X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyniki bhcg
Odpowiedz

Wyniki bhcg

Oceń ten wątek:
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przed wejściem na to forum nie sądziłam ze mamy tak podobne historie….

Ja zrobiłam wczoraj betę i wyszła 7,98 trochę niska…. A kreski na teście bardzo słabe. Skonsultowałam to z lekarzem i napisał ze to za wcześnie żeby stwierdzić ciąże i mam powtórzyć betę za tydzień. Ale jak za wcześnie skoro ostatnia miesiączkę miałam 26 grudnia a cykle mam 26-dniowe??? Nie wiem czy mam robić sobie jakaś nadzieje, trochę boli mnie brzuch, tak jakby jajnik i w pachwinie, czasem trochę wyżej. Jestem po pierwszym poronieniu (2msce temu) i wtedy również miałam ten ból, wiec trochę się boje ze znów to samo… myślicie ze przy takiej becie cos może z tego być? Robiłam trzy testy dzień po dniu i za każdym razem blade kreski

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Ja zrobiłam wczoraj betę i wyszła 7,98 trochę niska…. A kreski na teście bardzo słabe. Skonsultowałam to z lekarzem i napisał ze to za wcześnie żeby stwierdzić ciąże i mam powtórzyć betę za tydzień. Ale jak za wcześnie skoro ostatnia miesiączkę miałam 26 grudnia a cykle mam 26-dniowe??? Nie wiem czy mam robić sobie jakaś nadzieje, trochę boli mnie brzuch, tak jakby jajnik i w pachwinie, czasem trochę wyżej. Jestem po pierwszym poronieniu (2msce temu) i wtedy również miałam ten ból, wiec trochę się boje ze znów to samo… myślicie ze przy takiej becie cos może z tego być? Robiłam trzy testy dzień po dniu i za każdym razem blade kreski
    Powtórz bete w poniedziałek i zobacz jaki jest przyrost.
    Pewnie ze coś z takiej bety może być, przecież beta od jakieś wartości startuje, nie jest od razu wysoka. Kciuki ✊️✊️✊️

Jagaja lubi tę wiadomość

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Ppwtorz za 2 dni żeby sprawdzić przyrost. Mogłaś po prostu wyłapać wczesna ciaze

Jagaja, Ropuszka lubią tę wiadomość

• Muszka1 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Powtórz za 2 dni. Moja pierwsza beta wynosiła 9...

Jagaja lubi tę wiadomość

age.png
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już nawet nie ma sensu powtarzać bety… zaczęło się krwawienie, wiec identyczna sytuacja jak poprzednio…. Eh a już miałam nadzieje ze z tej niskiej bety może cos być…

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Chyba już nawet nie ma sensu powtarzać bety… zaczęło się krwawienie, wiec identyczna sytuacja jak poprzednio…. Eh a już miałam nadzieje ze z tej niskiej bety może cos być…

Pewnie c.b. Cię spotkała :( bardzo mi przykro :( oczywiście że jest szansa na ciążę z takiej bety, kiedy ja pytałam w którymś z wątków co może oznaczać beta 9, dziewczyny mi pisały że zawsze się od czegoś startuje. Życzę dużo zdrówka i na pewno wytrwałości, koniecznie konsultacji z lekarzem czemu tak się dzieje. A może przyjmowałaś jakiś lek który może zaburzyć wynik testu? (Np zastrzyk Ovitrelle tak działa)

age.png
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Pewnie c.b. Cię spotkała :( bardzo mi przykro :( oczywiście że jest szansa na ciążę z takiej bety, kiedy ja pytałam w którymś z wątków co może oznaczać beta 9, dziewczyny mi pisały że zawsze się od czegoś startuje. Życzę dużo zdrówka i na pewno wytrwałości, koniecznie konsultacji z lekarzem czemu tak się dzieje. A może przyjmowałaś jakiś lek który może zaburzyć wynik testu? (Np zastrzyk Ovitrelle tak działa)

Nie nie, nic nie brałam… poczekam aż wszystko ze mnie wypłynie i idę na konsultację. Mam nadzieję, że powie co robić… dzięki <3

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło spadać .. mam nadzieje ze w środę nie wzrośnie spowrotem bo to by oznaczało kolejna ciąże pozamaciczna :( najdziwniejsze jest to ze nie mam żadnych boli ani plamien nawet 😏😒

• paulik1507 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny rozdarte serce 💔
    transfer blastki 4.2.1.
    5,5 dpt beta 0,44 mIU/ml, prog 43,50 ng/ml
    7,5 dpt beta <0,20 mIU/ml, prog 52,00 ng/ml
    Co jeszcze zrobić? Co zbadać? By kolejna procedura dała 🤰 To miała być ostatnia procedura w Polsce!
    Pierwszy raz zarodek dotrwał do 5 doby i to nic nie dało 😭

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ