Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik bety, a stymulacja letrozolem + duphaston
Odpowiedz

Wynik bety, a stymulacja letrozolem + duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nakaja123 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, a to mój pierwszy post. Dotychczas przyglądałam się Waszym z boczku.
    Dzisiaj zrobiłam betę z krwi i wyszła 17.7 - wiec ucieszyłam się. Kolejną planuje zrobić w poniedziałek dla potwierdzenia.

Lekarka tez tak zaleciła i dodała, ze taki wynik bety może, ale nie musi być wynikiem stymulacji ( przez 5 dni letrozol, a od owulacji duphaston przez 10 dni ). Wczoraj zakończyłam przyjmowanie duphastonu.

Co sądzicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jeżeli nie miałaś zastrzyku ovirtelle a jedynie stymulację to jest to wynik stwierdzający ciążę :) powodzenia !

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z jakiego powodu miałaś duphaston ale jeżeli mogę Ci podpowiedzieć to na razie kontynuuj branie go. Ja przyjmowałam przez niedomogę lutealną i po odstawieniu tabletek niestety pierwsza ciążę straciłam.

• nakaja123 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem po dwóch straconych ciążach. Pierwsza 5 lat temu - bliźniaki w 21tc, druga w czerwcu tego roku około 4 tygodnia.
    Zdiagnozowano teraz u mnie PCO. Dlatego lekarz zalecił stymulację, gdyż ciężko było się wstrzelić z bardzo długimi i nieregularnymi cyklami.
    No duphaston w razie niedomogi.

Wiolala - dziękuje za wiadomość, zdecydowanie mnie pocieszyła!

• onlydreams1994 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wynik bety wskazuje na ciążę 😊

Tak jak wyżej napisała Wiola i z tego co czytałam na innych wątkach, to powinnaś brać dalej duphaston.

Trzymam kciuki i powodzenia ✊🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam PCOS i teraz jak zaszłam brałam duphaston cały czas i na pierwszej wizycie lekarz zamienił mi na luteinę :) życzę Ci, żeby ta ciąża przebiegała bez komplikacji :)

• nakaja123 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze tak będzie ❤️ I bardzo dziękuje za wasze wsparcie. Dam znać po poniedziałkowej becie czy wzrosła. I poradzę się lekarza odnośnie tego duphastonu. Nie powiem, ze mam stracha

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj sobie również progesteron :) będziesz wiedziała na jakim jest poziomie i czy musisz dodatkowo się wspomóc.
    Ja swój mam baaardzo słabiutki i żeby nie luteina to nie miałabym szans na ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ