X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża a torbiel na jajniku
Odpowiedz

Wczesna ciąża a torbiel na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsza wizyta u gina. Potwierdzona ciąża 5 tydzień według miesiączki ale w rzeczywistości 3 tydzień od owulacji. Beta 930 w piątek, widoczny mały pęcherzyk. Widoczna również sporych rozmiarów torbiel 5,5cm na jajniku, wcześniej nie dawała o sobie znać żadnymi bólami. Zalecona luteina co 12 godzin. Czy ta torbiel może zagrażać ciąży?? Może prowadzić do poronienia? Jakie są szanse na jej zaleczenie luteiną, samoistne wchłonięcie bez konieczności ingerencji chirurgicznej? Czy któraś z was miała podobny przypadek? Dodam, że jestem w pierwszej ciąży i bardzo się boję.

Domcia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciąży, o torbiel się nie martw, ja też miałam sporą, wchłonęła się.
    Teraz powinnaś cieszyć się ciążą :D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ