Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Obserwuję was od jesieni i bardzo się z wami zżyłam.Zdecydowałam się w końcu do was odezwać. Mam już dzieci z ex mężem ,ale chciałam jeszcze jedno z nowym partnerem.I udało się. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski.

Suszarko,nic na siłę Zobaczysz,że w końcu się uda, a serduszka myślę, że codziennie nie zaszkodzą,u nas to zadziałało. Głowa do góry.

Sasanko,patrząc na twoją wcześniejszą betę i obecny test w głowie świdruje mi myśl, że mogłaś wyłapać wczesną ciążę,czego życzę tobie jak i wszystkim kobietom 😊.

Sasanka55., Ania_1003, szona, Magddullina2, Pati96, Mildred, Malgonia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko takie emocje przy staraniach sa normalne...kazda z nas ma chwile zalamania, bezradnosci i chcialaby wyleciec na ksiezyc ale ja wierze ze kazda z nas zostanie mama malego brzdaca... moze Monika ma racje ze warto rozwazyc ivf...u mnie tescie sa do tej metody bardzo na nie..ale ja mam to w dupie jak w tym roku sie nie uda to w przyszlym ruszam od stycznia pod katem ivf i gowno mnie obchodzi co sobie ktos mysli...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Obserwuję was od jesieni i bardzo się z wami zżyłam.Zdecydowałam się w końcu do was odezwać. Mam już dzieci z ex mężem ,ale chciałam jeszcze jedno z nowym partnerem.I udało się. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski.

.

Blue przepraszam, ale jesteś ostatnią osobą, która powinna wspierać kobiety w drodze do macierzyństwa

Bocianiątko, Iseko, frezyjciada, Lunaaa, Kargo31, Fozzie Bear, Izape_91, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Blue przepraszam, ale jesteś ostatnią osobą, która powinna wspierać kobiety w drodze do macierzyństwa
    A dlaczego?

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, u Ciebie coś jest na rzeczy, przecież tyle testów nie może się mylić! Zrób może jeszcze raz betę? :)

Suszarko, głowa do góry. Wierzę, że jeszcze każda z nas doczeka się w końcu dzieciątka na ziemi. Przy staraniach te wszystkie negatywne emocje są jak najbardziej zrozumiałe. Nie możemy się poddawać! Jeszcze będziemy wszystkie szczęśliwymi mamami zobaczysz :) Co do samych starań to ja myślę, że codzienne ❤️ nie zaszkodzą, u nas z takiego maratonu powstał synek ;)

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A dlaczego?
    Jeśli blue będzie chciała sama napisze.

Jestem na forum od blisko 3 lat. Miałyśmy przyjemność z Blue na innym wątku.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A dlaczego?
    Może dlatego,że nie mam problemów z zajsciem w ciążę jak w większość z was.Co nie znaczy,że nie mogę wspierać innych.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Może dlatego,że nie mam problemów z zajsciem w ciążę jak w większość z was.Co nie znaczy,że nie mogę wspierać innych.
    Nie blue, nie dlatego.
    I proszę CIe nie zmuszaj mnie bym napisała za dużo. Po prostu miej resztki honoru

frezyjciada, Lunaaa, Kargo31, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale czy nie chodzi o alkohol pity w czasie ciąży?

Jeśli mylę z kimś innym, to przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 10:07

Rucola lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale czy nie chodzi o alkohol pity w czasie ciąży?
    Daniela niestety alkohol pity w czasie ciązy to wierzchołek góry lodowej...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co masz na myśli, ale już dawno zauważyłam drugie oblicze tamtej grupy.

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, bardzo mnie poruszyły Twoje słowa. Znam ten smutek bardzo dobrze. Bo tak samo straszne jest gdy „wszystko pięknie w wynikach” a na testach dupa. Myśle, ze choć teraz się boisz, to jeszcze wiele możliwości przed Wami. Na razie androlog, posiew, suple. Te wyniki chyba nie były takie zupełnie tragiczne? Co najważniejsze - są plemniki! Embriolog wybierze sobie z nich w razie czego tego konkretnego. Nie wiem jakie masz podejście do in vitro, ale ja osobiście uwazam to za zupełnie zwyczajna, choć bardzo obciążająca zdrowotnie i finansowo - kolejna metodę diagnostyczna. Odkładam sobie na to spokojnie kasę i po wyżarciu całej lametty z szafki powiem pewnie mężowi - stary, jedziemy z imprezą dalej. Jestem przeszczęśliwa, ze żyje w czasach, kiedy już ktoś to in vitro wymyślił. Będziesz mamą. I to serio-bardzo fajną :) I wierze, że jest tak jak mówią nasze koleżanki - że w końcu te dwie kreski, a później różowe bobo - wynagradzają te miesiące łez. Tylko w tym wszystkim spróbuj nie stracić samej siebie. Jestem pewna, że masz jakies hobby, pasje, przyjaciół, może lubisz kino, basen, gotować? Próbuj małymi kroczkami, pomimo tej walki, która toczymy - pamiętać o swoim życiu i wszystkich jego pięknych aspektach. Wiadomo - łatwo komuś tak powiedziec, trudniej wprowadzić do własnego życia, ale spróbujmy! Przez rok bycia tutaj widziałam wiele cudów. Jestem dumna bo kilkoro dzieci znam od czasu poczęcia 😅 i jestem pewna, że poznam ich jeszcze sporo. Nie trać nadziei, nawet gdy jest ciężko!

Judit, *Agape*, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Monia mieszkam w małym mieście, najbliższa klinika jest 100km stąd. Na razie próbujemy ogarnąć temat z ginem i urologiem. Swoją drogą dałabym sobie rękę uciąć że to z moim zdrowiem będą problemy, a nie ze zdrowiem eMka...i chyba jest mi tym ciężej.

Do której kliniki masz najbliżej?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko.... Skarbie! Mocno Cię przytulam!❤️ Pamiętaj, że jesteśmy tu też od tego, żeby mieć się gdzie wygadać!

szona lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietom, które piją w czasie ciąży, bez pardonu mówię wypad stąd. Mało jest sytuacji, które tak mnie wkur*iają i którymi tak gardzę.

Sasanka55., Lunaaa, Daniela, Mildred, Makino, Rucola, eemmiilliiaa, moni05, Misiaa, 5ylwian, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym wielkim dole wracam dziś do gry. Mam plan na przyszły cykl - wszelkie badania hormonalne , posiewy. Badanie nasienia czas również powtórzyć. W końcu się uda, nikt nie mówił że będzie łatwo...
    Suszarko każda z nas momentami ma gorszy czas - to normalne niestety, nie mniej jednak trzeba ciągle wierzyć i nie składać broni! W 21 wieku medycyna jest już na takim poziomie, że każdej z nas pomoże ☺️

Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, bardzo mi przykro :( Nie wiem nawet, co Ci napisac, bo sama sto razy w tygodniu mam obawy, ze nigdy nie zostane mama. Boje sie, ze przez to kiedys zepsuja sie moje swietne relacje z mezem i runie cale moje zycie. Wiem jednak, ze dopoki mamy macice, chec do walki, milosc, a menopauza nie przyszla, to nie jest to zaden koniec! Pomysl- tyle jeszcze pieknych rzeczy moze nas spotkac, tyle kwestii moze nas zaskoczyc. Nie wiemy, co bedzie jutro, pojutrze, za miesiac, czy rok, ale jedno jest pewne- nie poddamy sie, dopoki nie osiagniemy celu, bo marzenia trzeba spelniac, zwlaszcza te najwieksze. Jestem na tym forum poltora roku i mnostwo ciaz mnie tu zaskoczylo, tyle szczesliwych historii, ktore na poczatku wygladaly marnie, bardzo marnie... Na nas tez przyjdzie kolej, serio :* <3

Blue00, dziekuje, ale mialam przed chwila sluz zabarwiony na brazowo, wiec przypuszczam, ze @ jednak przyjdzie. Gratuluje II :) :) :) Robisz bete, czy czekasz po prostu na USG? Fajnie, ze w koncu postanowilas sie odezwac :)

szona lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ilość i koncentracja jak najbardziej oki, problemem jest leukocytoza (więc pewnie bakteria), tylko 17% ma ruch postępowy. Morfo 0%. Wiem że najważniejsze jest to że są i jest ich całkiem pokaźna ilość, jak mam dobry dzień to sobie mówię że przecież wystarczy tylko jeden szczęśliwiec. IVF na razie odrzucamy, ale kto wie co jeszcze przyniesie przyszłość. Z klinik najbliżej mam do Krakowa a tam spory wybór, Parens, Macierzyństwo, Gyncentrum i chyba Artvimed. Daję sobie czas do końca roku a potem będę decydowała co dalej. Cholernie się staram nie zatracać siebie, gotować uwielbiam więc nie wychodzę z kuchni już praktycznie, wróciłam też do regularnych treningów. Masz rację że póki głowa zajęta to jest jakoś łatwiej. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie dobre myśli i słowa wsparcia, jesteście nieocenione ❤

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko dziękuję 😊.Bety nie robię ,ale powtórzę test po 12-tej,bo wtedy będę miała taką możliwość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Oj tak, dzis bedzie lepiej :)

Elfia, Mamusiu wspolczuje wymiotow :*

Frez, a co sie dzieje?

U mnie dzis biel- chyba, bo juz nie chce wgapiac sie w cienie-duchy. Brzuch cmi okresowo. Mam nadzieje, ze chociaz @ przyjdzie ciut pozniej niz jutro, zeby lekarz zdazyl mnie zbadac na wizycie. No nic, najwyzej bedzie bez USG. Juz mi wszystko jedno, a ostatnia rzecza, jaka moge sobie teraz wyobrazic, jest bycie mama. Gorszy dzien.

Edit: dobra, jest cien cienia, ale juz w niego nie wierze

4a38e70117db.jpg
    Ja to widze. Idz na bete. Moja 1 kreska tez byla tak ledwo widoczna. A dzis konczy 18tyg.
    Trzymam kciuki ❤

Sasanka55. lubi tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ