X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie zmiana długości okresu
Odpowiedz

zmiana długości okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gabiii Nowa

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak wiele mianowicie, zazwyczaj miałam normalny cykl 28-29 dni, w zeszłym miesiącu miałam 24 dni, w tym również. Jednakże w 19 dc, doszło do stosunku , niestety bez zabezpieczenia, niezauważyłam żadnego śluzu płodnego. 5 dni po dostałam okres. Słaby jak na mnie,3 dzień, i lekkie plamienie, a zawsze tydzień przed muszę się wspomagać lekami przeciwbólowymi. Dodam, że przeprowadziłam się do innego kraju, dużo stresu , jestem ciągle zmęczona, dieta tez nieregularna. Są jakieś szanse na ciąże ? chociaż czytając na forum, ciąża zawsze jest prawdopodobna..

gabiii
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna możliwość jaką tu widzę to przesuniecie owulacji, co z kolei oznaczałoby, że przesuwa się także okres, no chyba, że okres to po prostu plamienie implantacyjne.
    Stres, zmęczenie, dieta - to wszystko ma bardzo duży wpływ na owulacje i miesiączkę, a że każdy organizm jest inny, to naprawdę ciężko ocenić czy w twoim wypadku czynniki te owulkę przyspieszyły, czy opóźniły. Jakieś szansę są na pewno, ale jak dla mnie niewielkie.

48f411ed51.png
  • gabiii Nowa

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony plamienie 5 dzień po , jeśli zarodek potrzebuje 6-12 dni. jedyne co czuje to ból jajnika po lewej stronie, i wszystko tak jak przy moim pmsie. nie pozostaje mi nic innego jak iść po test za niedługo. dzięki, trochę mnie uspokoiłaś, ale tak czy inaczej przy wizycie w polsce będe musiała udać się do ginekologa, bo miesiączki albo z potrzebą nospy, ketonalu i innych przeciwbóli, albo wcześniej i 2-3 dni

gabiii
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-12 dni jest umowne, znane są przypadki 4/5 dpo jak i 20 dpo ;)
    Niemniej wydaje mi się to naprawdę mało prawdopodobne. Proponuję zrobić test min. 3 tygodnie po stosunku :)

gabiii lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ