X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik bety, a stymulacja letrozolem + duphaston
Odpowiedz

Wynik bety, a stymulacja letrozolem + duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nakaja123 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, a to mój pierwszy post. Dotychczas przyglądałam się Waszym z boczku.
    Dzisiaj zrobiłam betę z krwi i wyszła 17.7 - wiec ucieszyłam się. Kolejną planuje zrobić w poniedziałek dla potwierdzenia.

Lekarka tez tak zaleciła i dodała, ze taki wynik bety może, ale nie musi być wynikiem stymulacji ( przez 5 dni letrozol, a od owulacji duphaston przez 10 dni ). Wczoraj zakończyłam przyjmowanie duphastonu.

Co sądzicie ?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jeżeli nie miałaś zastrzyku ovirtelle a jedynie stymulację to jest to wynik stwierdzający ciążę :) powodzenia !

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z jakiego powodu miałaś duphaston ale jeżeli mogę Ci podpowiedzieć to na razie kontynuuj branie go. Ja przyjmowałam przez niedomogę lutealną i po odstawieniu tabletek niestety pierwsza ciążę straciłam.

• nakaja123 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem po dwóch straconych ciążach. Pierwsza 5 lat temu - bliźniaki w 21tc, druga w czerwcu tego roku około 4 tygodnia.
    Zdiagnozowano teraz u mnie PCO. Dlatego lekarz zalecił stymulację, gdyż ciężko było się wstrzelić z bardzo długimi i nieregularnymi cyklami.
    No duphaston w razie niedomogi.

Wiolala - dziękuje za wiadomość, zdecydowanie mnie pocieszyła!

• onlydreams1994 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wynik bety wskazuje na ciążę 😊

Tak jak wyżej napisała Wiola i z tego co czytałam na innych wątkach, to powinnaś brać dalej duphaston.

Trzymam kciuki i powodzenia ✊🍀

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam PCOS i teraz jak zaszłam brałam duphaston cały czas i na pierwszej wizycie lekarz zamienił mi na luteinę :) życzę Ci, żeby ta ciąża przebiegała bez komplikacji :)

• nakaja123 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze tak będzie ❤️ I bardzo dziękuje za wasze wsparcie. Dam znać po poniedziałkowej becie czy wzrosła. I poradzę się lekarza odnośnie tego duphastonu. Nie powiem, ze mam stracha

Wiolala lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj sobie również progesteron :) będziesz wiedziała na jakim jest poziomie i czy musisz dodatkowo się wspomóc.
    Ja swój mam baaardzo słabiutki i żeby nie luteina to nie miałabym szans na ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ