W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Janinka wrote:@Mlodamezatka dzięki za odzew! : ja myślałam o zakryciu samego fotelika, np. coś takiego:
https://maylily.pl/pokrowce-bambusowe-na-fotelik/653-pokrowiec-bambusowy-na-fotelik-aleja-gwiazd.html
No i co do tych koszy czytałam znowu, że to wyrzucone pieniądze. Z drugiej strony, jak organizujesz Babyshower to też trochę inaczej 🤔
Ja kosz kupuję z polecenia znajomych, którzy uważają go za absolutną konieczność. Mieszkam w bloku, mamy 55 m2, nie będę ryzykować :p
-
Martyna, aż tak dokładnie nie dopytałam, ale przez to, że macica jest przykurczona to maluda dość nisko siedzi (położona jest glowkowo). Mam brać jeszcze więcej magnezu i niby powinno to pomoc.
-
Lisa gratulacje ❤️Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Lisa! Wielkie gratulacje
Ja po wizycie. Córeczka zdrowa. Waży 1990 g. Mniej więcej przewidywana waga przy porodzie - 3500g-3700g. Dr kazał umowic się za 4 tygodnie, ale myślę, że umówię się za 3 - będzie wtedy 35t6d.K&K, Natka95, Noelle, Mlodamezatka, Wiolala, Simons_cat, Atena37, Asia2309, Annamaria, kokoszka31, Ola-olenka lubią tę wiadomość
-
Lisa gratulacje, dzielna mama 💪❤️
Bebetka, ale już duża dzidzia 😍 zobaczysz na pewno wszystko będzie dobrze i serduszko będzie zdrowe 😊
Szona, no no kawał dziewuszki 😁
Super się czyta takie informacje, sama bym chciała być już na dalszym etapie. Tak z perspektywy czasu szybko wam leciały te tygodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 19:51
szona, Bebetka93 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny.. W szpitalu szacowali 2900-3000g, lekarz 12 sierpnia mówił że młody 3400.. Takze lekarz na bliżej był..
Jutro Wam dam zdjęcie tutaj.. Idę odpocząć..Noelle, Mlodamezatka, Wiolala, Simons_cat, Atena37, kokoszka31, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Babysteps - kocyk do fotelika
Tommee Tippee - kosz
Edit: ja ciagle pisze o otulaczu do fotelika, nie wiem czy tego dotyczyło pytanie
Dzięki za odpowiedźmi chodziło o „ochraniacz” na fotelik, ale faktycznie jest chyba mało przydatnym gadżetem, bo pewnie wszytko, co na niego poleci to i przeleci 🤦🏻♀️
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Annamaria wrote:O, i nawet czekając na gotującą się wodę w czajniku, coś tam doczytałam was...
Co do SEKSU w ciąży, my mieliśmy zakaz na początku, bo kosmówka tworzyła się bardzo blisko ujścia szyjki, ale od II trymestru już był luz, z kolei ja się bałam..
Teraz, od 36-37 tc, jak zaczęłam delikatny masaż krocza olejkiem uelastyczniającym, to się za głowę złapałam, jak masz sztywne i skostniałe mięsnie, no bez porównania niż jak w poprzednich ciażach.. I ze strachu przed utrudnieniem sobie porodu, lęk przed seksem w mojej głowie wyparował w 2 dni, no mówię wam
I jest cuuuuudoooownieBardzo jestem zadowolona no i co tu dużo mówić, zrelaksowana też
bo to jednak mnóstwo endorfin ...
K&K, witamy cię cieplutko!!! No muszą być nowe cieżarówki, fajnie że dołączyłaś
Janinko, ja pokrowca na fotelik nie kupuję, po prostu piorę co jakiś czas całe pokrycie fotelików, na szczęscie z Cybexów się mega prosto ściąga i pierzedla mnie największym minusem tych pokrowców bambusowych i z materiału jest to, że na najczęstsze przypadłości, jak wylany soczek, mus, rozgnieciony banan, czy wymioty na trasie, ulane mleko z buźki po karmieniu, które pociekło na fotelik, to i tak one przesiąkają i tak trzeba prać obie rzeczy. I pokrowiec i sam fotelik... więc dla samej funkcji mniejszego pocenia się, na te trochę gorąca latem, w zupełności wystarcza mi pieluszka bambusowa podłożona pod dziecko i już
Co do koszów na pieluchy, no ja jestem na nie. Zawijanie i tak długo rozkładającej się pieluszki w dodatkowy plastik, tylko dla chwilowego komfortu braku zapachu... yyyyyy... no way. My od zawsze wyrzucaliśmy od razu do śmieci, nigdy zapach nie był ani wyczuwalny, ani problemem...
@Annamaria: bardzo Ci dziękuję za komentarz! Bardzo trudno mi ocenić (zwłaszcza przy pierwszym dziecku) co jest faktycznie potrzebne, co jest zbędne ☺️
Mam fotelik Avionaut Pixel - muszę sprawdzić co można odpiąć co nie i jak prać.
No i z tym koszem - fair point. Nie mieszkamy w mieszkaniu, do kosza mamy kilka kroków - będziemy walczyć z lenistwem 🤣Annamaria lubi tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
szona wrote:Lisa! Wielkie gratulacje
Ja po wizycie. Córeczka zdrowa. Waży 1990 g. Mniej więcej przewidywana waga przy porodzie - 3500g-3700g. Dr kazał umowic się za 4 tygodnie, ale myślę, że umówię się za 3 - będzie wtedy 35t6d.szona lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
K&K wrote:Lisa gratulacje, dzielna mama 💪❤️
Bebetka, ale już duża dzidzia 😍 zobaczysz na pewno wszystko będzie dobrze i serduszko będzie zdrowe 😊
Super się czyta takie informacje, sama bym chciała być już na dalszym etapie. Tak z perspektywy czasu szybko wam leciały te tygodnie?
W sensie nie wiem kiedy te tygodnie uplywaja jak sie patrzy w tyl, ale dzien za dniem leci jak krew z nosa i mam wrazenie, ze tydzien trwa ze dwa tygodnie 🙄 ciezko to wyjasnic.
Mysle ze wiele zalezy od tego jakie masz wskazania - czy pracujesz, czy nie, czy musisz lezec, czy nie itd.
Ja pamietam jak Natka lezala w szpitalu kolo 33 tc i sobie myslalam „łomatko jak ona juz wysoko w ciazy” i mam wrazenie ze to bylo tydzien temu, a tu jutro sama zaczynam 33 tydzien, a Ksawcio ma juz miesiac 🙈Natka95 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
K&K wrote:Lisa gratulacje, dzielna mama 💪❤️
Super się czyta takie informacje, sama bym chciała być już na dalszym etapie. Tak z perspektywy czasu szybko wam leciały te tygodnie?
Od mniej więcej 24 tc do dziś minęło mi w sekundę 🤯 zaczęłam konkretnie robić zakupy i dni dosłownie znikały. -
Justyna.Optyk wrote:Czy któraś z Was mogłaby podrzucić mi dawkowanie gavisconu ? Ile maksymalnie łyżeczek na dzień ?
Lekko pomogło, zastanawiam się ile mozna tego wziąć...13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Pieknie szonka ❤️❤️ Ja tez juz na tym etapie chodzilabym czesciej niz co te 4 tyg
Tym bardziej, że potrzebuję dostać skierowanie na cc