Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Kiedyś udzielałam się na tym wątku, dawno, na etapie moich starań, był to kwiecień. Teraz jestem już w 30 tygodniu. Nigdy nie mogłam się przełamać żeby tu się zacząć udzielać, nie wiedziałam jak mnie przyjmiecie ale śledzę was na bieżąco i czytam. Czy mogłabym u was przycupnąć? 😊 jakoś ten wątek i wy przemawiacie do mnie najbardziej 😊Hania123 lubi tę wiadomość
-
Hej Magdalena, ja też na jakiś czas zrezygnowałam z forum. Odpuscilam na chwilę starania i po czasie jak zobaczyłam 2 kreski postanowiłam napisać tutaj do dziewczyn i nie żałuję, bardzo ciepło mnie przyjęły po raz drugi;)
Luna A jak tam twoja damulka? Jaki rozmiar ubranek już zakładasz?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Nie chce zapeszyc ale rzeczywiscie ona jest naprqwde kochana... placze tylko gdy jest glodna... i to nie placze a bardziej popiskuje...
Wiecie jak wiele dalo to jak zrozumialam czym jest to PRZEBODZCOWANIE co wtedy wszyscy nas odwiedzali i brali ja na rece... od tygodnia jestem z nia sama z mezem, jestesmy spokojni, spacerujemy, ja nie mam stresu, wysypiamy sie..ona czuje spokoj, nie ma haotyzmu i nie ma placzow, krzyku ani nic.. potrafi sobie lezec i patrsec w okno z godzinke... naprawde zlote dziecko... 💓 chcialabym aby tak zostalo...
Nie mam ochoty jej stresowac wiecej ani narzucac bodźców. Takie malenstwo nie moze za szybko poznawac swiata... musi czuc spokoj i delikatnosc...
Ja to zrozumialam💓
A jak ja? Nie narzekam dziekuje❤ dzis nawet zrobilam obiadzik... caly dzien praktycznie w spokoju.. nic sie nie dzieje ❤
Luna pytalas mnie kiedys o szczepienia u nas, zapomnialam napisac a dopiero dzis mi sie przypomnialo,
Cokolwiek to jest to wyglada tak:
Vaccines your child will get
At 2 months
PCV (pneumococcal conjugate vaccine)
MenB vaccine (meningococcal B vaccine)
Rotavirus oral vaccine
(6-in-1 vaccine)
1.Diphtheria
2.Tetanus
3.Whooping cough (pertussis)
4.Hib (Haemophilus influenzae b)
5.Polio (inactivated poliomyelitis)
6.Hepatitis B
At 4 months
6-in-1 vaccine
Rotavirus oral vaccine
At 6 months
6-in-1 vaccine
MenC vaccine (meningococcal C vaccine)
At 12 months
MMR (measles, mumps and rubella)
At 13 months
Hib/MenC (Haemophilus influenzae b and meningococcal C combined vaccine)
Musze poczytac co to dokladnie jest zanim sie wybiore 😊
Zeby miec swiadomosc.
Magdalena, kojarze ciebie gratulacje 😍 Jasne ze przycupnij.
Opowiedz cos wiecej co u ciebie?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ciężko było mi się jakoś przełamać 😅
Ahh, długo by mówić. Sama ciąże przechodzę super, naprawdę, zero jakichkolwiek dolegliwości typu mdłości, zmęczenie itd, wyniki idealne, każda wizyta idealna, wiec fizycznie całkiem dobrze! Gorzej psychicznie 😅 większość ciąży przepłakałam, moje hormony szaleją. Dodatkowo sporo przybrałam kg co tez mnie trochę dobiło. Większość ciąży spędzam sama, mój mąż jest wojskowym, a wiadomo jaka jest teraz sytuacja na granicy… przygotowania pełną parą, już większość mamy kupione. Czeka nas jeszcze w sumie tylko łóżeczko, ale z tym już poczekam na mojego męża 😊 -
Magdalena!!!! Gratulacje ❤️❤️❤️ Długo Cię nie było to prawda, ale z drugiej strony wyszło Ci to na dobre! Fajnie❤️2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Magdalena, a to chłopiec czy dziewczynka? I jakie imie wybraliście? Na koedy termin? 😁
Karola, my zaczęliśmy 68, pojedyncze 62 są jeszcze dobre. Rosnie ta gwiazda strasznie, mogłaby jeszcze zacząć tyć 😂
Przeczytałam właśnie ze objawem skazy białkowej jest tez kaszel przewlekły. Nadia pokasłuje od dłuższego czasu mimo ze nic jej nie dolega - była badana kilka razy. Kurczę, żałuje ze nie przeszłam na ta dietę wcześniej. Zaufałam ze zmiana pielęgnacji pomogła na skore i jest ok. A chyba nie jest. Mam nadzieje ze niedługo zobaczymy efekty tej mojej diety..
Marienn, już niedługo tez Was czeka pierwsze szczepienie 😁 jestem fanka tego doustnego, Nadii chyba nawet smakowało 😂😂 -
Luna piękna ta Twoja dziewczynka 🥰 wgl wszystkie wasze maluszki są śliczne !
U mnie nie ma zbyt dużego wyboru ze szpitalem, więc raczej sprawa tu będzie prosta. Jeden szpital mam w sumie pod nosem, bo mam do niego 10 minut drogi, a drugi aż 50 km od domu. Niewiele się one od siebie różnią, wiec myśle, ze wybiorę ten bliżej. Stres właśnie mi przechodzi 😅 wcześniej częściej myślałam o samym porodzie i tym jak ja to przeżyje. Ale z tygodnia na tydzień dorastam do tego, ze przecież odwrotu nie ma i bez względu na wszystko muszę to jakoś przejść 😅 ostatnio zamykają porodówki u nas dla odwiedzających wiec powoli godzę się z tym, ze będę musiała przejść przez to sama, bez męża… czytałam relacje z waszych porodów, niektóre uspokajały, niektóre niezbyt 😅 ale wiadomo, każdy poród jest inny. -
Luna alez ona urosla!! 😍 jest sliczna i wcale nie widac zeby miala jakies problemiki ze skora czy cos ❤ ale zycze ci abys dotrwala w diecie i zeby jej szybko przeszlo 😍
A to bedziemy mialy jakies szczepienie doustne?😹😹
Umm yummy!
Magdalena, Piekne imie 😍 wpisze cie na pierwsza stronke ?
A ogolem skad jestes kochana? Nie to ze dokladnie pytam ale okolice ❤ no i jak zawsze zadam ci kilka pytan zeby uruchomic wyobraznie 😘 jesli nie chcesz nie odpowiadaj oczywiscie 😊 Jestes 97 rocznik? Czym sie zajmujesz, specjalizujesz na codzien? Poza ciaza 😁😁
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien cieszę, że pozwoliłas sobie i małej na spokój bo pewnie dużo Cię kosztowało powiedzieć bliskim, że musicie odpocząć
Luna powiem Ci, że masz śliczną dziewczynkę;*
Drobniutka taka🥰do kogo podobna? obstawiam ze do mamy😎
Magdalena ja też się boję, wiadomo Ale myślę podobnie hehe..musze urodzić
I cieszę się że już zaraz będę miała to z głowy. 🥰😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Jeśli możesz to byłoby mi miło gdybys mnie wpisała 😍
Jestem z Pomorza, dokładnie Słupsk. Tak, rocznik 97. Do tej pory pracowałam w Urzędzie Miasta ale po macierzyńskim już nie wracam bo akurat kończy mi się umowa, ale nie ubolewam nad tym akurat 😅 -
Hanulka..ja też niezmiennie trzymam kciuki najmocniej 🥰
Hania123 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karola, zazdroszczę Ci już tej ostatniej prostej. Ja już bym bardzo chciała być na końcu tej podróży 😅 tym bardziej, ze naprawdę psychicznie bardzo ciężko przechodzę ten okres… mam nadzieje, ze po porodzie moje hormony się trochę ustabilizują 😅😅
-
Magdalena czas leci tak szybko..zobaczysz jeszcze trochę i będziesz odliczać dni do porodu A nie tyg.
Ja w sumie liczę na to, że urodze najwcześniej 2 grudnia, mam nadzieję że mały poczeka jeszcze troszke;)
Marysia jakie piękne imię wybralas:)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karola, mala jest podobna do taty 😤 ale na pewno będzie mądra jak ja 😂😂
Magdalena, ciąża i połóg często mogą być ciężkie paychicznie.. mi zawsze powtarzał mój gin ze jeśli będę czuła ze już nie daje rady to są ludzie którzy są od tego żeby pomoc. Oczywiście nie twierdze ze u Ciebie tak jest, ale każda z nas powinna o tym pamiętać w ciąży, połogu i po nim tez. Dołek może przyjść zawsze. Ściskam mocno, oczywiście ze dasz radę 😁 jak każda z nas 😁 łatwo i przyjemnie pewnie nie będzie ale w końcu to minie 😁 -
Karola, dziękuje 😊 imię wybraliśmy po mojej babci. Zawsze mi się podobało to imię i bardzo dobrze mi się kojarzy 😊 co do czasu to masz racje, leci strasznie szybko. Pamietam moment kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży a to już 30 tydzień, aż ciężko uwierzyć.
M-ka, Tobie tez gratuluje 😍
Luna, myśle ze jeśli chodzi o moje samopoczucie to duży wpływ ma właśnie brak mojego męża obok. Cała wyprawkę w sumie robię sama, każdy dzień jest taki sam i to ma duży wpływ na moje samopoczucie. Ale nie powiem, niekiedy przyszła mi do głowy myśl, ze mogłabym się udać do kogoś z tym problemem.M-ka1990 lubi tę wiadomość