Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano i wieczorem stary wyprowadza psa 😁 a na drugi spacer chodzimy w trójkę - ja, Nadia i piesek 😁 Nadia w wózku, pies na smyczy i godzinka spaceru. Gorzej będzie jak będzie padać a pies nie wytrzyma do powrotu męża z pracy ale wtedy wjedzie folia na wózek i szybki spacer musi być. Wszystko się da 😁
Co prawda wracam upocona zazwyczaj bo mój piesek nie ogarnia współpracy ze mną i wózkiem i łazi pod koła, coagle z prawej na lewa i z powrotem, ale nie ma tragedii 😁
Marienn, ja mrozilam mleko i mam tego dużo ale ostatnio jak próbowałam podać małej to krzywila się jakby to był kwasek cytrynowy co najmniej 😂 podobno niektóre dzieci nie akceptują rozmrożonego, warto spróbować zanim się zrobi zapasy 😆 świeżo odciagniete teoche chętniej jadła ale ogolnie nie jest fanka butelek. No i teraz już raczej nie odciagam, po stabilizacji laktacji nie jest to takie łatwe jak wcześniej. Jeśli będę musiała gdzieś wyjść na dluzej to wtedy zaczne ściągać dzień wcześniej i mam nadzieje ze będzie ok 😁
Alutka, myśle ze to o niczym jeszcze nie świadczy, zwłaszcza ze dziś miałaś sprawdzane wszystko trzymam kciuki żeby w dokończonej ciąży mały wychodził szybko 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 15:01
-
Szacun Luna ❤
Nie mam pojecia jakbym Ja to z psem zrobila w bloku....
No ale super ze to nie takie trudne na jakie wyglada, Karolcia moze tez ci sie to bedzie ladnie udawalo❤
Ja nadal chodze spac po 24 albo po 2 w nocy nawet a z lozka zwlekamy sie minimum po 11 🤪
Musze to jakos ustabilizowac.. bo mala zasypia np po 21 to zanim ja odpoczne to nawet nie usypiam bo zaraz trzeba wstac na karmienie 😭 wiec czekam do 23-24 jak glupia az ona wstanie...
Naprawde karmienie cycem to droga przez meke.....
Malo tego widze ze kupki po cycku sa tak znikome ze ledow je widac w pampersie ...
Ehh naprawde wszystko jest cudowne tylko ten cyc....
No ale moze tak jak mowisz Luna, moze to sie ustabilizuje... moze jeszcze sie ulozy...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, nie katuj się, ale jeśli masz chęć to próbuj dalej z kp. Ja przed urodzeniem sądziłam ze to raczej nie dla mnie, a teraz sobie nie wyobrażam karmić inaczej 😂 ale myśle ze gdybyśmy mieli jakieś problemy z kp to jestem za słaba żeby za wszelka cenę o to walczyć i bym się poddała. Sama musisz czuć co dla Was najlepsze 😁
-
Karmienie cycem zajmuje nam ponad godzine .kazdy mi mowi A co masz w ciagu dnia innego do roboty?
Ehh no tak przyjemny to widok jest jak ona sie tuli do cyca i go ciagnie ale ja czuje sie uwiazana..
Nie chce sie katowac dlatego po godzinie juz daje jej butelke mm bo jestem juz zmeczona szczegolnie w nocy ..
Nie chce sie katowac ale... jeszcze daje nam szanse... albo to mleko bedzie bardziej syte dla niej i bedzie szybsze karmienie albo tak juz zostanie i ona sama wybierze...
Boje sie ze dokonam zlego wyboru, ze jeszcze jest za wczesnie, to dopiero 2tyg .... wiec daje se jeszcze czas...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No tk musze zrobic ale nie wiem jak to przechowywac, w lodowce ? W temp pokojowej? Potem to sie odgrzewa jk z lodowki? Czy wystarczy aby odstalo chwile w temp pokojowej?
Wiem mam google ale wole zapytac doswiadczonych 😂
Bo jak ostatnio odciagam to na bierzaco w ciagu godziny podaje dla malej...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:No tk musze zrobic ale nie wiem jak to przechowywac, w lodowce ? W temp pokojowej? Potem to sie odgrzewa jk z lodowki? Czy wystarczy aby odstalo chwile w temp pokojowej?
Wiem mam google ale wole zapytac doswiadczonych 😂
Bo jak ostatnio odciagam to na bierzaco w ciagu godziny podaje dla malej...
Z tego co kojarzę to do 3h możesz w pokojowej, do 12h w lodówce a w zamrażalniku do 3 miesięcy,ale nie jestem pewna -
Marienn, polecam blog hafija, a tu link do grafiki:
https://www.hafija.pl/wp-content/uploads/2017/10/przechowywanie.pdf
Ostatnio weszły nowe wytyczne które mówią ze można łączyć mleko o rożnej temperaturze, tzn jeśli odciagniesz raz i włożysz to do lodówki, później odciagniesz drugi raz, to to nowe możesz dolać do tego w lodowce ale 96h liczymy od momentu wstawienia do lodówki pierwszej porcji. Ja podgrzewam mleko z lodówki, ale można podać takie w temp pokojowej a nawet prosto z lodówki podobno, ale różne dzieci różnie lubią 😁
Jeśli zamrażam to później rozmrażam w lodowce najczęściej, ale można wstawić do cieplej wody w misce jakiejś i wtedy szybciutko jest rozmrożone.
No i jeśli Nadia nie zje całej porcji to resztę dolewam do kapieli żeby nie marnować 😁 nie jestem specjalistka, ale polecam właśnie ten blog, jeśli chodzi o kp. Sporo się stamtąd dowiedziałam
-
Dziekuje ❤❤❤
od 16 mala nie spi dzis, przekladam ja z cyca na cyc, drzemie na cycu, pobudzam, odkladam,placze, tatus wzial na 30minut ponosil drzemnela, dalam 60ml mm to pospala 30minut, i znow cyc i cyc... teraz ostatnie podejscie, jak nie naje sie cycem i nie zasnie to znow pojdzie butla..
Ehh wiem ze nikt mi nie pomoze ale chyba mi lzej jak sie tu wygadam....
Widocznie moje mleko jej tak nie syci... bo sama tez nie jem jakos super.... no i przeginam ze slodkim... opetalo mnie po ciazy nie moge odpedzic sie od slodkiego....
Niby nic na laktacje nie wplywa ale moze jakbym jadla zupki, i obiadki pozywne to by ten pokarm tresciwszy byl...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Omg.. rozwolnienie mnie zaatakowała. Bol brzucha znowu, masakra.😑25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Najgorsze jest to ze mój próg bólu jest do dupy. Jak mi skręca jelita to mam wrażenie jakbym miała zemdlec. Gdyby to było tylko rozwolnienie to ok.. Ale ten ból jest oslabiajacy. Mój mąż siedział nade mną i mnie wachlowal żebym nie padła. A moja psinka siedziała mi pod nogami i pilnowala ,kochana moja😊
Jestem zmęczona poranną toaletą na maksa 🤣🥴25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja miałam wczoraj iść do dentysty ale jako że długo czekałam na wizytę u gina to poszłam dzisiaj, no i w sumie nie zrobiła mi kanałowego bo jeden nerw nie był zatruty do końca i mnie bolało,... dzisiaj wstawiłam mi znowu trucizne i jutro mam iść znow... wykończę się z tym wstawaniem rano....
-
Szkoda że dzisiaj nie załatwiłaś sprawy z zębem;/
Ja ze wstawaniem nie mam problemu wstaje o 5 i spać nie mogę;(
Ale rozwolnienie minęło, smekta pomogła 🙏😊😊25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dziewczyny bol podbrzusza i pleców..blagam powiedzcie że tak mialyscie i było ok 😑😁25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Nie wiem ale ja plecow nie mialam, podbrzusze +plecy kojarza mi sie ze skurczami ktore mialam po kroplowce w szpitalu... 😐 ale to juz byl kosmos...
Wiec moze ty masz cos innego moze Tadzio na cos uciska 🤗
Alutka wspolczuje tego zeba😘👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wzięłam nospe, cały dzień mąż że mną w domku. Dziewczyny czy na te bole pomoże mi prysznic ,raz ciepłą raz letnią jakby mnie polewal mój mąż?
Co za dzień..watalam zrobiłam rosół delikatny na te jelita ,zobaczymy ..cale szczęście w czwartek mam lekarza. Obym wytrzymała 🤕
Moja mama pyta jak tam ..
Opowiadam o moim dniu A ona na to
"Do lekarza idz" wiecie takim chujowym tonem, obojętnych i lekceważacym..
Moja siostra była pod opieką w szpitalu A na grupie co godzinę mama pytała jak się czuje Kasia. Porażka, kazalam jej spadać bo już nerwy i zmęczenie dały o sobie znać.
Następnym razem choćbym rodzić miała to odpowiem że jest cudownie wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 16:29
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Wzięłam nospe, cały dzień mąż że mną w domku. Dziewczyny czy na te bole pomoże mi prysznic ,raz ciepłą raz letnią jakby mnie polewal mój mąż?
Co za dzień..watalam zrobiłam rosół delikatny na te jelita ,zobaczymy ..cale szczęście w czwartek mam lekarza. Obym wytrzymała 🤕
Moja mama pyta jak tam ..
Opowiadam o moim dniu A ona na to
"Do lekarza idz" wiecie takim chujowym tonem, obojętnych i lekceważacym..
Moja siostra była pod opieką w szpitalu A na grupie co godzinę mama pytała jak się czuje Kasia. Porażka, kazalam jej spadać bo już nerwy i zmęczenie dały o sobie znać.
Następnym razem choćbym rodzić miała to odpowiem że jest cudownie wszystko.
Karloina jeśli to skurcze to po ciepłej kąpieli powinno puścić, jeśli nie puści to do szpitala.
Przepraszam że to powiem ale dziwna tą Twoja mama.... -
Wiem Alutka;)
Kurde bol w podbrzurzu mi się nasilil. Decyzja chyba jest taka że jedziemy do szpitala;(25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻