X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wydłużona faza lutealna
Odpowiedz

Wydłużona faza lutealna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Moja normalna długość fazy lutealnej to 14-15 dni (raz zdarzyło się 13). Wykresy robię od stycznia. W tym miesiącu na razie FL ma 17 dni, temperatura nie spada. @ powinnam mieć od dwóch dni. Nic mnie nie boli, nie mam pryszczy jak zwykle przed@. Staram się o dzidzię, ale akurat tak wyszło, że kochaliśmy się 3 dni przed owulacją. Zastanawiam się czy jestem w ciąży, czy faza lutealna może się wydłużyć z powodu dość mocnego stresu. Dodam, że test ciążowy robiony wczoraj, z wieczornego moczu wyszedł negatywny (test z allegro, więc nie wiem czy jest miarodajny). Bardzo proszę o Wasze opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 13:32

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • kasza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test rano :) a najlepiej zrób betę, będziesz miała pewność :)

Mówią że druga faza ma stalą długość ale u mnie też bywa różnie :)

Powodzenia! <3

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam. Jest taka kreska, ale to chyba bardziej rowek wypatrzyłam gdzie ma być ta kreska niż kreskę:) Już 18 dzień fazy lutealnej i dalej cisza. Temperatura nieznacznie spadła, ale tak że o niczym to nie świadczy. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarza. Zaczęliśmy starania i akurat teraz takie jaja z tą fl - zawsze regularna była.
    Jak jutro dalej nic nie będzie to zrobię betę.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam betę, wynik 4,9. Dziwny wynik bo taki na pograniczu, ale jak to jest już 4 dni po spodziewanej @ to nie jestem w ciąży, bo beta byłaby dużo wyższa. No chyba, że nie doszło do zagnieżdżenia i beta spada w tej chwili. Miałam bardzo mocny stres ok 7-9 dnia po owulacji. Ostatnio jak robiłam betę miałam - 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 13:41

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Morthith Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z tego co wiem, to beta rośnie po zagnieżdzeniu, a jej stężenie w róznych dniach cyklu może sie lekko wahać, czyli raz może być 0, a raz 3. Mój gin kiedyś powiedział, ze wartości w okolicach 5 mogą świadczyć o biochemicznej, najlepiej powtórz bete, mogło dojść póżniej do owulacji albo do zapłodnienia.

f2w3dqk30lpbftp6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ