X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża a torbiel na jajniku
Odpowiedz

Wczesna ciąża a torbiel na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsza wizyta u gina. Potwierdzona ciąża 5 tydzień według miesiączki ale w rzeczywistości 3 tydzień od owulacji. Beta 930 w piątek, widoczny mały pęcherzyk. Widoczna również sporych rozmiarów torbiel 5,5cm na jajniku, wcześniej nie dawała o sobie znać żadnymi bólami. Zalecona luteina co 12 godzin. Czy ta torbiel może zagrażać ciąży?? Może prowadzić do poronienia? Jakie są szanse na jej zaleczenie luteiną, samoistne wchłonięcie bez konieczności ingerencji chirurgicznej? Czy któraś z was miała podobny przypadek? Dodam, że jestem w pierwszej ciąży i bardzo się boję.

Domcia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciąży, o torbiel się nie martw, ja też miałam sporą, wchłonęła się.
    Teraz powinnaś cieszyć się ciążą :D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ