X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża a torbiel na jajniku
Odpowiedz

Wczesna ciąża a torbiel na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsza wizyta u gina. Potwierdzona ciąża 5 tydzień według miesiączki ale w rzeczywistości 3 tydzień od owulacji. Beta 930 w piątek, widoczny mały pęcherzyk. Widoczna również sporych rozmiarów torbiel 5,5cm na jajniku, wcześniej nie dawała o sobie znać żadnymi bólami. Zalecona luteina co 12 godzin. Czy ta torbiel może zagrażać ciąży?? Może prowadzić do poronienia? Jakie są szanse na jej zaleczenie luteiną, samoistne wchłonięcie bez konieczności ingerencji chirurgicznej? Czy któraś z was miała podobny przypadek? Dodam, że jestem w pierwszej ciąży i bardzo się boję.

Domcia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciąży, o torbiel się nie martw, ja też miałam sporą, wchłonęła się.
    Teraz powinnaś cieszyć się ciążą :D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ