Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie zmiana długości okresu
Odpowiedz

zmiana długości okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gabiii Nowa

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak wiele mianowicie, zazwyczaj miałam normalny cykl 28-29 dni, w zeszłym miesiącu miałam 24 dni, w tym również. Jednakże w 19 dc, doszło do stosunku , niestety bez zabezpieczenia, niezauważyłam żadnego śluzu płodnego. 5 dni po dostałam okres. Słaby jak na mnie,3 dzień, i lekkie plamienie, a zawsze tydzień przed muszę się wspomagać lekami przeciwbólowymi. Dodam, że przeprowadziłam się do innego kraju, dużo stresu , jestem ciągle zmęczona, dieta tez nieregularna. Są jakieś szanse na ciąże ? chociaż czytając na forum, ciąża zawsze jest prawdopodobna..

gabiii
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna możliwość jaką tu widzę to przesuniecie owulacji, co z kolei oznaczałoby, że przesuwa się także okres, no chyba, że okres to po prostu plamienie implantacyjne.
    Stres, zmęczenie, dieta - to wszystko ma bardzo duży wpływ na owulacje i miesiączkę, a że każdy organizm jest inny, to naprawdę ciężko ocenić czy w twoim wypadku czynniki te owulkę przyspieszyły, czy opóźniły. Jakieś szansę są na pewno, ale jak dla mnie niewielkie.

48f411ed51.png
  • gabiii Nowa

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony plamienie 5 dzień po , jeśli zarodek potrzebuje 6-12 dni. jedyne co czuje to ból jajnika po lewej stronie, i wszystko tak jak przy moim pmsie. nie pozostaje mi nic innego jak iść po test za niedługo. dzięki, trochę mnie uspokoiłaś, ale tak czy inaczej przy wizycie w polsce będe musiała udać się do ginekologa, bo miesiączki albo z potrzebą nospy, ketonalu i innych przeciwbóli, albo wcześniej i 2-3 dni

gabiii
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-12 dni jest umowne, znane są przypadki 4/5 dpo jak i 20 dpo ;)
    Niemniej wydaje mi się to naprawdę mało prawdopodobne. Proponuję zrobić test min. 3 tygodnie po stosunku :)

gabiii lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ