X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9734 11931

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaliśmy z M. Jeśli badania i następne konsultacje nie pozostawia wątpliwości że najlepszym rozwiązaniem dla nas będzie ivf to podchodzimy nie czekając na nic :) więc zakładam że najpóźniej w wakacje będziemy w ciąży :) i mamy w planach wziąć od razu dwa bąble :)

    nenusia, JuicyB, Kotowa, KateHawke, reset, Frelcia, MOJE, admiralka, Flowwer, olik321, Jeżowa, Kaczorka, lamka, bazylkove, Cabrera, agulineczka, Karolina90, dominique, Bajkaaa, Izape_91, Czrna 81, MaryAnn, ANkaG, Rucola, Anna Stesia, Siwulec, Koteczka82, Morusek, Lena21, Lunaris, Diamond92 lubią tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2981 3515

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:05

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9734 11931

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane ja na jakiś czas znikam... Jestem w rozsypce, mój mąż się dzisiaj wyprowadził z domu. Nie chce wchodzić w szczegóły, ale nie mam pojecia co mam teraz zrobić, nie rozumiem po co mu były te starania ponad 1,5 roku, żeby nas teraz zostawić... w ciągu chwili moje życie straciło sens :(
    Luna ale jak to??? Teraz??? Skarbie, nie wiem co mam Ci napisać... Pamiętaj że jesteśmy tu dla Ciebie...

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna słoneczko nie wiem co powiedzieć... Może on tak przeżył po tylu miesiącach starań wieść o ciąży że ma mętlik teraz... Może potrzebuje trochę samotności. Pamiętaj że najważniejsza teraz jesteś Ty. Ja Cię mocno przytulam <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane ja na jakiś czas znikam... Jestem w rozsypce, mój mąż się dzisiaj wyprowadził z domu. Nie chce wchodzić w szczegóły, ale nie mam pojecia co mam teraz zrobić, nie rozumiem po co mu były te starania ponad 1,5 roku, żeby nas teraz zostawić... w ciągu chwili moje życie straciło sens :(


    Mysle ze on ma chwilowe załamanie daj mu tzn chwile niech przemyśli i sie uspokoi
    Przytulam i nie bądź teraz sama. Jak nie chcesz tu rozmawiać to spotkaj sie z rodzina albo przyjaciółką w realu

    Zadbaj o siebie w pierwszej kolejności

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 11:37

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo mi przykro , że takie ci problemy na głowę się zwaliły :(
    Oby to były chwilowe problemy , które pozwolą wam wszystko sobie później poukladac

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jesteśmy z Tobą ❤ nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...tu jest miejsce tylko na radość jak jest dzidzius w drodze. Wiem co ja bym zrobiła w takiej sytuacji ale to mało ważne. Trzymajcie się:***

  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, kochanie :(

    Nie wiem co mam napisać, ale myślę podobnie, jak dziewczyny, że to może być po prostu jakieś chwilowe załamanie :(

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3181 8800

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Kochanie... nie wiem co powiedzieć. Trzymaj się, pamiętaj o tym, że teraz to Ty jesteś najważniejsza. Ale mam nadzieję, że jeszcze wszystko się ułoży, mężczyźni nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać... :( na pewno dasz radę, jesteś silna! <3

    Frelcia przykro mi, że @ tak się spóźnia... wredota wredna.

    Bociuś trzymam kciuki za owocne serduszkowanie <3

    Franiowa nie otwiera mi się na telefonie zdjęcie, ale jak tylko dziewczyn mówi, że pozytyw, to na pewno pozytyw. Rozumiem obawy o biochem, mam nadzieję, że okaże się, że wszystko będzie idealnie <3

    córeczka 2018 <3
    synek 2020 <3
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3181 8800

    Wysłany: 10 lutego 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeszcze Agulineczka tulę za negatyw, a te kreski po czasie dają ułudną nadzieję niestety :(

    Mi się dzisiaj śniło, że krwawiłam, ulga jaką poczułam po przebudzeniu jest dla mnie nie do opisania. Zaczynam powoli doświadczać, że już nigdy nie będę spokojna.

    córeczka 2018 <3
    synek 2020 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

    Wróciłam, podczytuję Was codziennie i z całego serca gratuluję pięknie przyrastających bet, pozytywnych testów...

    Ale już nie wytrzymałam i zarejestrowałam się ponownie bo chciałabym w końcu komuś pogratulować i przede wszystkim teraz pocieszyć:
    LUNĘ - Kochana, kłótnie się zdarzają, nie wiem czy akurat byłaś jak taka sytuacja miała miejsce z dziewczyną która już urodziła Danielka (?Always?). Wszystko dobrze się skończyło i uwierz mi u Was też tak będzie...

    Pozdrawiam
    -Monika- <3 <3 <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:04

    lamka, summer86, KateHawke, Bocianiątko, Emiilka, Bajkaaa, Czrna 81, Karma88, Kargo31, Morusek, Meśka lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12951

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominique wrote:
    Tak miałam stwierdzone cykle bezowulacyjne i z tego powodu dostałam CLO i Ovitrelle. Aczkolwiek nie wiem czy ovulka jest bo mój lekarz nie praktykuje robienia usg po ewentualnej owulacji żeby skontrolować czy była a testy mi wychodzą zawsze negatywne a na podstawie temperatury też w sumie trudno się zorientować. Robiłam progesteron niby 5dpo i wyszedł 8,18 ng/ml. A po CLO rośnie mi zawsze tylko 1 pęcherzyk...

    Znajdz innego gina który jednak preferuje kontrole czy faktycznie pęcherzyki pękają bo możesz dorobić się zajefajnych torbieli. Ile takich przypadków tutaj było ? Nie wspominam jak na usg fajny pęcherzyk a to cykl w cykl ten sam torbiel ;)

    Bocianiątko wrote:
    Pogadaliśmy z M. Jeśli badania i następne konsultacje nie pozostawia wątpliwości że najlepszym rozwiązaniem dla nas będzie ivf to podchodzimy nie czekając na nic :) więc zakładam że najpóźniej w wakacje będziemy w ciąży :) i mamy w planach wziąć od razu dwa bąble :)

    I to się nazywa dobry plan !!!!!! Ale zyczę byś nie musiała podchodzić do IVF.

    Luna :( dasz radę o chłopina potrzebuje czasu, widziałaś plan B ? z JL ?

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, mówisz o tym filmie po raz kolejny... chyba go sobie obejrzę dziś wieczorem, bo mnie intrygujesz :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12951

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:


    Pozdrawiam
    -Monika- <3 <3 <3

    hihihi wiedziałam że wrócisz bo jak zrezygnować z rodziny ? :D

    A co do Always to zły przykład ponieważ nie są razem ;)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    hihihi wiedziałam że wrócisz bo jak zrezygnować z rodziny ? :D

    A co do Always to zły przykład ponieważ nie są razem ;)
    No masz Ci los... Byłam pewna że wrócili do siebie, no to mam zaległości...
    Wróciłam do RODZINY <3 <3 <3 ale starania odeszły na bok. :-( (Chociaż mam nadzieję na wpadkę :D)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Pogadaliśmy z M. Jeśli badania i następne konsultacje nie pozostawia wątpliwości że najlepszym rozwiązaniem dla nas będzie ivf to podchodzimy nie czekając na nic :) więc zakładam że najpóźniej w wakacje będziemy w ciąży :) i mamy w planach wziąć od razu dwa bąble :)
    Bociuś a ja mam nadzieję razem z Tobą <3 <3 <3 i trzymam mocno kciuki za Ciebie!

    I oczywiście za resztę dziewczyn również!

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12951

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Flower, mówisz o tym filmie po raz kolejny... chyba go sobie obejrzę dziś wieczorem, bo mnie intrygujesz :)

    Jeszcze nie widziałaś ?
    Ja zamiast sprzątać dom to zajadam truskawki i czytam of wrrrrr

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze nie widziałaś ?
    Ja zamiast sprzątać dom to zajadam truskawki i czytam of wrrrrr

    Jeszcze nie! Dziś wieczorem zrobię sobie czas bez książek,za to z winem i kinem :)
    W domu też mam sajgon, mało tego - na obiad zamawiamy pizzę i zamierzam teraz albo się uczyć albo odpoczywać.Reszta zawieszona do odwołania ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9734 11931

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn biorących dostinex (Flo, Agniecha?) mam brać 1 tabl 2x w tyg zamiast bromka. W ulotce jest napisane że ciąża dopiero miesiąc po odstawieniu... Jak to jest???

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4111 3409

    Wysłany: 10 lutego 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna strasznie mi przykro ;( takie zachowania są niedopuszczalne :(

    Boćku bardzo dobrze!! :)

    Mamunia heeeej :)

    Bocianiątko, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ