Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam zanie odzew ale dzien pelen wrazen...
Mala miala 5 dobe dzis, to taka kruszyna.. nie powiem bo dzis ten sen w nocy 4x po 2h dal mi zyc wkoncu 😍
Troche to bylo mile ale zs to co chwile goscie, ciagle ktos z prezentem.. 🤨uwielbiam ... czasy covidu a tu sasiadka z prezemtem, ciotka, rodzice...
Nie no dzien przelecial, mnie po epiduralu rozbolaly plecy...
Poczulam juz zmeczenie, wkurzylam sie troche na mame,poklucilysmy sie of course, bo poprosilam by podala mi smoczek a ona wxiela za sutek smoczka palcami i mowie ohh co ty robisz nawet rak nie umylas a ona ze to obliz, ja mowie ze ja nie chce oblizywac smoczka a ona to daj ja oblize😂🤦♀️ jezu zagotowalo sie we mnie...
Wiem ze ona i inni to robia, dla mnie to jest nie higieniczne i nie mogla tego uszanowac tylo stworzyl sie dym i wyciaganie "brudow". Oczywiscie wypominki itp..ehhh i dzien pozamiatany.... ja potem mam poczucie winy przez ta kobiete...
Musze pisac na raty bo karmie wlasnie wiec kolejna czesc dopisze zaraz 🤪👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn dobrze, że już lepiej sypiacie. A co do sytuacji z mamą też bym się wkurzyła i to fest… przecież to Ty ustalasz zasady, bo to Twoje dziecko.. ona już miała na macierzyństwo czas. Ja już widze jak będzie u Nas.. oj wiem.. więc domyślam się jak musiałaś się zagotować…2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Luna, odnosnie twojego postu z rana, nie mam zadnego wrazenia ze piszesz peomaty i jestem ci wdzieczna za pomoc i wyjasnienie 🤪🥰
Odkrylam co bylo powodem placzu malej...
Zabralam jej otulacz-rozek..
Te kilka dni byla w szpitalu otulana owijana i w rozku w takim malenkim lozeczku,
Gdy przyszla do domu to polozylismy ja bez rozka i okrylismy kocem, wiadome lozeczko wieksze... wiec
Wykminilismy ze jednak dziecko nie czuje spokoju...
Dzis wrocil rozek, otulacz i wszystkie mile dodatki dla bezpieczenstwa i dziecko caly dzien i wieczor bez zastrzezen, nakarmione spi... ❤
Takze jak ktos bedzie tez kial problemy z placzem to moze sprobowac uspokajac dziecko wlasnie zawijajac w kocyk czy rozek czy cos zeby czulo sie bezpiecznie, cos w tym jest 🥰
..cdn...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 23:15
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nadzieja dziekuje za opis jak to bylo u was, nie chce by zabrzkialo to dziwnie ale "fajnie ze ktos mial podobnie" typu ze nie czuje teraz ze robilam cos zle....
Widocznie takiw sa niektore dzieciaki ...
Dzis caly dzien bylismy tylko na cycu , bez dobitki butelka, no i bylo okey, juz bez placzu i noszenia na rekach...
Takze ten rozek otulacz nam pomogl chyba...
Albo poprostu piereszy dzien ze szpitala..
To bylo duzo wrazen....
Niewyspana fajnie ze sie czasem pojawiasz ❤ dziekuje za gratulacje!
Alutka zeby nie bylo tak ze urodzisz po terminie 🙈🙈🙈🤪 wiesz jak to jest sie nastawic 😂🙈🤪
Hania dziekuje za slowa wsparcia, kochana jestes ❤
Ze wogole masz chec tu wpadac i z nami gadac za to cie uwielbiam 🥰 nie jedna by nie wytrzymala czytajac takie wypociny 🤪
Karolcia oszczedzaj sie 🙏 nie przesadzaj, na wyczyny przyjdzie czas po 37t.
Swoja droga, pomysle se tak..
Pamietacie jak mialam indukcje na wtorek, od piatku wywolywalam se w domu.
Ciezkie kilometry rovilam wieczorami, skakaalam na pilce, chodzilam po 5 pieter po schodach jednorazowo bez zatrzymania, daktyle, sex 2x dziennie, jalapenos, ostry chinczyk, pilka, herbata z lisci malin... i co?
Po 4 dniach wycisku, rozwarcie zero 🤪🙈😂
Jak to uslyszlalam to sw pomylalam "Jezu serio? NIC ! "
Takze niw kazdy ma tyle szczescia.... 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 23:59
Hania123 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja też lubię czytać wszystkie wasze rady:)
I cieszę się, że mogę być częścią tej grupy.
Marien, boję się że jak moja mama do mnie zawita to pierwsze co zrobimy to będziemy się sprzeczac;/😇
Haniu bądź dzielna i poczekaj spokojnie, teraz się relaksuj i nie myśl tak o tym;*
Ja chyba jestem jakaś głupia bo tak się boję tego ,ze wcześniej urodze A wolę przetrzymać do końca, ze strachu na pewno tak mam. Bo w sumie już mi ciężko i czasami mam dość A z drugiej strony wiem że będę tęsknić za tymi kopniaczkami, brzuchem;)Hania123 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Poszłam na wizytę tylko po to aby dowiedzieć się że moja lekarka jest na urlopie i mam przyjść w poniedziałek... dodatkowo drugi lekarz mowi do mnie ze nie może mnie zbadać ani zrobić kontroli bo ciążę prowadzę u innego lekarza i że mam jakby coś to na IP jechać 🤣
-
Niewyspana, tak, u nas wszystko ok
Marienn, cieszę się ze odkryłaś co nie pasowało malutkiej 😁 cały czas będziemy się ich uczyć 😁
Nadzieja, a teraz już lepiej z usypianiem?
Karloina, ten strach jest chyba normalny Marienn chyba tez tak miała ale myśle ze nie żałuje 😁
Alutka, Serbia to tez widzę ciekawy kraj 🤪
Co do lizania smoczkow i innych durnych rad.. szkoda w ogole słów żeby to komentować. Mi dzięki temu już ograniczyła się ilość osób do utrzymywania kontaktu i czy mi z tym zle? Absolutnie nie 😁 -
Luna u nas już prawie nie ma tych kilkugodzinnych akcji z usypianiem co w pierwszym tygodniu.😋
Miewamy problemy brzuszkowe i dlatego czasem ciężko. Jutro mamy wizytę u położnej.
W ogóle dziś z rana mały mi ulał mój pokarm. Pierwszy raz taka sytuacja. 😞
Niewyspana fajnie że zaglądasz. Jeszcze dużo nie ogarniam ale ciągle się uczę. Od dwóch dni Jakub jest tak silny kopie przebiera rączkami przy przewijaniu. Wcześniej był spokojniejszy 🤣
Marienn a Wy kiedy na kontrolę wagi?
Luna Niewyspana czy Wy szczepicie na wszystko ? Tę bezpłatne i płatne ?Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Alutka to pojedź sobie na IP może?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Alutka to pojedź sobie na IP może?
Ale nie mam potrzeby, dzisiaj brzuch boli dużo mniej niż wczoraj, także wszystko jest w porządku do poniedziałku wytrzymam,
Bardziej chodziło mi o to że byłam bardzo ciekawa ile waży Luka, no i o ten czop się zapytać ale czytałam na necie że czop może odchodzić dłuuuugo przed porodem, inaczej by było jakby odchodzil z krwią, a on odchodzi czysty także też nie mam powodu do zmartwień -
A rozumiem bo wczoraj pisałaś o tych bólach i myślałam ,że chciałaś skontrolować w sensie że Ci na tym zalezalo;) A do poniedziałku już mało zostalo;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:A rozumiem bo wczoraj pisałaś o tych bólach i myślałam ,że chciałaś skontrolować w sensie że Ci na tym zalezalo;) A do poniedziałku już mało zostalo;)
Tak, chciałam to skontrolować ale jak rano wstałam i zobaczyłam że dużo mniej mnie boli ten brzuch to wiedziałam że nic się złego nie dzieje, że na pewno sie tam poszerza i dlatego ten bol
Karloina a Ty kiedy znów wizytujesz? -
Marienn ja uwielbiam Was czytać i z Wami być. Na innych wątkach już jest mało dziewczyn z „naszych czasów” i wiem, że mimo, że jestem jeszcze nieciążowa to i tak tu znajdę zrozumienie
Karolina właśnie się bardzo staram nie myśleć, ale jajniki mi na to nie pozwalają.. męczę sie 2 tyg z pobolewaniem jajników.. a po tej owulacji tragedia.. wzdęcia mam straszne, sutki wraz zaczęły boleć.. po prostu wychodzi odstawienie tabletek anty. Dzisiaj wzięłam pierwszego dupka jak zalecał lekarz. Ogólnie w ciągu dnia próbuje nie myśleć, aż mnie na serio nie zacznie coś bolec, bo wtedy wiadomo, że zaczyna sie automatycznie coś tam myśleć. Ale lekarz mówił, że teraz mogę czuć wszystko bardziej, bo jajniki były uśpione pół roku i w tamtej ciąży piersi obudziła laktacja, która niepozornie zaczyna sie już od początku ciąży i dlatego kiedy mam @, albo coś mogę je czuć, pomimo tego że nigdy tak nie miałam, dopiero od pierwszych 2 kresek..może niektóre to pamiętają. Ale generalnie serio, mam totalny luz i po prostu czasem mnie złapie rozkmina czy coś i wiem, że mogę tu napisać.. ale jestem pełna podziwu tego, że serio nie myśle cały czas o testowaniu czy coś 💪🏽😅2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Teraz wizytę mam 4.11;)
Tak co dwa tygodnie mam.
Hania u Ciebie wspominałaś szykuje się impreza Halloweenowa tak? Resecik sobie zrobisz;)Hania123 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Nadzieja, my wybraliśmy 6w1 i płatna na pneumokoki. Rotawirusy darmowe, bo to doustne wiec nie ma kłucia. Tak nam poleciła tez pediatra.
Jakby co to ciemieniucha u Nadii jest moją winą 🤷♀️ Co prawda ma malutką na szczęście, ale jak mogłam do tego dopuścić?! Jakby Wasze dzieci miały to tez może jest to moja wina, wybaczcie 🙈😂
No i mamy dziś 2 miesiące 🥳 -
Ale natrzaskalyscie postów dziewczyny 😁 ja też bardzo lubię jak mamuśki się udzielają bo to bezcenna wiedza na przyszłość.
Dziewczyny współczuję z tymi bólami mnie o dziwo puściło 2 dni temu tak w 99%. Miałam za to przeszywające bóle gdzieś w okolicy pęcherza moczowego i zastanawiam się czy mały się jakoś nie obracał bo naprawdę było to okropne.
Co do wywoływania to wydaje mi się coraz bardziej że nie mamy na to wpływu. Te które myją ta podłogę na kolanach to chyba mają szczęście że tak czy siak by im się zaczęło bo możne serio kilka dni cudować i nic 🤷
Mi narazie ciężko znaleźć wygodną pozycję do siedzenia/leżenia bo ciężko mi się oddycha.
Ja wizytę mam w czwartek i kolejne też już co 2 tyg 😬 -
Luna 😂😂😂🙈🙈 kto cie osadzil za ciemieniuche? 😂🤗 tesciowa? 🤦♀️🤪
No moja wina jest to ze mala ma zimne raczki bo jej nie otulam raczek 🤦♀️
Dzis byla polozna, Klarcia urosla 2cm i schudla z 3320 na 3080 co jest dopuszczalne do 2 tygodni dzieckomoze tracic na wadze do 10% czyli wg niej jest perfect.
Cisnienie dzis mialam sprawdzane i jest super 🤪🤗
Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jeju te wszystkie mądre rady i wskazówki ni3ch sobie w dupe wsadza.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻