vergeet pięknie napisała na pierwszej stronie, którą mało kto czyta jak dołącza 🤭😂 Przykro mi, że przeszłaś takie okropności... Każdy ma swój sposób na przechodzenie tych starań - jedni wolą właśnie iść na żywioł i nie nakręcać się bardzo na te badania, śledzenie cyklu itp, ale tutaj mamy istne Festiwale Owulacyjne i Festiwale Objawowe, więc testy latają na prawo i lewo i objawy też 🤣❤️ Ale lubimy w tym być, bo nie jesteśmy w tym same. Ja jestem świeża (czy można powiedzieć, że jestem świeża, skoro czuję się jakbym tu była od lat? 🤣), ale znalazłam tu masę mądrości, masę ciepła, masę zrozumienia i masę dobrej energii, a dziewczyny są nie do podrobienia 🤣❤️ Nie dopytuję o więcej, bo widzę, że Vergeet już podpytałaVergeet lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
⏳30.07 USG
-
brilka wrote:Nie powiedziałam nic na to lekarce, bo byłam zbyt skupiona na przeżyciu 😅 Jej słowa mnie poruszyły tak naprawdę dopiero po powrocie do domu. Na co dzień nie mam problemów z asertywnością, wykonuję zresztą taki zawód, że przywoływanie do porządku to moja codzienność, ale u ginekologa od czasu moich przygód z leep z czuję się jak klucha. 😛 I o ile przy rutynowych badaniach, cytologii itd. przy wyrozumiałości lekarza daję radę i jest ok, nie ma żadnych dramatów o tyle jak przychodzi do gorszych badań to dzieje się to, co działo się wczoraj. Wiem, że lekarz nie powinna mówić takich rzeczy, ale jednak zostaje mi w głowie ten strach, że ma trochę racji. 🙄💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
⏳30.07 USG
-
Molahonkeey wrote:A ja dziewczyny mam jakiegoś ponuraka za uchem dzisiaj, który mi szepcze ciągle, że ta histeroskopia u mnie to nie był magiczny zabieg, który da nam dzidziusia. Czuję, że jest coś jeszcze, że będzie więcej problemów i że ta nasza droga w celu upragnionego maluszka będzie długa i wyboista. Nawet sobie zaczęłam myśleć o tym, jaki tryb życia prowadziłam przez ostatnie 10 lat, przy czym ostatnie 3 (z moim mężem) nie były aż tak krnąbrne jak okres studiów, imprezowania i 5 lat z moim byłym narzeczonym, z którym nie dość, że zmarnowałam czas to jeszcze związek solidnie zakrapiany alkoholem (mój były miał problem z alkoholem, a ja sobie wmawiałam, że tryb "żyjmy tu i teraz, bawmy się do upadłego" mi odpowiada). Mam wrażenie, że dobrze nie będzie, że wyjdzie mi ta IO, albo ogólnie problemy z hormonami, że polipy powrócą... Wiem, że wszystko da się wyregulować, ale jakoś tak smutek mnie łapie, bo wiem, jak bardzo oboje TERAZ chcemy tego maleństwa w swoim życiu i jak bardzo głupia byłam przez cały ten okres "przed" tym marzeniem, mimo, że zawsze ono było głęboko w sercu.. Jak bardzo moje pragnienia się przepriorytetyzowały. Mimo wszystko, mimo lękowego psa, mimo mieszkania 50m, mimo tego, że mamy oboje stresującą pracę itp itd.. może jak to wszystko spisałam teraz to wróci ten optymizm... ale właśnie dziś mam takie uczucie gorzkiej rzeczywistości na języku i tego, że wcale nie musi być pięknie i kolorowo...
Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
📆 28.07- wizyta u doktorka -
@Kalamarnico!!! Kciuki na pokładzie!! ✊🏻✊🏻 Niech się dzieje!! ❤️
@Vergreet dobrze, że już tylko 2h!!!!! 🔥 Mamy akurat terapię na 12, ale po od razu będę odświeżać 🤭
@Moly za Twoje też! 😁
Ja poszłam do kompletu zrobić te ANA 🤣 i ferrytyne od razu sprawdzićMolahonkeey, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Oczekujaca wrote:Dziękuję! 🤩 właśnie idę do roboty, której nie znoszę… dostałam awans, ale mówiąc szczerze w ogóle to niw cieszy😅 zatrudniłam dziewczynę i jestem załamana jak można być tak zblazowana i nieszczęśliwa jak ona 😀💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
⏳30.07 USG
-
Vergeet wrote:Oj kochana… nie zadręczaj się tym że na przykład nie próbowaliście wcześniej, że za późno czy coś. Skąd mogłaś wiedzieć że to nie będzie takie jak się mówi publicznie- hop siup i gotowe. Jakby człowiek wiedział, że spadnie ze schodów to by po nich nie chodził. A co jakby udało się wam od razu i wtedy byście byli na to nie gotowi? Prędzej czy później się uda, a teraz już macie pewność że pragniecie tego dziecka, że dacie mu mnóstwo miłości, że będzie wymarzone, wypragnione i ukochane 🩷 wszystko jest po coś i tak jak wielokrotnie dziewczyny tutaj mówiły, ten dzidziuś na ciebie czeka i pojawi się w odpowiednim czasie, choć może teraz tego nie czujesz 🌸
🥹❤️ wzruszyłam się.. dziękuję kochana ❤️ to wszystko prawda, a to wyrzucanie sobie też nic nie zmieni przecież.. potrzebuję się porządnie wyluzować w weekend. Myślałam, żeby zabrać męża na strzelnicę, ale nie wiem czy tam nie ma jakiś zapisów i gdzie na Śląsku są strzelnice, podpytam chata gpt. Ja się zawsze bałam broni, ale jakoś już mi długo chodzi po głowie zrobienie czegoś nowego po prostu, czego nigdy nie robiłam 🤭💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
⏳30.07 USG
-
@Oczekująca, taaak , zgadzam się z Vergeet- jeśli chcesz z nami zostać to koniecznie stopka, byśmy widziały Twoją drogę- prowadzącej, ciężarnej zreszta @Vergeet się nie odmawia!
@Molahonkeey, OO NIE NIE NIE! wysyłam PACZKĘ📦- smutków przeganiaczkę i paczkę- 📦wyrozumiałości dla siebie DAWACZKĘ!!!🌈
Kochana, jestes w 2 fazie cyklu. To faza która bywa nazywana -jesienią. Troszkę zwalniamy, zaczynami rozkminiać, czasem te analizy idą w zbyt ciemnym kierunku. Uszanuj to w sobie. pozwól tym myślom przepłynąć- ot są, zarejestruj je i zobacz kiedy odejdą. Pokierowałaś swoim życiem najlepiej jak mogłaś. Robisz- co możesz! na pewne rzeczy masz wpływ, na inne nie... skieruj swoją energię tam, gdzie Twoje działania mogą przynieść wartość dodaną- może zadbaj jeszcze bardziej o waszą relację z mężem...? Może zadbaj o swoje ciało jakimś fajnym zabiegiem , daj sobie samej prezent? Zmieniamy się, przecież chyba żadna z nas 5-6 lat temu nie rezygnowała np z imrezy bo moze kiedys bede chciała być w ciąży i lepiej by moje komórki jajowe nie były narażone na %%!! Daj spokój!
Masz olbrzymią wiedzę, świadomość, chcesz dla bejbuska jak najlepiej!! Masz nas- przyjaciólki forumowe, które Cię pieknie prowadzą, radzą i teraz- dają kopniaka w dupala za złe myśli względem siebie!!
PS. Wyobrazacie sobie co by tu było jakbyśmy wszystkie mialy zsynchronizowane cykle i fazę lutealną w jednym czasie? chyba bysmy utnonęły we własnej rozpaczy
A teraz owulacyjne- Paulinka, Julia i reszta wysyłają pozytywne fluidy przedokresowym KłapouszkomWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 10:21
Molahonkeey, Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
a_aandzela wrote:Hahah no ponoć się zdarzają takie przypadki
szczerze nie wiem ktory to tydzień bo dwie apki pokazują inaczej ,a czat gpt twierdzi,że się mylą
i on ma rację! Ostatni okres 1.02 więc według czata 12 marca będzie 6t 3d ,a według apki 5t 3d więc nie wiem xd
(Ilość skończonych tygodni)t (ilość dni trwającego)d
12 marca będziesz:
5t 4d
czyli będzie trwał 6 tydzień.
To jest dokładnie jak z naszymi urodzinami:
Jak obchodzimy 1 urodziny, to znaczy, że skończyliśmy jeden rok i mówimy, że mamy rok. A nie, że „żyjemy w drugim roku swojego życia”.
Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam 😁
Edit:
I dla lekarzy liczą się tylko te „skończone” tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 10:29
a_aandzela, Misiula lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
Walczymy o naszą tęczę 🌈
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹
-
Kałamarnica Bóle jak na okres są na początku ciąży. Dla mnie początek ciąży a okres są nie do odróżnienia…
Przy ciąży miałam bóle już od owulacji, przy okresie zaczynały się 4 dni przed.. bierz dalej tego proga, kreska jest bardzo ładna!kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Molahonkeey wrote:Ja Cię tu trochę rozumiem, bo mogłabym w tym roku aspirować na wyższe szczeble u nas w firmie, ale totalnie nie to jest moim priorytetem teraz. Czy słusznie? No dziś mam ponuraka za uchem, więc nie odpowiem 😂 A dziewczyna nowa, może się jeszcze boi i się rozkręci 🤭
Dzisiaj prawie godzinę czytałam dodatek gazety prawnej o kobietach w biznesie więc się odniosę.
Bez względu na to czy praca jest priorytetem czy nie to i tak do niej chodzimy i spędzamy tam 8h dziennie. Skoro można to robić na lepszym stanowisku i pewnie za lepsze pieniądze to why not? I macierzyński wyższy i powrót po macierzyńskim ma już inny start.
Nie przewidzimy ile będą trwaly nasze starania niestety. ;(🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
Chwilo trwaj!
-
Dobra... mam betę. Bez zaskoczeń.
Beta HCG < 1.20 mIU/ml
Przynajmniej mam jasną sytuację.
Mola, to teraz poproszę paczkę @ wywoływaczkę! 📦
Nowa, a czy do Ciebie przyszedł już małpiszon? 🤔 mogło mi umknąć. 😘👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Nadrobię Wasze wiadomości popołudniu, teraz śmigam pracować z zaciśniętymi kciukami za betę Vergeet 😘
Vergeet lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Kałamarnica, bardzo mi przykro, że to jednak był oszust🫂Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Kałamarnica przykro mi bardzo. ;(🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪