Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, nie wiem, nigdy w ciąży nie byłam, ale zakładam że na IP powinni podać progesteron.Heparyna- pewnie zależy na kogo trafisz...Ja akurat od kilku lat trafiam w Krakowie na IP na b. dobrych lekarzy, niezależnie od tego z czym tak trafiam ja czy moja rodzina...
Jeśli byłaś cały dzień na nogach to może faktycznie to chwilowe, więc leżenie i odpoczynek na pewno nie zaszkodzą:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 20:33
Luna1993 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Luna a skąd jesteś? I czy to żywa krew czy nie,
Może przemeczylas się i jakieś naczynka pękło, tylko spokój (o który jest mega ciężko) nas uratuje trzymam kciuki by to był tylko straszak i już żeby byli czysto -
Luna, może to Twoj czas @? Czytałam, że w terminie @ może się pojawić trochę krwi, ale to nic a nic nie szkodzi dzieciaczkowi.
Na IP napewno dadzą Ci receptę na lutkę albo dupka, ale o heparynę się raczej nie doprosisz - zresztą ona mogłaby zwiększyć krwawienie, wiec jesli to krwawienie z pękniętego przy zagnieżdżaniu naczynka, to wieksze krwawienie niekoniecznie by się dobrze przusłużyło.
Trzymam kciuki! Melduj o rozwoju sytuacji po każdym oglądaniu majtów
-
nick nieaktualny
-
Monia ja nie wiem co Ci napisać
Zrób tak żebyś była szczęśliwa i żebyś nie miała do samej siebie żalu! Trzymam za Ciebie kciuki! -
Luna ja bym pojechała po luteinę na IP.
Rozumiem Twoje przerażenie i bardzo Ci współczuję. Ale może rzeczywiście to z przemęczenia albo jakiś mały krwiaczek się zrobił. W każdym razie jedź na IP dla własnego spokoju! -
reset wrote:Luna - nie martw się i nie denerwuj, ale może jednocześnie warto podjechać na sor po jakąś luteinę? I chyba coś heparynie wspominałaś przez Twoją historię poronień?
Nika - zapas imponujący! I przede wszystkim dobrze, że jesteś znów z nami:*
Iza - dobrze, że M.przechodzi w tryb działamy! Dla niego to też musiał być cios, więc super, że podniósł rękawice i wrócił na ring... Co do Mamy - jakie ona leki teraz bierze? Nie dostała nic doraźnie na wymioty? Czy mama ma stwierdzony oczopląs?
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Monika, wiem że kiedyś tu wpadniesz do nas z najlepszymi wieściami będzie mi Ciebie tu brakowałoStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Miała oczopląs na początku, ale teraz już nie ma, niby dobrzeje, nie napiszę Ci jakie leki bierze bo nie znam nazw, jak będę w domu to zobaczę. A ma to jakieś znaczenie ??
Ma o tyle, że przy oczopląsie trzeba jak najwięcej leżeć (najlepiej na wznak) i broń Boże nie oglądać telewizji czy czytać. To nasila oczopląs, on nasila zawroty głowy i wymioty.
Nie jestem lekarzem, ale jeśli mama nie ma zapisane nic p/wymiotne (np. Torecan) to może niech jej coś dadzą. Wymioty i takie osłabienie nie sprzyja zdrowieniu.
Ewentualnie może być tak jak u mnie, że przed lekiem o nazwie Betaserc miałam na zawroty głowy podane coś innego (lek w kroplówce), który dawał skutek uboczny w postaci wymiotów. Na mnie na zawroty działa tylko Betaserc i Memotropil, inne leki tj. z inną substancją czynną na zawroty mi pomagają,ale właśnie wywołują wymioty.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Mój M. chyba się przejął wszystkim i nie dość, że z zakupów przywieźliśmy same zdrowe rzeczy (za wyjątkiem wina dla mnie;)), to jeszcze wypalił dziś dwa papierosy i nie kupił nowej paczki. Nie sądzę, by rzucił ostatecznie dzisiaj (pali od ok. 17 - 18 lat!), ale ważne, że próbuje. Jak to powiedział: "nie mogę patrzeć jak płaczesz". I kurczę, wiem, że on to robi nawet nie w imię posiadania dziecka (wszak jedno już ma),a dlatego że mnie kocha.
ANkaG, lamka, Flowwer, Lunaris, Koteczka82, Izape_91, nenusia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny w każdej pobieralni krwi mają test na oznaczenie grupy krwi? Prawda?
I tu taki smakowity kąsek. Oznaczam nas wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 21:29
Yoselyn82, Bajkaaa, lamka, Flowwer, KateHawke, panan12, Achia, ANkaG, Amy333, Kargo31, Morusek, Lunaris, Koteczka82, Diamond92, Rucola, blue00, Kotowa, Anaaa90, amb83, Izolda90, nenusia lubią tę wiadomość
-
Frelciu - grupa krwi moim zdaniem wszędzie jest do zrobienia. Kilka razy już robiłam (bo ciągle gdzieś gubię albo chcieli przed zabiegami mieć nową ) i zawsze szłam tam, gdzie akurat miałam najbliżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 21:33
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPóki co jest spokój, a właśnie dzisiaj mam termin @ Nikuś. Dziękuję Wam za wsparcie, mimo że każda z Was ma swoje problemy to zawsze można na Was liczyć:* z samego rana Was nadrabiam, teraz idę już spać, a ledwo na oczy widzę ze zmęczenia. Kocham Was:*
-
Lunka, o matko, dopiero doczytałam! Kochana, trzymam mocno kciuki, żeby to było chwilowe Ja pojechałam do szpitala przy krwawieniu. Tam mi zmierzyli betę i było 76. Zostawili mnie na noc, bo nawet takie krwawienie może być niebezpieczne. Kochana, zaraz doczytam, bo dopiero OF odpaliłam. Mam nadzieję, że pojechałaś do szpitala, bo to chyba najlepsze w Twojej sytuacji teraz, jeżeli żywa krew jest Bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego kropka12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Boli mnie bardzo miednica... Ostatnio tak bolala przed pozytywna beta.
Znowu sobie wkrecam Nie lubie siebie za to ze jestem taka naiwna[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja