Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady,
    Na ostatnim usg jak,bylam w czwartek to bylo wszystko okey, dziecko tak slodko wkladalo raczke do buzi, ale kazdemu jak to pokazywalam albo mowilam to kazdy mi mowil "bo glodne musisz lepiej jesc"
    No wiec zaczelam sie na tym lapac ze ja serio slabo jem...
    Bo nie mam na to czasu, na poczatku jadlam dobrze , warzywa , szparagi gotowalam nawet, ostatnio ochrzanilyscie mnie na sniadaniach wiec zaczelam jesc cos z rana przed kawa jeszcze , ale mimo wszystko od czwartku po tym usg rozmawialam z mama i ona mi mowi ze nie dopuszczaj aby ci burczalo w brzuchu, a mi kuzwa burczy czesto... od czwartku nie moge jesc, nie wiem ocb ale albo mnie to tak postresowalo ze glodze dziecko ze moze powinien lepiej rosnac, ze niepotrafie nic jesc...
    Pojechalismy wczoraj z moim na zakupy, mowi mi wybieraj co chcesz abys jadla, zakupow na ponad €200 lodowka cala zapchana... wchodze do domuz burczacym brzuchem otwieram ta pelna lodowke i mowie nie... nic tu nie ma... i nie moge sie przelamac... wiec zjadlam jogurt i pomidorki jakies , malinki... ale okolo 12 w nocy znow mi burczalo w brzuchu wiem ze sie nie najadlam, zjadlam jablko ale nie zapchalo mnie.. poszlam spac, a dzis taka cudowna jajecznica na sniadanie zwrocona i od ttej pory presja zeby jesc, bo to troche bulki troche parowki ale to sa znikome ilosci, czuje glod ale czuje tez presje...
    Do tej pory jadlam duzo fastfoodow, pizza, kebab, burgery, frytki, od kilku dni moj mi zwracal juz uwage zebym zaczela normalnie jesc... ale albo moj organizm sie wystraszyl albo ja sie skupilam na tym ze mam sie dobrze odzywiac...
    Nie wiem... ale stresuje mnie ta sytuacja...
    Macie tak ze chce wam sie jesc ale nie jecie nic? :(

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, bo nie wytrzymam - mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że "dziecko wkłada rączkę do buzi, bo jest głodne" to takie gadanie, nie? 😅

Dalej - jeżeli Twoja systematyka i jakość jedzenia przed ciążą były na "gorszym" poziomie, jestem pewna, że nie zmienisz tego od razu. To normalne, organizm ma swoje przyzwyczajenia i nie da się go przestawić z dnia na dzień na inny tryb życia i funkcjonowania.
    Jesteś w ciąży, zatem hormony mają ogromny wpływ na Twoje zachowanie, a także zachowanie Twojego organizmu. Możesz czuć napady głodu, ale równie dobrze możesz czuć niechęć i odepchnięcie od posiłków. W obu wypadkach będzie to normalne. Gospodarka jest zachwiana i zaślepiona hormonami - taki nasz los, kobiet.
    Jednak bardzo ważne jest, żebyś jadła. Jeżeli nie masz ochoty na jeden większy posiłek, rozkładaj go sobie na kilka mniejszych.
    Nie doprowadzaj się do momentu, kiedy burczy Ci z brzuchu. Sprawdź po jakim czasie tak się dzieje, zazwyczaj po tym samym. I próbuj pół godziny wcześniej zjeść małą kanapeczkę chociaż.
    Próbuj - to też ważne, próbuj jedzenia. Warzyw, owoców, różnego rodzaju chleba, serków topionych, twarogów, płatków owsianych, jogurtów, płatków do mleka.
    Znajdź swoje smaki, sprawdź co najbardziej Cię nasyci.
    Wymioty mogą być spowodowane również zbyt dużą porcją jedzonka - a więc spróbuj jeść mniej a częściej.

Jak już znajdziesz swoje smaki i najgorszy czas przejdzie, będziesz wiedziała, że po 1,5 czujesz głód i chwilę wcześniej musisz zrobić przerwę na banana bądź jogurt.

Nie zniechęcaj się sama do jedzenia, próbuj chociażby suchą bułeczkę zjeść albo taką z maselkiem - zwykle dobrze działa na jelitka.

A, no i pamiętaj, żeby cały dzień mieć wodę pod ręką i pić. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 20:41

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam! Jestem głodna a mam ochotę na nic. Jadę na bułkach z szynka i pomidorem i na owocach. Mój mąż wymyśla mi co chwile jakieś obiadki i staram się je zjadać ale wogole noe mam przyjemności z jedzenia, jem z rozsądku, dla dzidzi. Czaaaasem mnie najdzie na coś konkretnego, to jest święto wtedy.

Myśle ze za bardzo się zestresowałas tym co Ci wszyscy mówią i czujesz za duża presję. A jeśli tez tak masz ze po prostu na nic nie masz ochoty to nie wiem co Ci poradzić bo sama nie mam na to rozwiązania 😭 nie smakują mi rzeczy które przed ciąża mogłam jeść codziennie..
    Myśle ze nie szkodzisz dzidzi, ładnie rosnie. Pomysl ze wiele kobiet ciagle wymiotuje i w ogóle noe jest w stanie nic zjeść. Przecież nie glodzisz się specjalnie, wiec spokojnie ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petit pe pe - polecam zerknąć na ciuszki. No co za piękności nierozowe 😍

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny 💜 na was mozna zawsze liczyc!
    Tak chyba naprawde postresowalam sie tym wszystkim i tym ze glodze dziecko, z drugiej strony ucha ze mam nie jesc fasfoodow....
    To wszystko mnie chyba wystraszylo...

Dzis juz skonczylam prace , jestem wypompowana, ale zrobilam sobie na noc jedzenie plus przekaski warzywne (papryke pomidorki itp) zauwazylam ze glodna robie sie co 1.5-2 h mi juz burczy... od jutra postaram sie jeszcze wieksza wage temu przylozyc ale bez presji jakies wlasnie kanapeczki czy serki topione...Pojade do polskiego sklepu na zakupy...

Mam teraz tydzien wolnego wiec odbuduje zoladek ❤
    Dziekuje 💜

A jesli chodzi o stronke Petit pe pe to naprawde piekne ❤ musze u siebie czegos takiego poszukac 🥰 ale powiem wam ze jak widze ceny w polsce to jestem w szoku jak ludzie sobie na takie rzeczy pozwalaja... typu ja wiem ze mozna kupic ale to sa ogromne sumy w porownaniu do zarobkow... ❤ inaczej mi sie widzi €15 a inaczej 70zl

U mnie wyskoczyla taka Apka PATpat i to jest sklep dla bobasow... cos takiego jak Shein ale dla dzieci , ceny sa super ale nie wiem jak realnie jakosc. Chociaz u nas tutaj mamusie na forum facebookowym sobie chwala... Zamowie cos z tamtad czystej ciekawosci a maja ogromny wybor! Zerknijcie na Aplikacje PatPat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:46

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Marien jak stres działa na człowieka. Pamiętaj ze wszystko robisz dobrze. Dbasz o dzieciątko już od 1 testy ciążowego;) juz w myślach jak Jeszce dzidzi nie bylo to dbalas!❤ teraz nie robisz nic zlego kochana;)

U mnie dzisiaj delikatne mdłości.
    Jem wafle ryżowe prawie na lezaco.
    Moja psina od paru dni siedzi nade mną w nocy o caly czas spi obok brzucha.
    Moj Piotrek mówi ze juz pilnuje dzidzi😁❤

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,

Mnie to jednak nie stać chyba na takie ceny 🤣 z drugiej strony też nie do końca mój gust, ale ciuszki wyglądają uroczo 😊

Marien,

Codziennie wyskakują mi reklamy patpat, ale jakoś jeszcze bałam się zamawiać 😁 ale niektóre te ciuszki są takie słodkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 09:20

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam te z promek 😂 No i na pewno nie planuje całej wyprawki w takich cenach, ale styl właśnie mój i muszę coś stamtąd mieć 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promki to miłość 😂
    U mnie będzie różowa landrynka 🤩😂

Dzisiaj na śniadanie mamy pieczoną owsiankę z bananami, malinami i wiórkami kokosowymi. Zaraz się poślinię, a ona jeszcze w piekarniku siedzi. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuchy. Dziękuję każdej z osobna za życzenia ❤️ wczoraj miałam bieganine przy gościach, dziś w końcu odpoczywam. Denerwuje się z każdym dniem coraz bardziej, czym bliżej wizyty.... Boje się że lekarz powie że się nie rozwija maleństwo.... A już tak bardzo się przyzwyczaiłam do tego że będziemy mieli dzidziusia... Najbardziej martwi mnie to że objawów nie mam... Żadnego bólu piersi, brzuch jak boli to tylko w jednym miejscu przez chwilę jakby igłę mi ktoś wbijał i nie wiem czy to tak ma być.... Chciałabym chociaż żeby mnie piersi bolały... Byłabym spokojniejsza, a tak jak debil ciągle ściskam jedna i druga pierś 🤷 wiem że na tym etapie nie mam w ogóle na nic wpływu ale niepokój jest.....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Agamam Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą od w sumie samego początku, najbardziej w nocy i rano jak wstane, w ciągu dnia bardziej przy dotyku.

• Marienn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👁👁 popatrz tu Alutka w Moje oczy i przypomnij se jak pojechalam do szpitala bo JA OBJAWOW nie mam ....

Objawy to rzecz indywidualna i ja tez nie mailam nic... wszystko mi odeszlo, a potem czasem zakulo...

Nie stresuj sie, duzo odpoczywaj i kiedy ta wizyta?

Karolcia dzieki za slowa otuchy. Wlasnie wstalam i wcinam platki na mleko... wiec bedzie dobrze :)

Ja zamowie cos z tego PatPat napewno nawet z czystej ciekawosci ale to troszke pozniej :)
    Musze znalezc u siebie takie online sklepy z pieknosciami...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluutka ja dzisiaj miałam chwile mdłości.
    Ale też mam czasami tak ze nic nie czuje.
    A w nocy sie boje bo boli mnie brzuch i burczy ale nie z glodu
    Jesteśmy na etapie swirowania;)
    Postaraj sie nie stresować❤

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    👁👁 popatrz tu Alutka w Moje oczy i przypomnij se jak pojechalam do szpitala bo JA OBJAWOW nie mam ....

Objawy to rzecz indywidualna i ja tez nie mailam nic... wszystko mi odeszlo, a potem czasem zakulo...

Nie stresuj sie, duzo odpoczywaj i kiedy ta wizyta?

Karolcia dzieki za slowa otuchy. Wlasnie wstalam i wcinam platki na mleko... wiec bedzie dobrze :)

Ja zamowie cos z tego PatPat napewno nawet z czystej ciekawosci ale to troszke pozniej :)
    Musze znalezc u siebie takie online sklepy z pieknosciami...

Dziewczyny macie rację 😂😂😂 chyba za bardzo schizuje... Wizyta dopiero w piątek ale już się boje że lekarz powie że się ciąża nie rozwija....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziwnego, i nie bede ci mowila ze nie mysl tak bo to nic nie da, kazda z nas mysli tak samo, otem bedziesz sie zastanawiala czy serce jeszcze bije, potem czy prenatalne wyjda wpozadku, potem znow czy serce nadal bije , potem czy polowkowe beda okey, a potem czy nie urodzisz za wczesnie, a potem to nawet czy urodzisz zywe ...
    Ciezko mi to napisac ale to chyba normalne bo kazda z nas strasznie przezywa i czasem jest chwila spokoju, co nas uspokaja... a za chwile przychodzi kolejny stres ...

Ale bedzie wszystko dobrze napewno ♥️ napewno 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być dostawka Kinderkraft do łóżeczka...
    Właśnie kupiłam kołyskę.... 🙈🙈🙈🤣🤣🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuj!

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taką... 😅

https://zapodaj.net/280dc6a900f93.jpg.html

Hania123 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥰 Sliczna, a teraz powiedz jak to planujesz? 😁 kolyska i brak lozeczka? Czy i jedno i drugie? Plus jeszcze dostawka do lozka 🙈?

Bo ja jednak planuje lozeczko stabilne w naszej sypialni , a w pokoiku dziecka wlasnie nie wiem czy na poczagek cos dac, a na dole domu kojec .... no i wozek bedzie na dole :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pokoju Małej będzie normalne łóżeczko 😊
    Kołyska jest dla mnie do sypialni, żeby dziecko przez pierwsze miesiące było pod ręką.
    No i ma kółeczka, więc bez problemu mogę się z nią przemieszczać.
    Normalne łóżeczko nie wejdzie do naszej sypialni. Miała być właśnie dostawką Kinderkraft Neste, ale dzisiaj siedziałam w internecie i tak czy siak nie dosunę jej bezpośrednio do łóżka (mam dolna część łóżka zabudowaną), więc skoro i tak będzie kawałek dalej, to nie muszę się ograniczać do dostawki.
    I znalazłam to cudeńko.🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 17:15

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ