40 dni cylku ...
-
nick nieaktualnyWitam, mam pytanie. Mój cykl miesiączkowy wynosi 40 dni ... ginekolog powiedział mi, że takie długie cykle nie są dobre i mogą świadczyć o tym, że nie dochodzi u mnie do owulacji ... nie chcę wpadać w paranoję, ale może któraś z Was też ma/miała taki problem i podzieli się ze mną doświadczeniami?
-
ja mam cykle od 35-43 dni. byłam w sumie u trzech lekarz wszyscy że taka moja natura. jeden kazał właśnie mierzyć temperaturę i powiedział że książkowe 28 dni rzadko ktoś ma. aha i robiłam prolaktynę wyszła trochę wyżej bo na badanie musisz być wyspana i nie możesz mieć wysiłku fiz, ani uprawiać seksu. i nie miałam też problemów w zajście w ciąże i urodziłam bobasa, teraz niestety poroniłam ale to nie przez nieregularne okresy. więc nie ma co panikować. mierz a się przekonasz czy jest ok.
-
Moje cykle również są różne od 32 do 44dni przed zajsciem w ciąze testy owulacyjne pokazały mi owulke około 23dc i chyba dzieki temu zaszłam w ciąże ale niestety moje szczeście trwało krótko a teraz czekam na @ i zaczynam mierzyć od początku cyklu temperature i bede miała może jakies lepsze rozeznanie i myśle że jak zaczniesz i ty mierzyc to poznasz swoje ciało i bedziesz wiedziała kiedy owulka wystepuje
yonkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-