Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 👩‍❤️‍💋‍👨W walentynki fiku-miku, są dwie kreski na patyku! 💕
Odpowiedz

👩‍❤️‍💋‍👨W walentynki fiku-miku, są dwie kreski na patyku! 💕

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Anka ja tak z perspektywy czasu to myślę że zawsze miałam z tym problem. Kiedyś nie zdawałam sobie z tego sprawy, dopiero jak poczytałam jaki powinien być...
    Szczerze polecam ACC 600, to też na pewno jego zasługa że jestem teraz w ciąży.
    Bralam i nie pomogl... znaczy mam trochę rozciagliwy troche wodnisty ale mimo wszystko jest bialy....
    Ale mówisz ze 600? To pilas 3 razy dziennie? Czy pilas przy tym dużo wody?

Zielone bo mam beznadziejny sluz i tez podobno powinno się pic dużo wody a ja nie pije ogolnie płynów dziennie mslo pije :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:28

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa mam nadzieję że nie będzie konieczności zostania na oddziale najważniejsze żeby sie Toba zajęli ❤

Jezynko jesteś dzielna kobieta trzymam kciuki żeby wyniki były jak najszybciej 🍀✊️

Milka jak sytuacja u Ciebie?

U mnie mąż chory więc pewnie g*wno będzie z tego cyklu 😔

Jeżynka, Księgowa lubią tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Bralam i nie pomogl... znaczy mam trochę rozciagliwy troche wodnisty ale mimo wszystko jest bialy....
    Ale mówisz ze 600? To pilas 3 razy dziennie? Czy pilas przy tym dużo wody?

Zielone bo mam beznadziejny sluz i tez podobno powinno się pic dużo wody a ja nie pije ogolnie płynów dziennie mslo pije :(

Wody ogólnie zawsze pije dużo. Brałam kiedyś olej z wiesiołka i na mnie nie działał. ACC piłam jedna tabletkę dziennie przez 5 dni bo na ulotce pisało że to maksymalna dawka. ACC 600. Jak zaszłam w cp rok wcześniej to piłam guajazyl (syrop na kaszel) ale smak był ohydny i musiałam popijać go czymś słodkim. A Ty w jakiej dawce brałaś ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, u mnie taki śluz oznacza, że do owulacji jeszcze trochę....
    Wiem o czym piszesz, też czasem się zastanawiałam bo niby jakiś śluz jest ale nie jest "czysty", mam uczucie wilgotności ale nie jest go tyle ile powinno. Miałam dokładnie to samo w tym cyklu i myślałam, że zepsułam sobie śluz octem. Owulacja mi się przesunęła i śluz prawidłowy rozpoczął się później.
    Niejednokrotnie miałam USG przy takim śluzie i przeważnie siedział sobie pęcherzyk taki 12-14mm czyli jeszcze nieowulacyjny.
    Moim zdaniem owulacja jeśli będzie to będzie później. Estradiol też trochę miałaś za niski. Powinien byc powyżej 100 a nawet koło 200. Estradiol na poziomie 50 mówi o niedojrzałej komórce jajowej.
    Zastanawiają mnie jedynie Twoje testy owu. 🤔
    To oczywiście są moje rozkminy, nie jestem lekarzem i u Ciebie może być inaczej. Podzieliłam się tylko swoimi doświadczeniami. 😊

Ps. Też w tym cyklu piłam ACC ale w tym okresie w którym zawsze się spodziewałam owulacji więc rozrzedzałam śluz niepłodny. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Wody ogólnie zawsze pije dużo. Brałam kiedyś olej z wiesiołka i na mnie nie działał. ACC piłam jedna tabletkę dziennie przez 5 dni bo na ulotce pisało że to maksymalna dawka. ACC 600. Jak zaszłam w cp rok wcześniej to piłam guajazyl (syrop na kaszel) ale smak był ohydny i musiałam popijać go czymś słodkim. A Ty w jakiej dawce brałaś ?
    Na mnie olej tez nie działa ale ja ogolnie biorę mala dawkę a zalecane podobno jest 3x2 a ja biorę raz po 2 tabletki bo się boje tyle brac a acc biorę wlasnie 1 tabletkę ale ona ma tylko 200 mg dlatego myslalam ze bierzesz 3 tabletki

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane 🥰 wiem, że będzie dobrze. Nie ma innego wyjścia. 😊
    Narazie zostaje, robią badania dziś i jutro, więc pewnie najwcześniej w czwartek dowiem się czegoś więcej (o ile na te badania nie trzeba czekać nie wiadomo ile).

Ania35 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Siri Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa, Jezynka trzymajcie sie tam dziewczynki 💚💚💚💚💚✊🏻✊🏻✊🏻

Jeżynka, Księgowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Skubii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam śluzu bardzo mało, mimo że pije ostatnio bardzo dużo i nawet wdrożyłam już 3cykle temu ACC 600. Nie widzę różnicy czy jest go więcej... A owulację na pewno mam bo czuję to całą sobą.
    Dzisiaj idę na kolejny monitoring i dowiem się czegoś więcej o moim malutkim pęcherzyku owulacyjnym 😔

Starania o 👶 od 12.2020r.

👰 26l.
    AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌

🤵28l.
    Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
    Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
    Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
    Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022

Start IVF - 09.05.2023🍀
    22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
    14.06 - FET 4BA 🍀
    5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
    27.07 - CRL 2,4cm 🍇
    Będzie chłopiec 🥹💙
    👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Na mnie olej tez nie działa ale ja ogolnie biorę mala dawkę a zalecane podobno jest 3x2 a ja biorę raz po 2 tabletki bo się boje tyle brac a acc biorę wlasnie 1 tabletkę ale ona ma tylko 200 mg dlatego myslalam ze bierzesz 3 tabletki

To spróbuj jeszcze z tą większą dawką ;) wydaje mi się, że to też wina stymulacji że jest problem ze śluzem. Kup ACC 600 i pij od 3 dni przed owulacją, w dzień owu i dzień po.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Anka, u mnie taki śluz oznacza, że do owulacji jeszcze trochę....
    Wiem o czym piszesz, też czasem się zastanawiałam bo niby jakiś śluz jest ale nie jest "czysty", mam uczucie wilgotności ale nie jest go tyle ile powinno. Miałam dokładnie to samo w tym cyklu i myślałam, że zepsułam sobie śluz octem. Owulacja mi się przesunęła i śluz prawidłowy rozpoczął się później.
    Niejednokrotnie miałam USG przy takim śluzie i przeważnie siedział sobie pęcherzyk taki 12-14mm czyli jeszcze nieowulacyjny.
    Moim zdaniem owulacja jeśli będzie to będzie później. Estradiol też trochę miałaś za niski. Powinien byc powyżej 100 a nawet koło 200. Estradiol na poziomie 50 mówi o niedojrzałej komórce jajowej.
    Zastanawiają mnie jedynie Twoje testy owu. 🤔
    To oczywiście są moje rozkminy, nie jestem lekarzem i u Ciebie może być inaczej. Podzieliłam się tylko swoimi doświadczeniami. 😊

Ps. Też w tym cyklu piłam ACC ale w tym okresie w którym zawsze się spodziewałam owulacji więc rozrzedzałam śluz niepłodny. 😁
    Wlasnie wczoraj mi wyszedł pozytywny ale ostatnio mi tez wyszedł pozytywny w 14 a sluz mialam wlasnie taki jak twraz albo gorszy i wlasnie w 27-28 dc mialam piekny plodny rozciagliwy i taki przejrzysty czulam tez wtedy bol jajnika i to mnie wtedy skłoniło do obserwacji i faktycznie owulacja mi się orzesunela bo robiłam proga jakos w 35 dc i mialam ponad 11 a zawsze kolo6-7
    No ten estradol tez mnie zmartwił ze taki niski jak na owulacje....ale myslalam wlasnie ze wynik jego bardziej bada sie 7-8 dpo i czasami tak badam i mam około 150 .
    Narazie będziemy działać i będę obserwować tempke bo ona mi na pewno wiecej powie niz te testy 🤦‍♀️
    Dziekuje Zielone podniosłaś mnie na duchu ❤

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Ja też mam śluzu bardzo mało, mimo że pije ostatnio bardzo dużo i nawet wdrożyłam już 3cykle temu ACC 600. Nie widzę różnicy czy jest go więcej... A owulację na pewno mam bo czuję to całą sobą.
    Dzisiaj idę na kolejny monitoring i dowiem się czegoś więcej o moim malutkim pęcherzyku owulacyjnym 😔

Teoretycznie to jest lek na rozrzedzenie zbyt gęstej wydzieliny. On nie zwiększy ilości a jedynie sprawi, że będzie bardziej wodnisty śluz.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    To spróbuj jeszcze z tą większą dawką ;) wydaje mi się, że to też wina stymulacji że jest problem ze śluzem. Kup ACC 600 i pij od 3 dni przed owulacją, w dzień owu i dzień po.
    Sprobuje dziekuje 😊 moze to faktycznie tez wina tego ze robie testy i mi ryja banie...a do owulacji jeszcze czas

Wiolala lubi tę wiadomość

• Malinowycud Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone i masz prawo czuć złość i smutek to normalne, może właśnie za jakiś czas uda Ci się samej to przepracowac w głowie, też nie korzystam z pomocy psychologa bo bardziej czuje ze musze porozmawiać sama ze sobą.

Dzisiaj np mi się nie udało, @ przyszla, ale chociaż Cię nie znam wiem, że gdybym się pochwaliła ze się udało, to nawet jeśli byłoby Ci przykro, byłabyś zła to życzyła byś mi dobrze. Dla mnie zajście nie jest przecież sukcesem. Więc nie wyrzucaj sobie tej złości, ona żadnej z tych ciężarnych nie robi krzywdy. Każdy radzi sobie jak umie.

Poza tym ostatnie lata nauczyły mnie też że każdy ma inny próg wytrzymałości, oprócz problemów z ciążami, porodem przedwczesnym czasami działo się dużo złego, ale jak mówi mój kolega szlam przez to taranem. Dałam radę, ale może ktoś złamał by się już wcześniej i może dlatego jemu świat nie dał tyle na głowę. To pomaga się nie złościć na te które np mówią że im bardzo ciężko bo czekały xy na ciążę a dla nas wydaje się to jak bajka. Może to był limit tego co były w stanie udźwignąć.

A niezależnie od wszystkiego żadna z Was nie jest sama, murem stoją za Was tłumy nieznajomych kobiet :)

Oby do wiosny, oby był wysyp 2 kresek! :)

Ania35, Misiaa, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj na forum jest trochę inaczej. Wiem ile Was te starania kosztują i mimo, że czasami zadaje sobie pytanie " czemu nie ja" to każda ciąża jest dla mnie motywacją, że może i na mnie przyjdzie czas. 😊
    Myślę, że i dzień cyklu ma znaczenie w moim nastroju. Gdybym się dowiedziała o ciąży kilka dni przed owulacją to być może nie ruszyłoby mnie aż tak a ja aktualnie mam 34 dzień cyklu i wiem że małpiszon wygląda zza rogu. Nie działa to na moją korzyść. Najgorsze jest te oczekiwanie, bo jak już przyjdzie okres to wiem, że ten cykl zamykam ale jest szansa w nowym.
    Wiem też, że często nie od razu po szczepieniach się udaje ale dopiero za parę cykli. Mam jeszcze jedngo pingwinka na zimowisku i wiem, że docent P sprawi, że będzie to ostatni ale złoty strzał.❤️

Myślę, że i pora roku jest dość przygnębiająca. Wieczny brak słońca, za oknem ponuro, zmęczenie "niezimą".
    Jak przyjdzie wiosna i zacznie się budzić wszystko do życia to i w Nas urodzi się iskierka nadziei. Przynajmniej ja tak mam.😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:43

Malinowycud, Ayayanee lubią tę wiadomość

• Malinowycud Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie, myślę że wszystkie potrzebujemy słońca :) mnie też już ucieszyła @, koniec tematu i jadę dalej;)

A jak nie ma słońca to idę tańczyć i skoro mogę to się czegoś napić% ;)

• Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynko, Księgowa, czekamy na same dobre wieści ♥️♥️♥️

Zielone.Slonce, Księgowa, Jeżynka lubią tę wiadomość

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • Sol35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dziewczyny, ostatnio coś mało optymistycznie w naszym wątku...

Przytulam Was wszystkie najmocniej 😘
    Zaraz wiosna, skończy się cholerna epidemia, będzie słońce, ruszymy się z domów.... Będzie dobrze 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Oj słońca nam wszystkim zdecydowanie potrzeba😉 i to dużo🙂

Dziewczyny co do oleju z wiesiołka to ja go piję. Niecałą łyżkę raz dziennie od @ do owulacji. No może i nie jest cudowny w swojej konsystencji (jak to olej) ale czego się nie robi żeby wspomóc organizm. Może taką formę spróbujecie zamiast tabletek?

Księgowa trzymam kciuki za Was✊✊✊🍀🍀🍀

"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
    Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
    Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"

Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.

39l
    Hashimoto,
    nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
    brak kirów implantacyjnych,
    nawracające polipy endometrialne,
    niedrożny prawy jajowód.

07.2021 - puste jajo
    06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
    03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
    09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Sprobuje dziekuje 😊 moze to faktycznie tez wina tego ze robie testy i mi ryja banie...a do owulacji jeszcze czas
    Anka , może spróbujcie z zelem conceive plus.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Anka , może spróbujcie z zelem conceive plus.
    A to nie tak ze ten zel daje tylko poślizg jak ktoś nie ma wgl śluzu?

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka co do testów to ja kiedyś robiłam gdzieś od 10 dc i głupiałam przez to potrafił mi wychodzić już prawie pozytywny test ze myslalam ze owulka będzie w ciągu 2 dni a tu dupa następnego dnia kompletny negatyw teraz robie testy dopiero po monitoringu jak już wiem jakiej wielkości jest pęcherzyk i że może już być bliżej owu. Co do śluzu ja w tym miesiącu stosuje kombo olej z wiesiołka + kwasy omega 3-6 i zaraz wjeżdża acc zobaczymy czy to coś da.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ