Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle z tym siemieniem lnianym jeszcze podrzucę. Wiem, ze dużo z Was pije, ale jeżeli ktoś tego nie robi to super opcja wspomagająca cały cykl . Ja sobie zalewam łyżeczkę albo dwie ciepła woda w pracy i pije zamiast wody Fajnie wspomaga śluz i w ogóle spoko sprawa
Bocianiątko, Rucola, Czrna 81, moli5 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
Olciak wrote:Byłam raz w ciąży w kwietniu 2017 poroniłam na początku 7 tygodnia. Według zaleceń mojej gin ma zrobić jak się nie uda do czerwca. Narazie miałam być dobrej myśli i działać . Hormony w normie. Napisałam już email , żeby się umówić do gin.
Przepraszam, ale dziwi mnie podejście Twojej gin, u mnie była sprawa postawiona jasno - do zajścia w ciąże potrzeba obojga rodziców i dopóki nie zrobiliśmy badań męża, to moja gin nie chciała mi przepisać nic oprócz Miovarianu i kwasu foliowego. Dopiero jak oboje mieliśmy podstawowe badania to zaczęła działać, monitoring itd.Bocianiątko, MOJE lubią tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Przepraszam że tak z innej beczki, ale jak można sprawdzić kto ma dług i w jakiej wysokości? Sprawa poważna, przydałaby mi się jakaś pomoc prawna, ale nie chce nikogo nadwerężać.
Monia a BIK albo rejesr dłużników niewypłacalnych? ale bardziej w Biku można się zarejestrować i sprawdzić-Mamunia- lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Pakatasia bardzo mi przykro nie wiem, co czujesz, ale my kobiety jesteśmy silne i podnosimy się po upadku ZAWSZE. Czas też pomoże, trzymaj się.
Dziewczynki, ja jutro powtarzam hobbistycznie betę - ostatnia w środę, więc jutro 5 dni później, ale po prostu nie wytrzymam i muszę zobaczyć, mam nadzieję, że cudowny przyrost nastąpił. Więc proszę o kciuki jeśli można-Mamunia-, Flowwer, Kaczorka, Rucola, Siwulec, Luna1993, Lena21, Emiilka, Bajkaaa, Kotowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pakatasia wracaj do zdrowia. Współczuję Ci, wiem co przeżywasz
Pozdrowienia z nocnej straży!pakatasia96 lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Nikuś, jeszcze jedno - co najlepiej w pierwszej co w drugiej fazie? Sroka a później liście malin?
Liście malin można zawsze, nawet w ciąży, z tym że w samej końcówce mogą przyspieszyć poród.
Koniczyna różowa raczej tylko w 1 fazie.
Mięta zawsze.Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Dziś rano dwie krechy na teście!! Pierwszy raz!!!
Właśnie czekam w kolejce na badanie bety. Zaraz zemdleje z tych emocji
Trzymajcie kciuki proszę!Malgonia, beatka_c, Bocianiątko, nowa na dzielni, gilmoregirl, Jeżowa, nenusia, KateHawke, Czrna 81, by7mistake, blue00, Siwulec, summer86, MOJE, agnieszka00, Lena21, -Mamunia-, ANkaG, Bobisia, Emiilka, Rub45, dominique, Kaczorka, Bajkaaa, MaryAnn, problemik, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Przez cały weekend byłam jakieś 2-3 strony za Wami, nie ,miałam czasu żeby porządnie wszystko przeczytać.
Pakatasia trzymaj się Kochana! Jesteśmy wszystkie z Tobą!
Frelcia jak tam @? Zjawiła się w końcu?
Ja w sobotę zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki. Wiem, że to Ovitrelle (w sb było 9 dni po zastrzyku), bo dziś już kreski słabsze. Ale i tak przez cały weekend w domu łaziłam do łazienki i patrzyłam na test.. chciałabym zobaczyć kiedyś takie prawdziwe dwie kreski... Ehhh*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Bocianiątko wrote:Nikuś, jeszcze jedno - co najlepiej w pierwszej co w drugiej fazie? Sroka a później liście malin?
-
AnnaManna gratulacje i pięknej bety
Kargo31 niebawem zobaczysz piękne dwie krechyKargo31 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
AnnaManna gratulacje
Jezowa kciukasy zaciśnięte czekamy na Mega przyrost
Kargo oby kreseczki zostały i za kilka dnia znów były mega mocne
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 07:53
Kargo31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
_Hope_ wrote:Liście malin przed ovu bo powodują skurcze i przygotowują szyjkę do porodu.
Niby wszystko pięknie, ale i tak nie wiadomo, kto ma rację.
Ja z kolei słyszałam o pokrzywie, że też może wywołać skurcze, więc odstawiam ją po owu. Do tego ma duzo wit. A, a ona jest w nadmiarze toksyczna dla płodu.
Melduję paskudną pogodę na wybrzeżu - tdmpwratura skoczyła, wszystko się topi. Odpowiada to mojemu nastrojowi w 1 dniu po feriach -
APropos herbat to Flo ostatnio dodała ciekawy artykuł:
http://www.malwatea.com/pl/blog/8-herbat,-które-możesz-bezpiecznie-pić-w-trakcie-ciąży.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 08:28
-
Cześć Dziewczyny!! Patakasia współczuję bardzo. Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz
Anna Anna gratulacje!!
Monika, fajnie że wróciłaś!
Jak nie uda mi się w tym cyklu to chyba zacznę aplikować sobie jakieś ziolka już człowiek wariuje u chwyta się wszystkiego byleby się udało.
Przeczytałam ta świetna książkę która mówi jak myśleć pozytywnie i przyciągać do siebie szczęście no i byłam szczęśliwa przez kilka dni! A teraz niestety podłe nastroje wracają. Chyba muszę przeczytać jeszcze raz
A tak w ogóle zaraz pyknie mi dwa lata kiedy staram się o rodzeństwo dla synka i już rok z pomocą lekarską. Dobijajace to jest strasznie
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Myss podziel sie tytulem tej cudownej ksiazki, moze tez przeczytam sobie przed owulacja :p
Gratuluje kresek
Ja w tym cyklu odpuscilam na maksa. Nie mierze temp, nie licze kiedy co i jak. Na 100 % bede miala przedluzona umowe od wrzesnia i tak przestalo mi sie spieszyc z ciaza moze i dobrze bo ten pospiech mi nie sprzyjal2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙