Acard ma wpływ na owulację?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz łykam
-
pszczola2000 wrote:jeden z moich trzech gin-ów po wynikach homocysteiny,ANA, i p/c IgGi IgM, wspominał o zakrzepach i o leczeniu Acardem/Aspiryną, ale wolał by hematolog zerknął na to swoim okiem. Hematolog (piz*a) twierdzi, że nic nie widzi, a wyniki nie są jakieś bardzo podwyzszone i że gin przesadza.... od września nie mogę się dostać do mojego ulubionego gin (pakiet pracowniczy enl-med) wiec na własną rękę poczytałam i biorę Acard od połowy października. Niedawno powtarzałam ANA i p/c, to sie polepszyły troche, pytanie czy od Acardu. Musze powtórzyć jeszcze homocysteine. 19.12 mam endokrynologa (w sumie tak bez potrzeby sie zapisałam) ale teraz wiem ze zmolestuje go o kolejne badania pod tym kątem, a 9.01 ma innego gin. zobaczymy...
Biorę cały cykl, odstawiłam na @, ale czytałam ze nie trzeba dostawiać
Irma i jak z Twoim Cyklem udało się??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:16
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Irma niestety cierpliwość jest to niezbędna ja mam zalecone teraz suplementy przez trzy miesiące i miedzy innymi mam brać właśnie Acard cały czas bez przerywania po 3 miesiącach mamy zacząć się starać i oczywiście nie odstawiac acardu dopiero w 20 tygodniu gin mnie uprzedził ze będziemy odstawiac Acard no i oczywiście Clexane od pozytywnego testu
Także cierpliwości i trzymam kciuki
0202oliwcia jak Twój wykes?0202oliwcia lubi tę wiadomość
Irmina -
Acard możemy brać profilaktycznie właśnie aby zapobiegać, jest to małe stężenie i nie powinno zaszkodzić - Ja też biorę.
-
Irma kochana wykresu jako tako nie prowadze a dokładniej nie mierze tempki ale planuje zacząć .... Na ta chwile wstrzymujemy się od starań wiec nie apinam się z tym tak bardzo .
Aniołki
0202oliwcia wrote:kochana jak po wizycie u Endokrynologa?? badałaś już poziom Homocysteiny ile Ci wyszła???
Irma i jak z Twoim Cyklem udało się??[/QUOTE
Kolejny miesiąc przede mną, czekam na owulację. Tym razem wzięłam acard, zobaczę czy pomoże Już mam nadzieję, że się udało i przychodzi @Irmina -
Kurcze szkoda przykro mi kochana ale glowa do gory jak nie ten cykl to kolejny wreszcie musi się udać trzymamy bardzo mocno kciuki
irma37 lubi tę wiadomość
Aniołki
Moja siostra 2 ciaze przeszla bez acardu, oba dzieciaczki jeszcze w brzuchu mialy problemy przez niedokrwienie, byly problemy z lozyzkiem, bardzo powoli sie rozwijaly i nie rosly. Pierwsza corka wazyla 2750g wiec jeszcze okk, ale synek 2150g, teraz zdrowo sie rozwijaja i rosna duze, ale na pcozatku byly slabe. Karolek w 2 miesiacu (na piersi) zlapal ospe - wszystkie dzieci zlapaly od najstarszej kuzynki, ktora przyniosla z przedszkola, a gdy mial 3 miesiace zlapal zapalenie pluc. Do tego nie wyskoczylo mu jedno jajko ale nie wiem czy to wina acardu.
W trzeciej ciazy siostra bierze acard, dziecko rozwija sie super, niby 9ty tydzien, a wszytsko jak na 11sty, jest wieksze niz starsze rodzenstwoi "w jego wieku".
Mi samej ten sam lekarz zalecil Acard jakis czas temu bo jestem niedokrwiona w tamtych okolicach ale to nie bylo zwqiazane ze staraniami tylko z bolami.irma37 lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Moja siostra 2 ciaze przeszla bez acardu, oba dzieciaczki jeszcze w brzuchu mialy problemy przez niedokrwienie, byly problemy z lozyzkiem, bardzo powoli sie rozwijaly i nie rosly. Pierwsza corka wazyla 2750g wiec jeszcze okk, ale synek 2150g, teraz zdrowo sie rozwijaja i rosna duze, ale na pcozatku byly slabe. Karolek w 2 miesiacu (na piersi) zlapal ospe - wszystkie dzieci zlapaly od najstarszej kuzynki, ktora przyniosla z przedszkola, a gdy mial 3 miesiace zlapal zapalenie pluc. Do tego nie wyskoczylo mu jedno jajko ale nie wiem czy to wina acardu.
W trzeciej ciazy siostra bierze acard, dziecko rozwija sie super, niby 9ty tydzien, a wszytsko jak na 11sty, jest wieksze niz starsze rodzenstwoi "w jego wieku".
Mi samej ten sam lekarz zalecil Acard jakis czas temu bo jestem niedokrwiona w tamtych okolicach ale to nie bylo zwqiazane ze staraniami tylko z bolami.irma37 lubi tę wiadomość
Aniołki
Czesc dziewczyny przejrzalam wasze forum i tez sie kiedyszastanawialam nad acardem. Ja nie moge zajsc w ciaze mam problem zee slabym endometrium i gin przepisal mi jakis lek na poprawe ukrwienia ale zle sie po nim czuje. Powiedzcie ile go dziennie przyjmujecie i jak wyglada wasze dawkowanie?START 2014 ;(
-
wera 12 wrote:Czesc dziewczyny przejrzalam wasze forum i tez sie kiedyszastanawialam nad acardem. Ja nie moge zajsc w ciaze mam problem zee slabym endometrium i gin przepisal mi jakis lek na poprawe ukrwienia ale zle sie po nim czuje. Powiedzcie ile go dziennie przyjmujecie i jak wyglada wasze dawkowanie?
Biorę raz dziennie akard, zawsze wieczorem po kolacji - podobno tak najlepiej. Nie robię przerwy, zażywam cały cykl
Irmina -
irma37 a czy akard nie wplywa na owulacje bo wczoraj nastraszyl mnie gin ze moze wstrzymac owulke i zeby na te kilka dni wstrzymala sie z akardem? choc powiem szczerze ze zamierzam do niego wrocic za 3 dni. Ja za to mam problem z torbielkami ze moje jajka nie chca pekac:( Jestem juz zalamana. Biore clomid od 2 cykli i ciagle cosSTART 2014 ;(
-
Wera12 biorę drugi cykl i owulacja był w terminie, potwierdzona przez testy i temperaturę. 0202oliwcia też bierze cały czas i jest w ciąży:) Więc nie obawiaj się akardu.
Skoro jajka nie pękają może zacznij pić zioła ojca Sroki nr 3. Są na owulację, oczyszczają. Ja piję 3 cyklIrmina -